Find mere om:
Her kan et nyt køkken ikke betale sig | livsstil.guide.dk

Her kan et nyt køkken ikke betale sig

Et nyt køkken kan være dejligt, men kast hellere pengene efter et tag eller vinduer, hvis du vil hæve prisen på en bolig i yderområderne.

Rundt omkring i Danmarks afkroge ligger masser af gode huse, der kan købes for en slik.

Men hvis huset ligger i en yderkommune som Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Odsherred, Kalundborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland eller Tønder, skal du være varsom med at kaste dig ud i en stor renovering for at hæve værdien på huset.

»De områder vil komme i en større krise på boligmarkedet fremover, og husene kan ende med at blive usælgelige. Også selv om de er sat i stand, siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre

Værdien af et hus afhænger især af beliggenheden, og derfor kan værdien af grunden være en god rettesnor til at vurdere, om en boligforbedring kan betale sig.

»Jo mindre værdien på grunden er, jo mere skal man passe på med at gennemføre dyre investeringer. Hvis huset koster 500.000 kroner eller mindre, ville jeg slet ikke investere i forbedringer i håb om at hæve værdien, siger Curt Liliegreen.

Han råder boligejerne til at holde sig til fornuftige istandsættelser af tag, vinduer og varmeinstallationer, der kan give besparelser på driften og dermed tjene investeringen hjem igen i modsætning til "wellness-investeringer".

Et nyt køkken er for eksempel ikke en guldrandet investering.

»Selvfølgelig er det bedre at have et nyt køkken end et håbløst brunt og orange 70'er-køkken med ridser og skrammer. Men hvis man sætter et køkken ind til 400.000 kroner, får man på ingen måde pengene ind igen, advarer Curt Liliegreen.

»Jeg ville vælge et billigere køkken i neutrale, lyse farver, som de fleste kan lide med nogle hvidevarer, som ikke signalerer discount. Det samme gælder for badeværelser, siger han.

I det hele taget skal man passe på med at sætte et personligt præg på huset. Hvis man gerne vil lave en god investering, skal man prøve at ramme det, der er mainstream i markedet, siger Curt Liliegreen.

Lejlighed slår prisrekord i rigmandskvarter

Tine Sode, som er fagekspert i Bolius, mener også, at boligejere i yderområder skal holde sig til fornuftige istandsættelser. Særligt energimærkningen er noget, købere går op i.

»Alt, der kan forbedre energimærkningen, er en god idé, og det kan ofte gøres billigt ved for eksempel at skifte termostaten på radiatorerne, siger hun.

Sådan rykker du din bolig en energiklasse op

Hvis man gerne vil gøre sin udkantsbolig attraktiv for potentielle købere, er der også nemme trick, som ikke koster noget.

»Det kan lyde banalt, men ryd op i huset, så det ser stort og rummeligt ud, og sørg for at haven er i orden, så man kan se, at der er masser af plads, siger hun.

/ritzau/FOKUS

Gode boligforbedringer i hovedstadsområdet:

- Sæt altan på din lejlighed og helst mod syd. Værdiforøgelsen er mellem 80 og 200 pct. af udgiften.

- Lav pulterrummet om til et ekstra badeværelse. Værdiforøgelse er mellem 50 og 150 pct. af udgiften.

- Få pudset facaden på dit nedslidte hus. Værdiforøgelse er 30 til 150 pct. af udgiften.

- Den dårligste investering i din bolig er en udestue.

Kilde: Realmæglerne

Guide: Gør dit køkken personligt for under 1.000 kr.

13-06-2016: Trænger dit køkken til en lille overhaling? Det behøver ikke at koste en formue at gøre dit køkken mere personligt. Se blot her. Læs artikel

Guide: Vælg materialer med omhu og spar kræfterne

23-04-2016: Når man bygger nyt hus eller renoverer det gamle, bør den fremtidige vedligeholdelse også indgå i overvejelserne, når man vælger materialer. For fakta er, at vinduesrammer af træ skal males, en lys pudset husfacade skal vaskes, massive naturtræsgulve slibes og kalk holdes nede på badeværelset. Læs artikel

Guide: Få styr på hytten

16-04-2016: Når man lige har købt hus, vil man ofte gerne personalisere det en smule. Men drømmebolig kan hurtigt blive til mareridtshybel, hvis man ikke kender det hus man bygger videre på og samtidig er god til at strukturere forbedringerne af sit nye hjem, siger eksperter. Læs artikel

Nyhed: Nye bygningskrav på vej

26-01-2010: Nyt tag, isolering, køkken eller vinduer? Der er nye krav på vej til husejerne i 2010. Læs artikel

Nyhed: Mere plads i køkkenet

20-10-2009: Vi er et ægtepar først i halvtredserne, og børnene er flyttet hjemmefra. Vi har et hus fra 1980 på 147 kvm. Vi vil gerne have det opgraderet, men med behørig hensyntagen til den oprindelige stil. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...