Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Ugens vin: Vælg de rigtige.. | livsstil.guide.dk

Anmeldelse: Ugens vin: Vælg de rigtige discountvine

Discountbutikker er absolut et velvalgt tilholdssted for vinkendere.

Man behøver ikke snige sig ind med mørke solbriller og kraven oppe om ørene i Aldi, Rema1000 eller Fakta, hvis man er på udkig efter god vin – altså hverdagsvin. For ikke så mange år siden var billig vin synonym med kedelig vin, men en lykkelig kombination af benhård konkurrence og imponerende tekniske fremskridt hos vinproducenterne har sænket den reelle produktionspris for god vin dramatisk, og udviklingen syntes at fortsætte. I mine prøvesmagninger svinder kvalitetsafstanden mellem vin til eksempelvis 40 og 80 kroner stadigt ind, og discountbutikkerne bliver konstant skrappere til at købe rigtigt ind.

De kloge discountbutik-vinkøb er i mellemprislejet – altså 40 til 60 kroner, hvor man ofte får utrolig meget valuta for sine vinpenge. Men vær på den anden side ikke bange for at lave en smuttur ned i det laveste prisleje, som Faktas glimrende Quara Cabernet Sauvignon 2007 er et godt eksempel på. Man kan endda få vin med både karakter og klasse for 45 kroner i Aldi, hvis man køber kvalitetsvinen La Croisade Reserve 2008, der emmer af Sydfrankrig, så det er en sand forårsfornøjelse. I Rema1000 er der også et lille kup for hvidvinselskere, hvor den rene og delikate italienske Da Luca Pinot Grigio Chardonnay 2009 kan fås for 43 kroner – en hvidvin der er lige god til let mad og som kølig fornøjelsesvin før maden.

Quara Cabernet Sauvignon 2007Cafayate Valley, Argentina 32 kr. hos Fakta. Næse med sorte søde solbær og pænt Bordeauxkrydderi. Mørk og ren duft med lidt likør, egetræ og røg. Sød jammy solbærsmag med god frisk syre og markant tanninrygrad. Ren og korrekt vin.


Domaine de la Mas de la Tour 2007

AOC Costieres du Nimes, Rhone 59,75 kr. hos Skjold Burne. Masser af nyt træ, en del alkohol og stram rød frugt i næsen. Flot intens og frisk smag med god aromarigdom og tilpas struktur. Delikat og velstruktureret. Harmonisk og tiltalende.


Xplorador Cabernet Sauvignon 2008Concha Y Toro, Valle Central, Chile - skruelåg. Kvickly 54,95 kr. hos Kvickly i uge14 seks flasker for 150 kr. Sød blommefrugtnæse med kokos og modne trætoner. Enkel og venlig. Frisk trækrydret smag med god syre og pænt med tanninstruktur. Ok krydderi, men ovre i den lettere boldgade.


La Croisade Reserve Cabernet Syrah 2008VdP DOC, Sydfrankrig 44,95 kr. hos Aldi. Næse med nyt træ, røg, mineraler, krydderurter og tobak. Kompleks og personlig. Rank, ren og floral. Magtfuld smag med masser af nyt egetræ og med koncentreret og sødmefuld og udviklet frugt. Pop med personlighed.


Da Luca Pinot Grigio Chardonnay 2009IGT Sicilien, Italien hvidvin, skruelåg 42,95 kr. hos Rema1000. Blomstrende frisk citrusnæse med masser af aromaer charmerende. Solid frugttæthed i munden. Ren og aromatisk frugt med harmoni. God intensitet og moderat frugtsyre. Alsidig madvin.

Barolo Terredavino 2005DOCG Barolo, Italien 99,95 kr. hos Superbest i uge 14, normalt 129,95 kr. Ristet næse med toner af kaffe og kakao kombineret med sød, krydret og varm frugt. Afrundet ret mørk frugtsmag med kølig tannin og ganske skarpt helhedspræg.

Ugens vintip:

Hvide blandingsvine Det kan være svært at købe helt billige hvidvine, da dårlig kvalitet er nemmere at erkende i hvide end i røde vine. På lavbudget får man tit tyndbenede og syredominerede hvidvine, men en godt tip er at holde øje med hvidvine lavet på flere druer på samme tid. Blandingen giver vinmageren bedre kort på hånden til at reparere svagheder i de mindre vine. Blandinger af den populære Chardonnay med andre ofte mere syrerige druer som Chenin Blanc, Pinot Gris eller Sauvignon Blanc er tit meget vellykkede og fås generelt for en slik.

Anmeldelse: Ugens vin: Cahors har lært af Argentina

21-03-2011: Franske producenter har valgt fornuftige priser uden at sætte fransk identitet over styr. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Billige vine indhenter de dyre

21-02-2011: Viden og teknologi forplanter sig med en hidtil uset hast - også på vinfronten. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Billige spanske fornøjelser

22-02-2010: Vend blikket mod Spanien, der p.t. leverer et utal af gode vine til lavpris. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: To Brunello-kup

26-10-2009: Brunello de Montalcino koster let over 200 kroner flasken, men en sjælden gang sniger den sig på tilbud ned på 100 kroner. Læs artikel

Guide: Gør dit køkken personligt for under 1.000 kr.

13-06-2016: Trænger dit køkken til en lille overhaling? Det behøver ikke at koste en formue at gøre dit køkken mere personligt. Se blot her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...