Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Billige spanske fornøjelser | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Billige spanske fornøjelser

Vend blikket mod Spanien, der p.t. leverer et utal af gode vine til lavpris.

Rygmarvsreaktionen hos den danske vindrikker på udkig efter god og billig vin er at satse på Chile eller Argentina. Men i realiteternes verden bør man også vende blikket mod Spanien, der p.t. leverer et utal af gode vine til en lavpris, der sagtens kan hamle op med sydamerikanerne. At der ofte i de spanske vine er en større personlighed for den samme pris end eksempelvis i chilenerne, burde give Spanien et velfortjent mersalg, som ikke er dukket op. Denne uges vintest har to glimrende spaniere, der på bedste vis illustrerer, hvad Spanien har at byde på indenfor lavprissegmentet.

Den sækkelærredsdækkede Siglo Crianza 2006 flaske kommer fra Rioja, og man ville derfor forvente en vin, hvor egetræet dominerer. Men det gode gamle mærke Siglo har klogt sadlet om og har ladet en sund og rig frugt være deres eksistensberettigelse. Masser af delikat vin til 39 kroner på tilbud i uge otte hos Rema1000. Man kan også med fordel gå på spanierjagt i Fakta, hvor man for 35 beskedne kroner kan få den glimrende monastrell-vin Almez 2008 fra det underkendte Yecla distrikt. Det er en generøs vin med delikat jordbærfrugt, blød garvesyre og saftighed helt ud i eftersmagen. Venlig, men ikke uden personlighed. Pænt gået for 35 kroner.

Almez Monastrell 2008, DO Yecla, Spanien

35 kr. hos Fakta

Varm jordbærnæse med vaniljetoner, flødekaramel og lidt modent egetræ. Generøs og delikat frugtsmag med god detaljerigdom og charme. Harmonisk og velkrydret med saftig eftersmag.

Siglo Crianza 2006, DOC Rioja, Spanien

39 kr. hos Rema1000 på tilbud i uge otte. normalpris 49,95 kr.

Mørk delikat brombærfrugtnæse med sorte hyldebær og let likørpræg. God styrke og intensitet. Velkrydret saftig vin med friskt veldimensioneret egetræ og udmærket balance. Charmerende.

Les Calades 2008, VdP de Vaucluse, Rhône

60 kr. hos The Wine Company www.thewinecompany.dk 12 flasker for 660 kr.

Næse med bred krydret frugt med solbærtoner. Pæn sødme, lidt lakrids og tørre krydderurter. Venlig, let, ligetil og frugtbaseret med god mundfylde og solidt krydret eftersmag.

Uxmal Seleccion Malbec 2009, Catena, Mendoza, Argentina

Skruelåg, 33,95 kr. hos Philipson Wine/www.philipsonwine.com tilbud i uge otte.

Intens frisk solbærfrugtnæse. Meget ung med pæn puddersukkersødme og behersket, men godt krydderi. Afrundet smag med flot tæthed og balance. Koncentreret og behagelig. Glat og venlig.

Saladini Pilastri 2007, DOC Rosso Piceno, Italien

69,75 kr. hos Bichel Vine www.bichel.dk

Blommefrugt med tobak og lædertoner, god mineralitet og en del ældre egetræ. Smag med markant ældre fadpræg, men pæn saftighed og glathed i frugten. Masser af læder og en del bitterstoffer. Kultiveret vin.

Cuvée Romanaise 2007, Domaine Fond Croze, AOC Côtes du Rhône

14,5 pct. 99,95 kr. hos Erik Sørensen Vin/www.eriksorensenvin.dk tilbud med seks flasker for 540 kr.

Næse med ung rabarberfrugt. Meget frisk, urtet, lakridset og kølig i sit helhedspræg. Tæt frisk frugtsmag med elegant sødme. Nydelig renhed og god balance. Tiltalende og klassisk.

LÆS OGSÅ: Spaniens mest kendte vin-navn

Ugens vintip:

  • Malbec en vellykket indvandrer Druesorten malbec kommer oprindeligt fra Bordeauxområdet. Især i Cahors har den været berømt eller måske snarere berygtet for at give barske vine med beskeden frugt og en barsk garvesyre. Malbec er med succes udvandret til Argentina, hvor druen ter sig helt anderledes venligt. Malbec stortrives og giver mørke vine med ofte god Bordeauxkarakter, men i en langt venligere version med rig frugt og omgængelig garvesyre. Så vælger man oversøisk malbec, får man en god mellemting mellem oversøisk rigdom og fransk elegance.

Anmeldelse: Ugens vin: Cahors har lært af Argentina

21-03-2011: Franske producenter har valgt fornuftige priser uden at sætte fransk identitet over styr. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Billige vine indhenter de dyre

21-02-2011: Viden og teknologi forplanter sig med en hidtil uset hast - også på vinfronten. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Vælg de rigtige discountvine

06-04-2010: Discountbutikker er absolut et velvalgt tilholdssted for vinkendere. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: To Brunello-kup

26-10-2009: Brunello de Montalcino koster let over 200 kroner flasken, men en sjælden gang sniger den sig på tilbud ned på 100 kroner. Læs artikel

Guide: Gør dit køkken personligt for under 1.000 kr.

13-06-2016: Trænger dit køkken til en lille overhaling? Det behøver ikke at koste en formue at gøre dit køkken mere personligt. Se blot her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...