Find mere om:
Bind snørebånd som dronning Ingrid | livsstil.guide.dk

Bind snørebånd som dronning Ingrid

Råbåndsknob med dobbelt stik er vejen frem, hvis du vil undgå snørebånd, der går op i tide og utide. Læs her, hvordan du binder knude og sløjfe rigtigt.

Mange danskere har det tilsyneladende svært med bindinger - altså dem af snørebåndene. For hvordan er det lige, at man gør det rigtigt, uden at knuden går op igen? Forbrug forsøgte for nylig at give et bud og har siden fået mange henvendelser fra læsere, der gerne vil dele ud af deres viden og erfaringer. Og heldigvis er de enige: Bindingerne holder bedst, hvis du binder et råbåndsknob med dobbeltstik.

Er du hverken spejder, soldat eller sømand og sidder derfor nu og tænker; "hvad er det nu, et råbåndsknob er?", skal du ikke fortvivle. Flere læsere står klar med forklaringer:

To måder: en rigtig og en forkert

En læser skriver, at der findes to måder, at lave sløjfer på; en rigtig og en forkert. Den rigtige er et råbåndsknob med to slipstik, den forkerte er et kællingeknob med to slipstik. Forskellen ligger i selve knuden.

"Når det første stik OG den første halvdel af sløjfen er lavet, er der to muligheder for at komme frem til snørebåndssløjfen. Enten føres den frie ende den rigtige vej rundt om den første halvdel af sløjfen - eller - den forkerte vej. Den rigtige vej giver et råbåndsknob med to slipstik - den forkerte giver et kællingeknob med to slipstik," fortæller læseren og fortsætter:

"Se på snoren, der kommer ind i det første stik, i samme side som sløjfe nummer to begynder. Den frie ende skal SAMME vej rundt om sløjfe nummer et og ind under sløjfe nummer et for at lave sløjfe nummer to. Den modsatte vej giver et kællingeknob med to slipstik."

Således skulle der altså være 50 pct. chance for at lave en rigtig sløjfe, fortæller læseren og henviser desuden til Wikipedia, hvor interesserede kan læse mere.

Link: Råbåndsknob

Link: Kællingeknob

Dronning Ingrid havde styr på sine knuder

En anden læser skriver, at han for ca. 65 år siden lærte af en ekspeditrice i Illum, som efter sigende havde lært det af Dronning Ingrid, hvordan man bedst binder sine snørebånd. Læseren forklarer metoden således:

1) start almindeligt med at krydse de to stykkker snørebånd, der stikkker ud af skoen, og stram til, så skoen sidder godt på foden

2) fold det ene stykke snørebånd til en løkke

3) træk det andet stykke snørebånd rundt om det første

4) lav derefter en løkke på det andet stykke snørebånd, som man gør det almindeligvis, og stik denne løkke ind under den første løkke

5) stram de to løkker godt til på almindelig facon

"Min erfaring er, at det er ligegyldigt, hvordan snørebåndene er; glatte eller ru, tykke eller tynde, kort eller lange, man skal blot have det den ekstra gang rundt om første løkke," tilføjer læseren.

Sløjfen den forkerte vej

Mange læsere gør opmærksom på, at hvis båndene bindes forkert, kommer til sløjfen til at ligge på langs af skoen og ikke på tværs. Ligger din sløjfe således på langs, kan du være sikker på, at den er bundet forkert. Endelig henviser en læser til bogen "Knob og splejs" af Kaj Lund, hvor man på side 33 efter sigende kan se og læse en forklaring på snørebåndsproblemet.

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...