Find mere om:
Test: Find de billigste byggevarematerialer.. | livsstil.guide.dk

Test: Find de billigste byggevarematerialer og værktøj med ny app

Bolius har testet appen ”Byggevarepriser”, som lader dig sammenligne priser på værktøj og de mest almindelige byggevarer. Læs den her.

Byggemarkedernes priser kan være svære at gennemskue, og det har indtil nu været svært at finde ud af, om det produkt, du står med i hånden, kan fås billigere andre steder. Men hvis du har en smartphone, er det blevet markant lettere.

LÆS OGSÅ: Køb af byggematerialer

Med appen Byggevarepriser kan du ved hjælp af mobilens kamera scanne stregkoden på en given vare og få oplyst, om varen kan fås billigere i andre byggemarkeder.

Appen er baseret på en database med priser og oplysninger fra en række byggemarkeder og forhandlere af byggematerialer på nettet. Af de store byggemarkeder er det kun Stark og Bauhaus, der ikke har ønsket at bidrage med oplysninger til Byggevareprisers database.

Appens ophavsmand er arkitekt og byggeentusiast Povl Petersen. Ideen og motivationen til at lave en prissammenligningstjeneste fik han, fordi han selv har oplevet, hvor store prisforskelle der kan være på materialer og værktøj.

LÆS OGSÅ: Køb af byggematerialer på internettet

»Der hersker stort set kaos, og byggemarkederne kan kræve, hvad de vil for deres varer, for ingen kan gennemskue prisstrukturerne. Og det, synes jeg ikke er okay, da det er med til at fordyre vores byggeri,« siger Povl Petersen til Bolius.

For at finde ud af, om appen virker, og om søgeresultaterne kan bruges, har Bolius' fagekspert Jeanette Standly Mikkelsen haft appen med i sit lokale byggemarked.

»Det er en meget sjov, lille app, som kan finde stort set alle almindelige byggematerialer, men ikke værktøj i samme omfang,« siger hun.

I skrivende stund er appen gratis at bruge, men det er planen, at du i fremtiden skal af med 25 kr., før du kan få oplyst, hvor du skal drage hen for at få pakken med skruer eller boremaskinen billigere.

»Det er problematisk, at det koster penge at få detaljerne, for på den måde mister du en del af det beløb, du ville kunne spare på varen. Oveni det kommer den tid, du skal bruge på at køre over til et andet byggemarked samt udgifter til benzin og afskrivninger på bilen.«

LÆS OGSÅ: Gør det selv-apps til din telefon

»Facit er, at udgifterne sandsynligvis ikke kan opveje de små besparelser, man kan finde,« vurderer Jeanette Standly Mikkelsen.

Povl Petersen medgiver, at appen først for alvor kommer til sin ret, hvis du står over for et køb af en vis størrelse. Men han oplyser, at flere byggemarkeder lover prisgaranti, og i den forbindelse kan appen bruges som forhandlingsværktøj.

»Du får kun rabatten, hvis du selv opdager den. Du kan tage appen op ad lommen, scanne en vare og nogle gange se, at der kan være flere hundrede kroner at spare.«

SE BILLEDSERIEN: Gør det selv: Hav værktøjet i orden - sådan!

»Dernæst kan du gå op til kassen og sige, at du har fundet den pågældende vare billigere. Så vil de tjekke den pågældende hjemmeside for at se, om det nu også er rigtigt, hvorefter du får din vare til nedsat pris,« forklarer Povl Petersen og oplyser, at appen løbende vil blive udviklet i overensstemmelse med den feedback, han får fra brugerne.

DET KAN DU MED APPEN BYGGEVAREPRISER

Gratis:

  • Scanne så mange stregkoder, du vil.
  • Se billede og vareoplysninger.
  • Se prisdifference og antal forhandlere.

Koster penge:

  • Link til website, så du kan tjekke prisen.
  • Få vist butiksnavne, fysiske adresser og webshops.
  • Få vist køreafstand, og få kørevejledning til den valgte butik.

Download "Byggevarepriser" i App Store, hvis du har en iPhone eller iPad, og i Android Market, hvis du har en Android smartphone.

Find også direkte links på appens hjemmeside, hvor du også kan sammenligne priser på byggevarer, hvis du ikke har en smartphone.

ALTERNATIVER TIL BYGGEVAREPRISER

Udover Byggevarepriser findes også PriceRunner og Nooda, der lader dig søge i 160.000 priser fra 40 forskellige byggemarkeder. Nooda findes kun på nettet og ikke som app, mens PriceRunner kan bruges på tværs af alle platforme.

Guide: De kloge løsninger er her allerede

06-09-2014: Grobunden for intelligente spareløsninger i de danske hjem er allerede til stede. Nu skal løsningerne indføres og sættes sammen, så boligejerne kan bruge dem. Læs artikel

Guide: Spar over 100.000 kr. på en rygerbolig

24-09-2015: Du kan risikere at skulle slå 10 pct. af prisen, når du sælger en rygerbolig. Men sporene efter røg kan fjernes, og den sundhedsmæssige risiko er lille. Læs artikel

Reportage: Et hus med historie

17-02-2015: Jørgen Brandt valgte at købe en flexbolig på Falster, som gav ham masser af kvadratmeter i naturskønne omgivelser til få penge. Bindingsværkshusets fritstående bjælker og de små nips, som gemmer sig i de skrå vægge, viser en historie, som han vil bevare og bygge videre på. Læs artikel

Reportage: Selvbyggerlykke i Vejle

16-10-2014: Opførelsen af det moderne træhus overholdt både deadline, budget og drømme. En succes, som familien i huset selv tog del i – de trak nemlig i arbejdstøjet og arbejdede side om side med håndværkerne for at omdanne stedet fra skrot til slot. Læs artikel

Guide: Danmarks fem bedste håndværkertilbud

25-09-2014: Har du hænderne rigtigt skruet på, kan du gøre et kup på boligmarkedet. Boligsiden.dk har fundet Danmarks fem bedste håndværkertilbud med potentiale. Her kan man skabe en drømmebolig efter eget hoved. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...