Find mere om:
Drop oliefyret: Så meget sparer du | livsstil.guide.dk

Drop oliefyret: Så meget sparer du

Du kan spare ca. 65 procent på varmeregningen ved at skifte oliefyret ud med et billigere alternativ. Se, hvad du sparer med fx jordvarme, naturgas eller fjernvarme, og find ud af, hvilken energiform der er billigst.

Der er masser af penge at spare på opvarmning, hvis du skifter det gamle oliefyr ud. Beregninger, som Energitjenesten har lavet for Bolius Boligejernes Videncenter, viser, at du kan sænke din varmeregning med op til 20.000 kr. om året.

Beregningerne er lavet for et enfamiliehus på 150 m2. Huset har et ældre oliefyr fra 1993 og et årligt forbrug på 2.800 liter olie. Omregnet svarer husets faktiske varmebehov inklusive varmtvandsforbrug til 21.000 kWh.

Seks eksempler: Så meget kan du spare ved at udskifte oliefyret

Du kan spare på varmeregningen, hvis du investerer i enten:

  •     Et nyt kondenserende oliefyr
  •     Naturgas
  •     Fjernvarme
  •     Jordvarme
  •     Vand til luft-varmepumpe
  •     Træpillefyr

Se detaljeret regnskab på Bolius.dk

Størst besparelse ved helt at skippe olie

Samlet er den årlige varmeregning med det gamle oliefyr på 30.800 kr. Med et nyt, kondenserende oliefyr, hvor effektiviteten er højere, kan du spare næsten 6.484 kr. om året.

De største besparelser får du dog ved at skifte til en helt anden opvarmningsform.

SE TEMA: Udskiftning af fyr

Du sparer mest med jordvarme

Jordvarmeanlægget er billigst i drift sammenlignet med oliefyret. Her er den årlige besparelse på 19.740 kr.

LÆS OGSÅ: Jordvarme

Træpillefyret ligger lige efter med en besparelse på 19.027 kr., mens luft til vand-varmepumpen skærer 18.511 kr. af den årlige varmeregning.

LÆS OGSÅ: Pillefyr

Naturgas er hurtigst betalt af

Af de 6 varmeanlæg er naturgasfyret hurtigst betalt af. Det tager 3,6 år. Træpillefyret har en tilbagebetalingstid på 3,7 år.

Selvom jordvarme giver store besparelser, tager det længere tid at betale anlægget tilbage. Simpelthen, fordi det er den dyreste investering.

Den simple tilbagebetalingstid er udregnet ved at dividere den årlige besparelse op i prisen på det nye varmeanlæg. Dermed er der ikke medregnet bl.a. renteudgifter.

LÆS OGSÅ: Fra oliefyr til naturgas

Træpillefyret skærer mest af CO2-forbruget

Det gamle oliefyr udleder 7.420 kilo CO2 årligt – træpillefyret absolut ingenting. Dermed er træpiller den mest miljøvenlige af de 5 muligheder.

Jordvarme og luft til vand-varmepumpen udnytter også en naturlig og vedvarende form for energi. Varmepumpen bruger dog el, og derfor vil du kun opleve en reduktion i udslippet af CO2 på ca. 50 procent i forhold til tiden med olie.

Dog er der en chance for, at disse varmeløsninger på sigt bliver endnu mere energivenlige, da en større mængde el i fremtiden forventes at komme fra fx vindenergi.

Vælg varmekilde ud fra dit hus

Husk, at når du skal vælge erstatningen for dit gamle oliefyr, er det vigtigt ikke kun at se på de årlige besparelser eller tilbagebetalingstiden.

Varmeanlægget skal passe til dit hus. Varmepumper fungerer fx bedst i boliger, som er godt isoleret, har gulvvarme eller opvarmes med forholdsvis store radiatorer. Mens et træpillefyr kræver både plads og meget arbejde.

Det er heller ikke sikkert, at der er mulighed for hverken naturgas eller fjernvarme, hvor du bor.

Det er en god idé at få rådgivning, når du skal vælge ny varmekilde. Prøv bl.a. Energistyrelsens gratis rådgivning om udskiftning af olie- og gasfyr.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd, når du skal kvitte oliefyret

Kilder:

Peter Larsen, energivejleder ved Energitjenesten Nordjylland

 

Energitjenesten.dk kan du taste dit nuværende forbrug ind og få foreslået alternative varmekilder. Når du præsenteres for resultatet, får du også adgang til et varmepris-regneark, som giver dig mulighed for selv at lege med forskellige beregninger på varmeforbrug og priser.

Guide: Fordele og ulemper ved seks forskellige varmekilder

18-10-2013: Se, hvad de koster årligt, og hvor meget der er at spare sammenlignet med de ca. 25.000 kr. det koster at varme parcelhuset op med et gammelt oliefyr. Læs artikel

Guide: Sådan sparer du mest energi

02-02-2014: Hvad kan bedst betale sig at gøre, hvis du skal spare energi og penge? Se top-5 her. Læs artikel

Guide: Se om du bruger for meget varme

23-04-2010: Mange klager over deres varmeregning – og ofte med god grund. Måske er du én af dem, men har du tænkt over, om det er noget, du selv kan gøre noget ved? Læs artikel

Guide: Tænd langsomt for fjernvarmen og spar ca. 2.000 kr.

20-09-2015: Det er alt for dyrt at skrue fuldt op for fjernvarmeanlægget, når du tænder det for første gang i fyringssæsonen. Læs, hvordan du på 2 minutters kan spare op til 2.000 kr. Læs artikel

Guide: Top 5: Sådan sparer du mest energi i din bolig

09-11-2014: Hvad kan bedst betale sig, hvis du skal nedsætte varmeregningen og hurtigt tjene penge i dit hus? Bolius' fageksperter har udvalgt de 5 mest rentable ting. Se dem her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...