Find mere om:
Guide: Top 5: Sådan sparer du mest energi.. | livsstil.guide.dk

Guide: Top 5: Sådan sparer du mest energi i din bolig

Hvad kan bedst betale sig, hvis du skal nedsætte varmeregningen og hurtigt tjene penge i dit hus? Bolius' fageksperter har udvalgt de 5 mest rentable ting. Se dem her.

Energipriserne stiger, og det kan blive rigtig dyrt ikke at gøre noget i din bolig. Derfor har Bolius udvalgt 5 tiltag, der bedst kan betale sig i det lange løb.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste råd til at nedsætte varmeregningen

Priserne og tilbagebetalingstiden er gennemsnitspriser - de kan variere meget fra hus til hus.

1. Hulmursisolering

Har du en bolig med hulmur, kan det ofte betale sig at få blæst isoleringsmateriale ind i hulmuren. Mange firmaer undersøger, om der allerede er isolering og kan give et tilbud på at blæse isolering ind i hulmuren. Hulmursisolering giver en lavere varmeregning, og så slipper du også for kulde og træk fra ydervæggene.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du din hulmursisolering i dit hus

Eksempel: 100 mm isolering blæst ind i hulmuren, hvor der ingen isolering var.

Etableringspris: 25.000 kr.

Tilbagebetalingstid: 2-3 år.

2. Efterisolering af loft

Der er størst varmetab igennem taget - ca. 40 % af husets varme går til spilde, hvis loftet eller taget ikke er velisoleret. Har du ingen, eller kun lidt isolering (fx 100 mm) på loftet, er det en god idé at få efterisoleret minimum 300 og gerne op til 400 mm isolering. Det vil give en væsentlig besparelse på varmeregningen, og pengene kan være tjent hjem i løbet af få år.

LÆS OGSÅ: Kan efterisolering betale sig?

Eksempel: 245 mm ekstra isolering lagt ud på et loft, hvor der i forvejen er isoleret med 100 mm.

Etableringspris: 20.000 kr.

Tilbagebetalingstid: 4-5 år. 

3. Drop det gamle oliefyr

Hvis du har et gammelt oliefyr, bør du skifte det ud med et nyt oliefyr eller naturgasfyr eller vælge en helt ny varmekilde som fx jordvarme. Du kan spare op til 70 procent på varmeregningen ved at skifte et ældre oliefyr ud med en jordvarmepumpe.

SE TEMA: Udskiftning af fyr

Eksempel: Udskiftning af det gamle oliefyr fra 1970 til jordvarme.

Etableringspris: 150.000 kr.

Tilbagebetalingstid: 10 år.

4. Investér i solceller

På trods af en mindre økonomisk attraktiv afregningsmetode i forhold til 2012, kan det stadig godt betale sig at købe solceller, primært fordi prisen for et solcelleanlæg er faldet markant gennem det seneste år.

Eksempel: Etableringspris 80.000 kr.

Tilbagebetalingstid 10-12 år.

LÆS OGSÅ: Solceller

5. Nye ruder eller vinduer

Der forsvinder meget varme ud gennem gamle vinduer derfor skal du overveje, om de skal skiftes. Det kan især betale sig, hvis du kan nøjes med at skifte ruderne ud med energiruder. Nye eller renoverede vinduer får også huset til at se bedre ud og mindsker træk.

LÆS OGSÅ: Udskiftning af ruder i nye og gamle vinduer

Eksempel: Udskiftning af vinduer.

Etableringspris: 50.000 kr.

Tilbagebetalingstid: 10 år.

Udgangspunktet for beregningerne er et parcelhus fra 1970 på 120 m2. Boligen er med oliefyr, fra 1970 og vinduerne er de oprindelige, fra 1970. Der er ingen isolering i hulmuren, og på loftet er der isoleret med 100 mm isolering. Der er anvendt beregninger fra Rockwool og Rationel.

Guide: Sådan sparer du mest energi

02-02-2014: Hvad kan bedst betale sig at gøre, hvis du skal spare energi og penge? Se top-5 her. Læs artikel

Guide: B for bæredygtig bolig

23-03-2012: Solceller, varmepumper, isolering og varmereflekterende tapet. Fremtidens bolig er grøn og energivenlig - og helt igennem bæredygtig. Arkitekter spiller en afgørende rolle, når det kommer til at spare på energien. Læs artikel

Nyhed: Danskernes energi er blevet grønnere

09-03-2012: Oliefyret er på vej ud, mens der er kommet langt flere solceller på danskernes hustage. Det viser en ny undersøgelse over energikilderne i private boliger, som Tekniq har foretaget. Læs artikel

Guide: En solcelle på taget er bedre end fem i skyggen

11-11-2014: Hvis du vil høste solens kræfter med et solcelleanlæg, er der meget at holde styr på. Energirådgiver Rune Schmidt fra Energitjenesten guider dig gennem regler, fordele, ulemper og forbehold. Læs artikel

Reportage: Arkitektegnet lavenergihus gør familien selvforsynende

03-11-2014: I Birkerød fandt Brian Prüss og familien den perfekte grund, og sådan startede drømmen om et arkitekttegnet og energivenligt typehus. I dag er familien stort set selvforsynende ved hjælp af jordvarme og solceller. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...