Find mere om:
Silver Sky var den fedeste mursten | livsstil.guide.dk

Silver Sky var den fedeste mursten

Karina og Bo Littau er netop flyttet ind i deres drømmehus i Smørum, og frem for gule eller røde mursten, så valgte de at betale mere for at få en facade med et udtryk, de godt kunne lide.

Karina og Bo Littau er netop flyttet ind i deres nye hus i Smørum sammen med fire af deres i alt fem sammenbragte børn. Da parret skulle vælge facaden til deres nye hus, var de klar over, at de gerne ville have et moderne udtryk, fortæller 41-årige Karina Littau.

»Vi ville gerne lidt væk fra 70’er-gulstens-villaen, og derfor undersøgte vi, hvad der så ellers kunne være flot.«

En mulighed var at få en filtset (pudset) facade, men da Karina og Bo Littau har et funkishus med fladt tag og intet udhæng, så ville en filset facade være alt for udsat for vind og vejr til, at det var en god idé.

»Så vi blev ret hurtigt enige med os selv om, at vi nok blev nødt til at vælge mursten, fordi de holder sig pæne og forhåbentlig også holder stilmæssigt i nogle år,« siger Karina Littau.

Betalte 60.000 ekstra

Derefter handlede det om at vælge de rigtige mursten. Parret havde et stort udvalg af sten fra Strøjer Tegl, som Eurodan-Huse bruger som leverandør.

»Man kan vælge mellem mange forskellige mursten i forskellige priskategorier. Men det er jo lidt ligesom med tv-kanaler – de fede er bare i den store pakke. Så vi måtte bøde nogle ekstra penge for vores mursten, fordi de var ud over, hvad der er standard,« siger Karina Littau.

Karina og Bo Littau betalte 60.000 kroner ekstra for at få bygget deres hus med mursten, der har navnet Silver Sky.

»Vi har næsten tre meter til loftet i vores køkken-alrum, og jo højere huset er, jo flere mursten skal der bruges, og jo dyrere bliver det,« siger Karina Littau.

Men Silver Sky var de rigtige mursten, og så var det okay for parret at betale den ekstra pris.

B972300349Z.1_20160526090019_000+G2KTG3EC.2-0.png

»Vores primære overvejelse var, at vi godt kunne lide dem. Vi syntes, de var fede,« siger Karina Littau.

»De er behandlet og brændt på en bestemt måde og er meget lyst grå, næsten flødefarvede. Det tager et års tid inden farven er helt, som den skal være, for der er noget syreudtræk på nye mursten, men det er meningen, at den skal blive helt lysgrå. Du kan næsten forestille dig, hvad Silver Sky er for en farve,« siger Karina Littau.

Ved carporten valgte parret fra Smørum at få muret nogle søjler med sorte mursten og sorte fuger, hvilket matcher træværket på carporten.

Men de mange valg i forbindelse med at bygge et nyt hus stopper ikke ved murstenene.

Tog kontrol over interiør

Parret valgte en del materialer, som er ud over det, der følger med som standard fra Eurodan-Huse. Blandt andet har de Vola blandingsbatterier på badeværelset og i køkkenet, vinkølere i køkkenalrummet og flere ovne og kaffemaskiner, da de er en stor familie. Fordi familien er sammenbragt, var der særlige hensyn at tage, forklarer Karina Littau.

»Det kræver lidt albuerum at være en sammenbragt familie, så det har været en vigtig faktor for os, at vi fik kvadratmeterne til, at alle kan være samlet, men at der også er plads til, at alle kan trække sig tilbage,« siger Karina Littau.

Parret har plankegulve i stuen, betonfliser i køkkenet og store klinker på badeværelset. I køkkenet har de fået en mur lavet af de samme sten, som er uden på huset. Desuden har de store vinduer med godt lysindfald.

»Jeg tror, det har været vigtigt for os at ramme et tidløst udtryk. Vi ville gerne have noget, som var moderne her og nu, men som ikke er så moderne, at det går af mode næste år. Så vi har nok holdt det meget stramt stilmæssigt, så rammerne stadig er tidssvarende om 10 eller 20 år,« siger Karina Littau, der er meget tilfreds med det nye hus.

»Det er fantastisk. Absolut. Vi er super glade for det, og børnene er glade for det. Vi synes, at vi har fået alt det, vi har bedt om,« siger hun.

Bygger selv skur til opbevaring

Huset har intet loftsrum, og derfor er Bo Littau i gang med at bygge et isoleret skur med gulvvarme foran huset, så familien har et sted at opbevare de ting, man normalt ville lægge i loftsrummet. I løbet af sommeren vil parret arbejde med at få haven gjort færdig, og der skal også bygges en træterrasse.

Og så er det bare at vente på, at murstenene langsomt får farve som en sølvfarvet himmel.

Guide: Nye typer mursten giver typehuset et unikt udseende

23-06-2016: Moderne huskøbere vil sætte deres personlige præg på boligens udtryk. Teglværkerne har de seneste år udviklet mursten i 200 forskellige farver, så der er noget at vælge imellem. Læs artikel

Guide: Fyr op for fyrretræ, knaster og råt træ

19-02-2016: Boligen her er et klart eksempel på, at selvom fyrretræ er en billig træsort, kan det se super eksklusivt ud. Læs artikel

Guide: Bevar husets sjæl – sådan!

07-11-2015: Uanset hvilket hus du bor i, er der sjæl og originalitet, som du bør bevare, hvis du renoverer det – både for prisens og din egen skyld. Få gode råd til, hvad du bør bevare, og hvordan du gør. Læs artikel

Guide: Her er ægget, du kan bo i

03-09-2015: Kom med indenfor i dette lille beboelige stykke kunstværk, hvor man både har fundet plads til bad, køkken og seng. Læs artikel

Guide: Tænk dig godt om, inden du maler huset

25-05-2015: Ejeren af et gammelt fiskerhus i Nordsjælland fandt i samråd med en arkitekt frem til sine nye vinduers pastelblå farve. Men selv om farve kan være fint, maner farvearkitekten alligevel til besindighed, når det kommer til at sætte kulør på husets ansigt udadtil. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...