Find mere om:
Et hjem med baghus | livsstil.guide.dk

Et hjem med baghus

Søren Rislund har siden 1976 boet i det samme hus med sin kone og sine samlinger.

Hvad er aktuelt for dig lige nu?

Jeg skal være konferencier på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg for 28. gang i den kommende uge. Ja, og så går jeg stadig og glæder mig over den positive omtale, jeg har fået for min medvirken i Anders Matthesens film ”Sorte kugler”. Det er jo dejligt, når jeg ikke er uddannet skuespiller og får ros af folk inden for branchen, som jeg respekterer. Sammen med en legekammerat har jeg også travlt med arkivstudier af Københavns Brandvæsens Pionértjeneste.

Hvordan fandt du din bolig?

Da min kone blev færdig som bibliotekar, søgte hun job i Borup. Vi fandt huset her i den gamle stationsby. Huset er fra 1919 og har været et gammelt slagteri.

Hvad faldt du for ved boligen?

Ejendommen bestod af forretning, forhus og baghus. Her var mange kvadratmeter og dermed mange muligheder. Alt var i en sølle forfatning, så vi har lavet en masse. F.eks. har vi lavet køkken i den gamle slagterbutik. Sammenlagt har vi 350 kvm.

Hvilket rum holder du mest af?

Jeg er nok nødt til at sige mit kontor, der ligger i baghuset. Det er her, jeg lever mit liv, som jo ikke kan defineres i arbejde og ikke-arbejde, når man er en kreativ, skabende mand. Jeg ved aldrig, hvornår jeg får den gode ide, der giver penge, og som nogen gange ikke gør det.

Hvordan sætter du dit personlige præg på hjemmet?

Jeg er en samlernatur, og mine samlinger af både gamle flasker og sifoner samt brandrelaterede samlerobjekter, herunder såvel brandhjelme som strålerør og emblemer, sætter deres præg - dog primært i baghuset. Og så har jeg med tiden fået råd til at glæde mig over god møbelarkitektur. Det er der måske ikke så megen personlighed over længere, da de fleste har fået råd til at skifte Ikea-møblerne ud med arkitektmøbler.

Hvad vil du aldrig bringe ind i dit hjem?

Ting af ringe lødighed.

Hvad er det næste, du ønsker dig til dit hjem?

Når nu de der SP-penge kommer, brænder de i hænderne på min kone, som sikkert vil anskaffe sig et arkitektonisk vidunder af en lampe, og det er også i orden. Selv vil jeg gerne købe en tegning af Kasper Eistrup, guitaristen fra Kashmir.

Hører du meget musik hjemme?

Mindre og mindre. Ja, og dog. Men jeg er nok en atypisk 59-årig, for jeg kan godt finde på at se et Boogie-program fra a til z eller se VH1. Jeg har altid godt kunnet lide popmusik. Jeg er også en gammel bluesmand, og hører også lidt heavy metal.

Har du mange rejseminder i dit hjem?

Næh, ikke rigtigt. Når jeg rejser, er det ofte for at samle stof til bøger om brandbiler. Jeg har lige været i USA, og jeg kom hjem med fire badges, jeg fandt på et loppemarked, og som har siddet på en brandmandsuniform.

Hvad har du altid i dit køleskab?

Skal jeg nu være primitiv og svare Master Brew? Det er en god øl, og den er min foretrukne øl om aftenen.

Hvad står der i din bogreol?

Min kone er bibliotekar og røgter den omfattende samling skønlitteratur. Jeg tager mig af faglitteratur om brand- og redningsvæsenet. Jeg har netop modtaget en bogpakke fra Holland med flere bøger om dette emne. Men jeg har også bøger stående af Thorkild Hansen, Jens Munk, Sjöwahl og Wahlöö, og jeg har lige læst Thorstein Thomsen, der er gammel musiker.

Hvad hænger på dine vægge?

Min kone og jeg har en fællesinteresse i at se på kunst og gå på gallerier, og gennem tiden har vi købt meget forskellig kunst, især nyere dansk. Vi har bl.a. noget hængende af Jørgen Boberg, nogle små forstudier af Kvium, Leif Sylvester og ikke mindst Lars Rasmussen, der er supernaturalist og en efterspurgt portrætmaler.

Hvordan slapper du bedst af derhjemme?

Igen er det på kontoret. Her kan jeg nulle rundt, arbejde og være vegetativ kreativ, surfe på nettet, pille i mine samlinger, ordne og læse.

Søren Rislund

  • 59 år
  • Borup
  • Student i 1970.
  • Blev postbud og lavede musik ved siden af.
  • Indgik i 1975 i Monrad og Rislund, der i 1979 blev professionelle.
  • Er i dag entertainer, konferencier, skuespiller, komponist og forfatter.
  • Har bl.a. skrevet syv bøger om brandbiler og brandvæsen i både Danmark og udlandet.
  • Gift med Marianne. Parret har to børn på 27 og 32 år.

Guide: Fyr op for fyrretræ, knaster og råt træ

19-02-2016: Boligen her er et klart eksempel på, at selvom fyrretræ er en billig træsort, kan det se super eksklusivt ud. Læs artikel

Nyhed: Her er tre bud på hyggelæsning til designnørden

23-11-2015: B&O's designhistorie gennem 90 år, farvelagte streger af Finn Juhl og fortællingen om faderen til Operahuset i Sydney, Jørn Utzon. Læs artikel

Reportage: Fra skiferfabrik til boligdrøm

08-04-2015: I en tidligere skiferfabrik i det sydlige Tyskland har Almut Lager og hendes familie skabt en grandiøs liebhaverbolig med udsigt til Rhinens bredder og med vinmarker som nabo – og masser af sydeuropæisk sjæl. Læs artikel

Guide: En hyldest til de runde former

01-03-2015: Lys, møbler og dekorative objekter krøller sig sammen i venlige kugler. Nu skal vi tænke cirkulært i vores indretning, for de afrundede linjer er nøglen til velvære og velbehag. Læs artikel

Guide: Dansk design med amerikanske armbevægelser

18-02-2015: Danske Søren Rose rystede for fem år siden karriereposen og forfulgte en livslang passion for design og indretning. I dag driver han sit eget designstudio i New York – med en produktportefølje, der tæller flere end 50 design, og en grundopskrift, der lyder på lige dele dansk dna og amerikanske armbevægelser. Jyllands-Posten mødte ham i New York til en snak om at stå tidligt op, om at være fascinereret af det store i det små – og om at lade sig inspirere af dristige forgængere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...