Find mere om:
Et hus med sjæl | livsstil.guide.dk

Et hus med sjæl

Marie Wichmann Larsen og hendes mand , Jan, har moderniseret en villa fra 30'erne, men bibeholdt husets sjæl og charme.

Faktisk var det slet ikke planlagt, at Marie Wichmann Larsen og hendes mand, Jan, skulle flytte i hus.

Marie Wichmann Larsen er indehaver af butikken Maylands Blomster i det indre København og boede i en lejlighed lige oven på sin forretning i Grønnegade, mens Jan havde en stor lejlighed i Pilestræde, hvor de nemt kunne være begge to.

Men de er begge passionerede bolig-freaks, der for sjov kaster sig over boligannoncerne over søndagskrydderen, og en formiddag for godt fire år siden fik de øje på en annonce for drømmehuset. Det var smukt, bygget i 1932, lå i Hellerup og kaldte på en hjælpende hånd.

Parret tog ud og kiggede, og da Marie slog døren op til dagligstuen og så sollyset strømme ind ad de høje, gamle palævinduer i karnappen, var hun solgt. Jan er håndværksmester med egen vvs-forretning og så ikke de store problemer i huset, der i bund og grund var sundt. Men de 166 kvm plus 100 kvm kælder kunne gevaldigt trænge til en modernisering. Og den besluttede de sig for at give huset.

Renoveret med stil

Væggen mellem et mørkt og trist køkken og en lidt for lille spisestue fjernede de, og de skiftede stuevinduet mod haven ud med en dobbeltfløjet terrassedør, mens vinduet blev genbrugt i køkkenet, så der i det nye køkken-alrum nu kommer lys fra alle sider.

Soveværelset i stueetagen er blevet badeværelse, mens der er indrettet soveværelse på førstesalen, hvor også Jans to mindste børn sover, når de bor her.

Naturligvis skulle der nyt bad og nyt køkken, men ikke bare noget fra de kataloger, som Jan har bunker af.

»Huset er jo fra 1932, og derfor synes vi, at det er vigtigt at holde en stil, der passer til huset,« forklarer Marie Wichmann. Det betyder f.eks., at de gamle køkkenskabe er bevaret og malet hvide, og at Jan har lagt en zinkplade oven på det gamle køkkenbord og nedsænket det i en hvid porcelænsvask. Armaturet i både køkken og bad er Christiansborg-armatur i messing. Badeværelset er blevet indrettet som et helt personligt bad, hvor Marie og Jan har brugt deres fantasi parret med Jans faglige ekspertise. Det gamle badekar på løvefødder nænnede de ikke at skille sig af med, så det har fået plads i kælderen, hvor Jans ældste søn, Nicolas, bor. Den store kælder rummer desuden vaskerum og et værksted til Jan.

Overskuelige projekter

Den største udfordring har nok været at få møblerne fra to lejligheder til at passe til huset og finde nye (gamle) ting, som understreger stedets atmosfære, som de begge holder meget af. De har begge en svaghed for loppefund, og Maries forældre har også bidraget med ting, de har fundet på genbrugscentralen.

Det har været en lang proces, som først sluttede for et halvt år siden, da baghaven blev renoveret og omlagt, så parrets biler kan holde der. Og endelig fik de det udendørsbad, som de begge har haft øverst på ønskelisten efter ferierne i sommerhuset på Bornholm.

»Men moderniseringen har ikke været uoverkommelig, for vi har delt processen op i mindre, overskuelige projekter,« forklarer Marie.

»Vi var færdige med den indvendige renovering af stueetagen og førstesalen, inden vi flyttede ind, så vi har på intet tidspunkt boet i byggerod. Derefter tog vi kælderen i ´´et hug, mens forhaven var et andet projekt, og nu til sidst baghaven.«

På spørgsmålet om, hvad de nu skal få tiden til at gå med, svarer Marie Wichmann:

»Nyde tilværelsen og huset. Og hvem ved? Vi kigger jo stadig i avisernes boligannoncer om søndagen ?«

Guide: Moderne fortolkning af stram 1950'er-stil

25-04-2016: Ægteparret Diana Hedegaard og Ulrich Busch har renoveret en klassisk villa fra 1950'erne, der ligger tæt ved skov og strand i Risskov ved Aarhus. De har indrettet den med personlighed, grønne planter og loppefund. Atmosfæren er afslappet og inviterer til, at man går på opdagelse. Læs artikel

Guide: Landlig charme lige uden for storbyen

20-07-2014: Den Toscana-gule villa emmer af sommerlig ro og afslapning. En stemning, der er skabt gennem en lige så rolig renovering, der blidt har forvandlet huset fra koksopvarmet og slidt til en lækker, lys og moderne bolig. Læs artikel

Guide: Find dit pusterum i boligens offline-zoner

30-04-2016: Hvis man trænger til mental afslapning, når man er hjemme, kan man med få kneb skabe en offline-zone, som er sund for både krop og sjæl, lyder det fra en yogainstruktør og en trendekspert. Læs artikel

Guide: Uhøjtidelig, finurlig og meget personlig indretning på 80 m2

17-12-2015: I en fredet bygning fra 1852 i hjertet af København har plakatdesigneren indrettet sig med den helt rette blanding af nyt og gammelt – med finurlige stilleben og et godt miks af grafiske illustrationer. Læs artikel

Reportage: Et køkken med egen hyggekrog

01-09-2015: Egentlig var det bare køkkenet, der skulle moderniseres, da Jacob og Line Frier overtog det lille, gule hus i Risskov ved Aarhus. Men det udviklede sig til et større projekt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...