Find mere om:
Designer skaber orden i stuen | livsstil.guide.dk

Designer skaber orden i stuen

Familien Frost Simonsen fra Assens på Fyn sloges med evigt rod og pladsmangel i stuen. Efter et designerbesøg blev stuen mere brugbar; de fik plads til både fars, mors og børnenes "legetøj", og så blev de forlængerledninger og mørke hjørner kvit.

Den aflange stue på 37 kvadratmeter var engang mødesalen i det gamle missionshus fra 1906, og de store vinduespartier giver frit udsyn til det smukke fynske bakkelandskab og lader masser af dagslys vælte ind i huset fra morgen til aften. Den flotte udsigt er der stadig, men indendørs er stuen helt forvandlet.

Peter og Lotte Frost, som bor i det gamle hus med deres to drenge på et og fire år, vandt i fjor Lauritz Knudsens konkurrence ”Tænk el, når du renoverer”. Præmien var en totalrenovering af deres stue - og den optimale elløsning - med hjælp fra designeren John Zoffmann.

Resultatet af den store makeover af stuen er familien meget glad for, selv om »vi slet ikke var klar over, at vi havde den stil,« som Lotte Frost udtrykker det.

De har set lyset
Hun nyder sammen med manden, at de er kommet af med en del af alle de overflødige møbler og nips. Og ikke mindst, at det nu er slut med forlængerledninger og ledningskludder i hjørnerne.

I stuen er antallet af stikkontakter nemlig fordoblet fra syv til 15. Dertil kommer de skjulte udtag til væglamperne.

Ved at tænke lys og el ind i selve indretningen er det lykkes at placere alle kontakter og udtag der, hvor der er brug for dem. Ved at gruppere lamperne i hver sin ende af stuen kan lyset dæmpes i sofaafdelingen, mens man sætter fuldt blus på spisepladsen.

»Jeg har aldrig før tænkt på stikkontakterne som en del af indretningen, men det er meget mere bekvemt, at vi kan skrue ned for lyset over spisebordet uden at skulle gå 10 meter,« siger Lotte Frost. Hun fremhæver desuden, hvor rart det er at kunne dæmpe lyset efter behov. Det kan for eksempel være med til at skabe hyggestemning om aftenen. I det hele taget passer lyset nu til rummets funktion.

Det maskuline udtryk
John Zoffmann var ikke i tvivl om, at der med to drenge ud over Peter skulle være plads til det rå og maskuline, uden dog at glemme Lottes behov for at pynte op.

Det er især basistingene, som er maskuline i udtrykket. Som det firkantede spisebord i eg, der har et gedigent look. Egefarven passer også fint til stuens afsyrede arvestykker, blandt andet det antikke bornholmerur.

Et andet eksempel er de rå stikkontakter. Valget af en sølvfarvet ramme med en sort trykplade passer godt til resten af stuen.

»De maskuline basisting giver plads til de feminine pynteting. Lotte kan så tænde stearinlys og sætte små glas, vaser og billedrammer, uden at hele stuen bliver for tøset,« forklarer John Zoffmann.

Oprydning før indretning
Den nye indretning har medført en god oprydning. De overflødige møbler er smidt ud, og Peters mange instrumenter er rykket ind i et tilstødende musikrum. Det har givet mere plads og luft i stuen.

Men ikke mindst er der kommet mønster og kulør på den lange væg. I modsætning til den almindelige hvide væg, der kan virke upersonlig, er der opsat et markant tapet, som giver stuen stil og personlighed.

»Bliver familien træt af at kigge på tapetet, er det bare at sætte noget nyt op. Det er blot vigtigt at holde fast i, at den lange væg har samme tapet. Det samler rummet og gør stuen mindre aflang,« siger John Zoffmann, som håber, at familien inden for den nærmeste fremtid vil anskaffe nye, mindre radiatorer - samt et fladskærms-tv på en svingarm midt i stuen.

Men familien behøver ikke tænke på at trække en forlængerledning eller leve med ledningsreder bag tv'et. Tv-fremtiden er nemlig sikret, idet der er lavet strøm- og antennestik.

Guide: Landlig charme lige uden for storbyen

20-07-2014: Den Toscana-gule villa emmer af sommerlig ro og afslapning. En stemning, der er skabt gennem en lige så rolig renovering, der blidt har forvandlet huset fra koksopvarmet og slidt til en lækker, lys og moderne bolig. Læs artikel

Reportage: Midt i en drøm

20-10-2009: Det bliver p.t. ikke hottere i designverdenen end stjernebrødrene Bouroullec. Eventyret begyndte, da storebror Ronan som 25-årig blev opdaget af den italienske designgigant Cappellini og derefter hyrede sin lillebror Erwan som assistent. Siden har succesen været konstant - tæt fulgt af angsten for ikke at slå til. Det kan være skræmmende at befinde sig midt i en drøm, erkender Ronan, da Living mødte ham i København. Læs artikel

Guide: Naturligt og bæredygtigt design

21-06-2016: For tiden er der en klar tendens i dansk design. Fokus er på naturlige og holdbare materialer. Både designere og forbrugere har gjort op med forbrugerismen og sætter nu større tanker bag produktionsomkostningerne. Læs artikel

Guide: Møblernes mekka

25-04-2016: Den italienske storby Milano er omdrejningpunkt for design fra hele verden. I april mødtes over 400.000 designinteresserede til verdens største møbel- og designmesse Salone del Mobile, hvor det nyeste møbeldesign kunne opleves. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...