Find mere om:
Guide: På kun ét år: Fra sydfynsk gård.. | livsstil.guide.dk

Guide: På kun ét år: Fra sydfynsk gård til showroom i hovedstaden

Det sidste år er gået stærk for fætrene Esben Christoffersen og Rune Vigil Nielsen bag den fynske designvirksomhed Eberhart Furniture.

Med en række møbellanceringer bag sig har Eberhart Furniture åbnet et showroom i hjertet af København på Kronprinsessegade. Her bliver designduoens møbler vist frem, så alle har mulighed for at se dem.

Men lad os spole tiden et år tilbage til maj 2015, for det er faktisk kun et år siden, at Eberhart lancerede selskabets første design via Paustian.

B972340760Z.1_20160719091226_000+G3BUHIMG.2-0.jpg

B972340760Z.1_20160719091226_000+G3BUHIM7.2-0.jpg

Hvad gør vi med al den regn?

Det var et sofabord, som gik under navnet Paustian EH Coffee Table. Bordet er baseret på Eberharts særlige samlering, der holder benene fast under en rund bordplade. Dette bord er nu en del af den såkaldte Ringserie. Det tog seks måneder at udvikle bordet, som blev lanceret på Northmodern-møbelmessen i maj og nu kan findes i mange af landets fineste møbelbutikker.

I overhalingsbanen

Udviklingen af det første bord sammen med Paustian klædte de to fætre på til selv at stå for hele entreprisen af en ny møbelserie under navnet Modulserien. Eberhart stod altså for både design, produktion, markedsføring og salg.

Modulserien blev lanceret med udgangspunkt i spisebordet EH6 og sofabordet EH7. Idéen med serien er, at møblerne kan klipses sammen med hinanden.

Fra foråret og hen over sommeren til efteråret 2015 voksede selskabet fra en iværksættervirksomhed til et anpartsselskab. Og i februar 2016 blev Eberhart inviteret til at deltage på årets første Formland-møbelmesse i Herning, hvor selskabet lancerede EH4 som en del af Ringserien.

B972340760Z.1_20160719091226_000+G3BUHIM5.1-0.jpg

»Vi vil give en gave til brugerne og byen«

Nu står fætrene med eget showroom og er klar til igen at indtage Northmodern-messen, hvor de vil præsentere 2016-kollektionen.

»Vi forstår ikke helt, hvor året blev af, men hvis vi lige tillader os selv at kigge kort i bakspejlet, har der været fart på i møbeloverhalingsbanen, og vi har skam ikke tænkt os at lægge os ind til siden endnu,« siger design- og produktionsansvarlig i Eberhart Furniture, Esben Christoffersen, i en pressemeddelelse.

Eberhart Furniture:

  • Møbeldesigner Esben Christoffersen er uddannet bygningskonstruktør og har igennem flere år arbejdet med planlægning af mange store byggerier i samarbejde med anerkendte arkitekter og ingeniører.
  • Møbeldesigner Rune Vigil Nielsen har en tværkulturel universitetsbaggrund og har igennem en årrække bevæget sig i kultur-, kunst- og møbelkredse. Inden etableringen af Eberhart Furniture arbejdede Rune Vigil Nielsen som projektleder på et reklamebureau.
  • Begge fætre er oprindeligt fra Fyn.

Guide: Møblernes mekka

25-04-2016: Den italienske storby Milano er omdrejningpunkt for design fra hele verden. I april mødtes over 400.000 designinteresserede til verdens største møbel- og designmesse Salone del Mobile, hvor det nyeste møbeldesign kunne opleves. Læs artikel

Nyhed: Ikea har gjort hverdagsdesign eksklusivt

20-02-2016: Undergrundskunst, designstjerner fra det store udland og "limited editions". Det er lykkedes for Ikea at gøre discount cool, eftertragtet og endda lidt eksklusivt. En naturlig del af vores designfilosofi, lyder det fra det svenske designhus. Læs artikel

Guide: Debatskabende design

26-01-2016: Hvad er dansk design? Og er det stadig dansk, hvis det er designet af en tysker og produceret i Polen? Det er et af de spørgsmål, Danish Design Makers stiller med udstillingen ”Made Here” på møbelmessen i Køln, hvor 17 designere har givet deres bud på, hvordan man holder dansk design på danske hænder. Læs artikel

Guide: Blå og pink vinter

26-01-2016: Skab blid vinterstemning med lyseblå og rosa nuancer, som ifølge farveinstituttet Pantone er årets farver. Læs artikel

Guide: Made in Belgium

19-01-2016: Belgien er mest kendt for chokolade, øl og Tintin, men landet har også en lang række dygtige designere og design, der får sin inspiration fra det lille lands kulturelle miks. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...