Find mere om:
Guide: Bo i en nyrenoveret lade - med.. | livsstil.guide.dk

Guide: Bo i en nyrenoveret lade - med masser af sjæl

Ved første øjekast ligner boligen en gammel renoveret lade. Men faktisk er den splinterny, selvom historien siger noget andet.

Alle boliger har en historie. Også denne – The Hebron Home, der er den første fra Benjamin Oliver Architectural Design.

Fortællingen om laden, der blev opført på et stykke jord i Hebron, Connecticut, i midten af 1700-tallet og gennem årene er moderniseret og udvidet for til sidst at blive brugt til reel beboelse, er ikke virkelig. Historien er i stedet konstrueret som en del af boligens design, der både udvendigt og indvendigt netop bærer præg af flere tidsperioder og anvendelser.

LÆS OGSÅ: Fra gammel lade til unik drømmebolig

»Designet af The Hebron Home er baseret på en historie, jeg skabte i processen. Jeg er meget fascineret af fortællingen om, hvordan noget er endt, som det er,« forklarer Benjamin Oliver, der er arkitekten bag, til iBOLIGEN.dk

Historien vakt til live

Husets ejere er glade for heste, men ønskede ikke at bo i et hus med en gammel stald, der trængte til en kærlig hånd. Derfor hentede arkitekten inspiration fra hesteverdenen, da huset blev til. 

Samtidig er boligen konstrueret af forskellige materialer. Ud over træ går også rå mursten og beton igen og smelter flere steder sammen, som var laden virkelig blevet udvidet af flere omgange.

I fortællingen om laden får bygningerne lov til at stå i et århundrede, mens naturen og forfaldet får lov til at tage over og sætte sit præg, indtil den seneste renovering.

project-1-7.jpg

project-1-6-full.jpg

Gammel lade iBOLIGEN3.png

Moderne genbrug

Selvom målet var at skabe en bolig, der har en tydelig historie, er resultatet ikke kun overbevisende på den led. Benjamin Oliver har også skabt en bolig, der opfylder alle de krav, der i dag stilles til en moderne bolig.

Det store åbne og rustikke køkken, der med en mindre niveauforskel går i et med stuen, gør det muligt for hele familien at være sammen samtidig. Det store soveværelse, der er konstrueret, som var det en ældre tilbygning, har naturligvis sit eget tilhørende badeværelse. Og på førstesalen er to børneværelser bygget i det, der ligner en ny konstruktion op mod ladens originale facade.

LÆS OGSÅ: Fra gammel fabrik til lækker vintagebolig

De ældre materialer, der er genbrugt i boligen, får i designet også en moderne og konkret funktion. Blandt andet er flere af metalkonstruktionerne udnyttet, så de bærer rummets lamper.

Du kan læse mere om boligen her

project-1-Bedroom.jpg

project-1-5-full.jpg

Fakta om boligen:

Beliggenhed: Hebron, Connecticut, USA

Størrelse: 2.250 kvm

Arkitekter: Benjamin Oliver Architectural Design

Se flere billeder på iBOLIGEN.dk

Partner

JP fakta logo.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med online BoligMagasinet iBOLIGEN.dk.
Se kataloger, lookbooks, boligreportager og meget mere på iBOLIGEN.dk

Guide: Personligt hjem med en rød tråd

02-12-2015: I en gammel herskabslejlighed med stuk og høje paneler har Fie Lundsgaard Olsen og Henrik Bach Christensen indrettet sig med loppefund, arvestykker og en forkærlighed for rødt. Læs artikel

Reportage: I alle regnbuens farver

06-11-2009: En tidlig fascination af stærke farver har holdt sig for den 29-årige Søs Uldall-Ekman, som bor i en to plans lejlighed på Christianshavn med kæresten Anton og datteren Ella Elvira. Her er nyt og gammelt indbo samlet i et kompromis mellem hendes behov for alt det tøsede og kærestens ønske om enkelhed og rene linjer. Læs artikel

Guide: Stjæl stilen

06-07-2016: Gør indretningen personlig med markante lamper, rustikke fliser og en hyggelig lænestol. Læs artikel

Guide: Sådan snød man sig til ekstra plads i boligen på 35 kvm

03-07-2016: To smarte løsninger har gjort den her mini-lejlighed til en ganske rummelig bolig. Læs artikel

Guide: Møblernes mekka

25-04-2016: Den italienske storby Milano er omdrejningpunkt for design fra hele verden. I april mødtes over 400.000 designinteresserede til verdens største møbel- og designmesse Salone del Mobile, hvor det nyeste møbeldesign kunne opleves. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...