Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
Gør det selv (0)
Håndværker (0)
  Hus og have
Stue (23)
Køkken (6)
Bad (5)
Have (3)
Bryggers (0)
Kontor (0)
  Tips
Energi (1)
Indeklima (0)
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
Tips & råd (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
Jordvarme (0)
Magnus Wästberg har ført lyset tilbage til vores forfædre og laver lamper, der tilfredsstiller vores indre neandertaler, sammen med den ene stjernedesigner efter den anden – heriblandt Nendo og Inga Sempé.
Amerikanerne er kendt for store burgere, større bøffer og gigantiske, genopfyldelige sodavander. Men der er også en lang række dygtige, innovative designere, som er værd at kende. Her er 10 af dem.
Wegner, Mogensen og de andre designikoner gjorde nok Danmark verdenskendt med deres møbler, men dansk møbeldesign er andet og mere end det. Det har en jysk møbelproducent sat sig for at få frem i lyset – og lave om på. Mød Danish Retro og U-kollektionen: seks stole fra den danske møbelguldalder. ...
I en cirkulær økonomi betragtes affald som en ressource. Det inspirerer en række designere til at eksperimentere med nye fremstillingsprocesser – det såkaldte upcycling.
De to søskende Mikkel og Caroline Palsby har købt rettighederne til deres berømte far Ole Palsbys design og viderefører nu designarven. Startskuddet er bestikserien Ichi.
Den danske møbelguldalder var inspireret af de gamle faraoer. En nordjysk møbelsnedker har gjort dem kunsten efter.
I en lille by midt mellem Skanderborg og Silkeborg bor en af landets opkommende møbeldesignere, Carina Maria Mølgaard Nielsen. Hendes mission er at få håndværk og design til at spille sammen på en bæredygtig måde, men på hendes egen ydmyge og rolige facon.
15 designspirer fra Singapore har med inspiration fra de gamle alkymister og en italiensk 70’er-bevægelse forsøgt at finde magien i moderne design.
Det manifesterer sig blandt andet i en leg med elementerne vand, luft, jord og ild.
Bæredygtighed handler ikke kun om materialer. Det handler i lige så høj grad om design. Men hvad er det så, der skaber en møbelklassiker, som kan overleve i årtier, frem for at ryge til storskrald? Jyllands-Posten har besøgt et ægte møbelikon for at finde svaret – en dame, der i år kan fejre 60 år ...
Vi anbefaler
Loading...