Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
  Hus og have
Stue (23)
Køkken (8)
Bad (6)
Have (4)
Bryggers (0)
Kontor (0)
  Tips
Energi (1)
Indeklima (0)
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
Tips & råd (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
Jordvarme (0)
  Nyd og oplev
Den italienske storby Milano er omdrejningpunkt for design fra hele verden. I april mødtes over 400.000 designinteresserede til verdens største møbel- og designmesse Salone del Mobile, hvor det nyeste møbeldesign kunne opleves.
Alle hjem har brug for basisudstyr som håndklæder, lagner og viskestykker. Det kan sammenlignes med den uundværlige, hvide T-shirt, som vi alle har i klædeskabet. Men det skal være af en holdbar kvalitet, som rammer bredt, lyder det fra designerne bag Semibasic.
Sammen med Blindes Arbejde har tekstildesigner Rosa Tolnov Clausen gjort brug af værdifulde kompetencer hos blinde og svagsynede og skabt et high-end pudedesign.
Designership startede som et afgangsprojektet fra Designskolen Kolding – til et 12-tal i øvrigt. I dag kalder Anette Kaas sig kreativ direktør og har skabt en forretning med flere prisbelønnede design, der alle har kunsthåndværk som udgangspunkt.
Plastik er et materiale, der aldrig går af mode. For nogle er det indbegrebet af smagløshed, men for andre er det ensbetydende med uanede designmuligheder.
Jacobsens glemte blomster, finurlig keramik og en relanceret klassiker. Her er en håndfuld danske, franske (og én italiensk) designnyheder fra den nyligt overståede boligmesse i Paris, Maison & Objet.
Hvad er dansk design? Og er det stadig dansk, hvis det er designet af en tysker og produceret i Polen? Det er et af de spørgsmål, Danish Design Makers stiller med udstillingen ”Made Here” på møbelmessen i Køln, hvor 17 designere har givet deres bud på, hvordan man holder dansk design på danske hænder.
Samarbejdet skulle foregå på én betingelse, møblet skulle kaldes ”Den næstsidste stol”.
Takket være crowdfunding kan både etablerede designere og almindelige kreative ildsjæle nu afprøve deres projekt, uden at det skal koste dem en bondegård. En god ide og en stærk overbevisning er alt, hvad der skal til.
Det var ren og skær tidsfordriv, da Tom Dixon en dag begyndte at fumle lidt med møbelproduktion. Dengang kendte han ikke noget til designverdenen, i dag kender han den bedre end sin egen bukselomme. Han har nemlig en hands on-tilgang til design, som kun de færreste har.
Vi anbefaler
Loading...