Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
  Hus og have
Stue (23)
Køkken (8)
Bad (6)
Have (4)
Bryggers (0)
Kontor (0)
  Tips
Energi (1)
Indeklima (0)
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
Tips & råd (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
Jordvarme (0)
  Nyd og oplev
Takket være crowdfunding kan både etablerede designere og almindelige kreative ildsjæle nu afprøve deres projekt, uden at det skal koste dem en bondegård. En god ide og en stærk overbevisning er alt, hvad der skal til.
Det var ren og skær tidsfordriv, da Tom Dixon en dag begyndte at fumle lidt med møbelproduktion. Dengang kendte han ikke noget til designverdenen, i dag kender han den bedre end sin egen bukselomme. Han har nemlig en hands on-tilgang til design, som kun de færreste har.
Vi kender hans møbler, har siddet i hans stole og spist ved hans borde utallige gange, men mange af os kender ikke rigtig manden bag. En ny bog vil nu forsøge at vække møbelsmeden Børge Mogensen til live i danskernes bevidsthed.
B&O's designhistorie gennem 90 år, farvelagte streger af Finn Juhl og fortællingen om faderen til Operahuset i Sydney, Jørn Utzon.
20 danske keramikere er gået sammen om at etablere en ny keramikfabrik. Formålet er at redde håndværket fra at uddø i disse outsourcing-tider. Højtravende og idealistisk? Ja, måske. Men det er netop pointen, forklarer en af keramikerne bag, Karen Kjældgård-Larsen.
Irlands bedst kendte eksportvarer er den tykke Guiness-øl og Skt. Patricksdag, men fremover skal også design på listen, hvis det står til det lille land mod vest. Og råvarerne er overraskende gode. Mød det irske design, som i disse dage er i fuld opblomstring.
Danske designere har i stor stil fundet inspiration i Japan siden slutningen af 1800-tallet. Så meget og så længe, at det faktisk kan være svært at sige præcis, hvad der adskiller dansk og japansk design. Også når det kommer til vores højtelskede designikoner og -traditioner.
Elsker du også de smukke gamle møbelklassikere? Se, hvilke møbler du kan ende med at tjene penge på, og hvad der hitter hos auktionshusene lige nu.
En af Italiens største designere gennem tiden, Achille Castiglioni, døde i 2002 i en alder af 84 år. Trods det, lever han stadig videre, for hans datter, Giovanna, rejser verden rundt med én mission: at fortælle historien om faderens ikoniske og også prisvindende design.
En tid med meget bevidste forbrugere og fokus på autenticitet betyder, at det design, man finder i hjemmet, bliver lavet mere og mere med bæredygtighed og naturlighed i tankerne. På Designskolen Kolding har de i disse år stort fokus på nye materialer – såsom kul, der suger dårlige kemikalier ud af ...
Vi anbefaler
Loading...