Find mere om:
Ny boligtrend: Det er lige godt linoleum | livsstil.guide.dk

Ny boligtrend: Det er lige godt linoleum

Linoleum er ved at blive et hit. Det miljøvenlige materiale ses nu ikke kun som underlag på gulve, men også i fint selskab på designmøbler.

Engang gik linoleum hånd i hånd med 1970'ernes ryatæpper og den orange-brune farveskala, men med det storstilede klimatopmøde i frisk hukommelse er det nok ikke helt tilfældigt, at linoleum vinder frem.

Bæredygtige produkter spiller en vigtig rolle for miljøet, og her har det 150 år gamle naturmateriale gode kort på hånden.

I et miks af linolie, harpiks, træ- og kalkstensmel og naturlige farvepigmenter er linoleum helt igennem økologisk og uden kunstige tilsætningsstoffer, der belaster kloden. Og det er ikke længere kun gulvene, der har gavn af det melerede materiale, der efterhånden fås i alle mønstre og farver. Flere markante firmaer inden for boligdesign har fået øjnene op for at bruge det i produktionen af eksempelvis borde, stole, reoler og køkkenlåger, ligesom nye møbelklassikere fra eksempelvis Montana, Fritz Hansen og Paustian har set dagens lys med linoleum som prikken over i'et.

Med den rigtige behandling kan levetiden på produktet nå op på 25 år, og linoleum er oven i hatten temmelig slidstærkt. Det betyder for eksempel, at ridser og små skrammer i overfladen med tiden vil forsvinde igen på grund af materialets smidighed.

Her forhandles linoleum

Vidste du ?

  • ... at linoleum blev opfundet for godt 150 år siden af englænderen Frederick Walton, der fik patent på sin formel i 1860.
  • ... at linoleum består af de nedbrydelige naturmaterialer linolie, harpiks, træ- og kalkstensmel blandet med naturligt farvepigment.
  • ... at ordet kommer af latin for hør (linum) og olie (oleum).

Guide: Made in Belgium

19-01-2016: Belgien er mest kendt for chokolade, øl og Tintin, men landet har også en lang række dygtige designere og design, der får sin inspiration fra det lille lands kulturelle miks. Læs artikel

Guide: Motorsavede møbler med holdning

20-10-2014: Bente Hovendal svinger sin motorsav på havnen i Svendborg og forvandler med den træblokke til eksklusivt og unikt møbeldesign i luksusklassen. Den grønne af slagsen, der er vokset ud af et stærkt ønske om at forene natur og møbeldesign og sydfynske træ, certificeret fra top til tå. Læs artikel

Anmeldelse: 10 stærke havetendenser

20-10-2009: Grøntsager af egen avl, oversize blomster, designerlamper og udendørs gulvtæpper. Se de seneste trends, der gør uderummet til et smukkere, grønnere, sundere og sjovere sted at være. Læs artikel

Nyhed: Huset der producerer strøm

08-06-2009: Endnu et hus, der producerer mere strøm, end det bruger. Nu skal det undersøges, om det er for godt til at være sandt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...