Find mere om:
Saml snegleæg nu og få færre dræbersnegle.. | livsstil.guide.dk

Saml snegleæg nu og få færre dræbersnegle næste år

Hvis du gør en indsats nu, kan du minimere antallet af dræbersnegle i din have næste år. Læs, hvor du finder æg fra dræbersnegle, og hvad du gør med dem.

Hvis du vil minimere antallet af dræbersnegle i din have til næste år, skal du gå i gang med at samle snegleæg fra dræbersnegle nu, mens der stadig er lys i din have til at se æggene.

Hvordan ser dræbersnegles æg ud?

Dræbersnegle lægger deres æg fra august til november. En enkel snegl kan lægge op til 400 æg på en sæson. Æggene er ganske små 3-4 mm lange.

Æggene er mælkehvide eller har en orangefarvet overflade i begyndelsen, mens ældre æg ofte er gullige. De minder om små snebær eller bær på en mistelten.

SE BILLEDSERIEN: Dræbersnegle - sådan bekæmper du dem

Her kan du finde æg fra dræbersnegle

Sneglene lægger æggene i klumper på 20-30 styk. Æggene ligger på jorden eller i små sprækker i jorden. Typisk sørger sneglene for at lægge deres æg på steder, hvor jorden ikke udtørrer, og hvor der ikke kommer store temperaturudsving.

Et godt sted at lede efter snegleæg er fx under brædder, trærødder, i kompost- eller grenbunker samt i drivhuset, typisk under flamingokasser og krukker.

Sådan gør du, når du skal indsamle snegleæg

1. Saml snegleæggene i en pose og bind knude på posen.

2. Smid snegleæggene i skraldespanden.

3. Du kan også mase snegleæggene eller hælde kogende vand over dem.

LÆS OGSÅ: Dræbersnegle

Det er vigtigt, at du ikke smider æggene i kompostbunken det giver dræbersneglene gode vækstbetingelser.

Kan dræbersnegleæg overleve frost?

Snegleæg og små dræbersnegle, der er blevet udklækket i løbet af sensommeren, kan godt overleve selv en ret streng vinter. Mens de store voksne dræbersnegle dør, hvis de får frost.

LÆS OGSÅ: Kan æggeskaller holde snegle væk?

Det kan dog være svært helt at undgå at få dræbersnegle til foråret/sommeren, da snegleæggene kan være svære at finde fx hvis du har en stor have og er meget plaget af dræbersnegle.

Find de små dræbersnegle

Du kan også med fordel indsamle de små dræbersnegle og destruere dem.

En række smådyr i haven som pindsvin, frøer, tudser, løbebiller og fugle spiser også de små snegleæg og små dræbersnegle. Derfor kan det være en fordel at skabe gode levebetingelser for smådyrene i din have.

Partner

Bolius_Orange_Payoff_Small_RGBfixed.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Boligejernes Videncenter Bolius.
Hent mere viden og gode råd på bolius.dk

Guide: Hvad gør vi med al den regn?

13-07-2016: Klimaforandringer betyder mange flere voldsomme skybrud. Det har vi igen i denne sommer mærket meget til herhjemme. Her kommer nogle løsninger på de problemer, der herved opstår. Læs artikel

Guide: Nu starter jagtsæsonen på dræbersneglen

25-05-2016: 2016 bliver sandsynligvis endnu et gunstigt år for den iberiske skovsnegl - kendt som dræbersneglen. Derfor skal du sætte ind allerede nu. Læs artikel

Guide: Pas på havens dyr, når du trimmer hæk

23-05-2016: Kortklippet græs, ingen ukrudt og en snorlige hæk er ikke godt for alle i din have. Læs her, hvordan du kan tage hensyn til havens dyreliv. Læs artikel

Guide: Giver høns i haven rotter?

27-08-2015: Læs her, hvad der tiltrækker rotter, og hvad du skal gøre for at undgå dem, når du har høns. Læs artikel

Guide: Pas på: Dit legehustårn kan være ulovligt

21-08-2015: Det kan få konsekvenser, hvis du opfører et stort legehustårn i haven. Læs her hvorfor, og få styr på reglerne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...