Find mere om:
Mænd siger ja til hus med kælder -.. | livsstil.guide.dk

Mænd siger ja til hus med kælder - kvinder siger nej

Flere mænd end kvinder vil gerne købe et hus med kælder, viser ny undersøgelse fra Bolius. Men hvorfor egentlig? Læs ekspertens bud.

Mænd er mere tilbøjelige til at vælge et hus med kælder, end kvinder er. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Bolius blandt 1.014 boligejere.

Hver tredje mand foretrækker et hus med kælder, hvis de skal købe ny bolig, mens det kun gælder for hver femte kvinde.

Mænd vil bruge kælderen som frirum

Det kan skyldes, at mænd opfatter kælderen som en mulighed for at få et fristed, hvor det er tilladt at rode, grise og være ligeglad med lækker boligindretning.

- Man snakker om, at mænd mangler et rum, der er deres, og kælderen er et godt bud på et sted, de kan sætte sig på, siger boligforsker Mette Mechlenborg fra Dansk Bygningsarv.

SE TEMA OM KÆLDEREN

Alt er tilladt i en kælder

Der gælder nemlig andre regler i kælderen end i resten af hjemmet. Hvor boligen generelt er et visitkort, der skal fortælle andre mennesker, hvem vi er, så er kælderen undtaget fra boligens repræsentative pligter. Gæster får en rundvisning i stue, køkken og måske endda soveværelset – men de kommer ikke ned i kælderen.

- Der behøver ikke at være så pænt og disciplineret i kælderen som i resten af hjemmet, for den skal ikke vises frem. Derfor er det også let for manden at argumentere for, at kælderen ikke skal indrettes med plyspuder og pastelfarvet tapet, siger Mette Mechlenborg.

I stedet kan manden få lov at have sine fodboldpokaler og den gamle lænestol i kælderen.

Rod, larm og snavs er velkommen i kælderen

Mette Mechlenborg hæfter sig desuden ved, at det er funktioner som kaotisk opbevaring, snavset vasketøj, støjende teenageadfærd og beskidt værkstedsarbejde, vi henviser til kælderen.

- I kælderen laver man alle de ting, man ikke må lave i resten af huset, fordi det sviner eller larmer eller på anden måde ikke tåler dagens lys, fastslår hun.

LÆS OGSÅ: Det kan du bruge din kælder til

Nybyggere i Texas får huse af knogler og champagnepropper

Det viser undersøgelsen

  • 27 % af boligejerne ville vælge et hus med kælder, hvis de skulle købe ny bolig. 45 % foretrækker et hus uden kælder, mens 27 % svarer ”ved ikke”.
  • 22 % af kvinderne foretrækker et hus med kælder, mens 50 % ville vælge et hus uden kælder, og 28 % svarer ”ved ikke.” • 32 % af mændene vil have hus med kælder, mens 41 % foretrækker et hus uden kælder, og 27 % svarer ”ved ikke.”

Kilde: Undersøgelse foretaget af YouGov for Bolius blandt 1.014 boligejere i oktober 2013

Guide: Det bruger vi vores kælder til

04-01-2014: Hvad gemmer din nabo i sin kælder? Læs, hvad der er størst sandsynlighed for at finde i boligejernes kælderrum. Læs artikel

Guide: Fem råd: Sådan undgår du skimmelsvamp

30-03-2015: Der er fem steder i dit hus, hvor der ofte kan være skimmelsvampe. Se hvad du skal gøre for at undgå dem. Læs artikel

Guide: Hvorfor er min nye kælder fugtig?

15-09-2014: Mange boligkøbere bliver overrasket over, at deres nyerhvervede hus ikke er så perfekt, som tilstandsrapporten siger. Men tilstandsrapporter tager altid udgangspunkt i husets alder og type. Og man kan ikke forlange samme standard af et hus fra 30erne som af et nyt hus. Læs artikel

Guide: Kan et skrottet oliefyr give fugt i kælderen?

28-02-2014: Er der en risiko for fugtproblemer i kælderen, når oliefyret fjernes? Og hvad gør du, hvis det sker? Få gode råd her, og find ud af, om et skrottet oliefyr kan give andre problemer. Læs artikel

Guide: Ni nemme råd til at holde på varmen

03-02-2014: Hvad kan du nemt gøre for at få din bolig til at blive eller føles varmere, når det er koldt udenfor? Få svarene her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...