Find mere om:
Ni nemme råd til at holde på varmen | livsstil.guide.dk

Ni nemme råd til at holde på varmen

Hvad kan du nemt gøre for at få din bolig til at blive eller føles varmere, når det er koldt udenfor? Få svarene her.

1. Træk gardinerne og persienner for om aftenen og natten - det er med til at forhindre varmtab fra vinduerne. Om dagen skal du trække gardiner og persienner fra, så den sparsomme sol kan bidrage med varme til rummene.

2. Hold nogenlunde ensartet temperatur i huset. Det kan skabe træk i huset, hvis nogle rum er meget koldere end andre, og hvis den varme luft trænger ind i de kolde rum, kan det skabe kondens og risiko for skimmelsvamp.

LÆS OGSÅ: Fugt i soveværelset

3. Flyt sofaen væk fra radiatoren. Når en sofa eller andre møbler står lige foran en radiator, giver radiatoren mindre varme, og varmen har svært ved at fordele sig ud i rummet. Det anbefales, at der er en afstand på 15-20 cm mellem radiator og sofa/møbel.

4. Læg et tæppe ved sofaen, arbejdspladsen, eller hvor du opholder dig meget - så føles det varmere og mindre fodkoldt.

LÆS OGSÅ: Hvordan undgår du, at der bliver fodkoldt?

5. Luft ud hyppigere, men mere kortvarigt, når det er rigtig koldt så sænkes temperaturen indenfor mindre. Luft ud med gennemtræk 2-3 minutter 5 gange om dagen frem for de normale 5-10 minutter 3 gange om dagen. Sluk varmen imens.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd om udluftning om vinteren

6. Drop den automatiske natsænkning af temperaturen på dit oliefyr eller gasfyr, når det er bidende koldt. Du kan også justere den, så den sænker temperaturen til 20 grader i stedet for 18 grader om natten.

7. Luk ventilationsriste til i kælder, krybekælder, skunk, loftrum eller lignende, hvis der er meget lave temperaturer og stærk blæst i et par døgn, - så mindsker du træk. Husk STRAKS herefter at åbne for ventilationen - ellers risikerer du råd og svampeskader.

LÆS OGSÅ: Isolering af krybekælderdæk

8. Hasp vinduet både oppe og nede. Mange glemmer eller undlader at sætte begge hasper på vinduet igen - derved slutter vinduet ikke tæt og megen varme ryger ud gennem den øverste del af vinduet.

9. Test om dit vindue slutter tæt til karmen med papirstrimmel-testen:

Åbn vinduet og sæt en papirstrimmel i klemme mellem vinduet og karmen og luk så vinduet igen.

Træk strimlen ind mod dig selv.

Hvis strimlen yder meget modstand og måske endda går i stykker, når du river, er vinduet ret tæt.

Smutter den derimod lige ud fin og hel, slutter dit vindue ikke tæt nok til karmen, og derved får du kulde og træk i din bolig.

LÆS OGSÅ: Sådan monterer du let tætningslister

LÆS OGSÅ: Husets kalender - vedligehold hus og have året rundt

FÅ FLERE tips & råd PÅ GUIDE.DK

Bolius

Guide: Gå en varm vinter i møde

24-11-2013: Det behøver hverken at koste mange penge eller masser af tid at optimere din boligopvarmning – med nogle lette designmæssige og praktiske forandringer kan du sidde lunt i det vinteren over. Læs artikel

Guide: Fem råd: Sådan undgår du skimmelsvamp

30-03-2015: Der er fem steder i dit hus, hvor der ofte kan være skimmelsvampe. Se hvad du skal gøre for at undgå dem. Læs artikel

Guide: Test: Så meget betyder udluftning for dit indeklima

16-06-2016: Hvad sker der med dit indeklima, når du laver mad, tørrer tøj, tænder stearinlys og sover, og hvor meget betyder det, at du lufter ud? Det har Bolius’ fagekspert Rados Nenadovic testet. Se de vilde resultater. Læs artikel

Guide: Efterisolering er en opgave, man tager oppefra og ned

08-02-2016: Når du vil efterisolere dit hus, så start med at tjekke loftet, og fortsæt så nedefter. Samtidig er det vigtigt at huske, at ikke al isolering kan gøres op i tilbagebetalingstider, men simpelthen handler om bedre komfort i hverdagen. Det forklarer to eksperter på området. Læs artikel

Guide: Dit valg af vindue afgør varmeregningen

29-11-2013: Vinduesmarkedet er en jungle, men der er stort potentiale for at spare på varmeregningen, hvis du vælger rigtigt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...