Find mere om:
Reportage: Eventyrligt enkelt | livsstil.guide.dk

Reportage: Eventyrligt enkelt

Ditte Kanstrup har altid levet enkelt og praktisk. I kolonihavehuset på Amager har hun indrettet sig med udvalgte antikviteter, kunstværker og loppefund.

Den store kat Melvis tager imod ved stakittet og smutter lydløst gennem kattelemmen i hoveddøren. Solen falder ind ad husets vinduer og den dobbelte havedør og kaster et smukt lys over den overskuelige bolig, der består af køkkenalrum, badeværelse, soveafdeling og en lille entré.

Her bor Ditte Kanstrup, som har en fortid som teaterproducent, og som i dag er direktør for Flyvefisk, der besejler Københavns Havn med smukke træbåde.

Det enkle liv
Husets centrum er det gamle hvidmalede arbejdsbord, der kan slås ud til dobbelt størrelse, når der kommer mange gæster. Herfra kan man følge med i alt, der foregår i det lille lune hus, som Ditte Kanstrup overtog i 2006.

Efter en to måneder lang og gennemgribende renovering af vægge, lofter og gulve fremstod huset, der før var en lille klemt cigarkasse, som et moderne minihus med masser af lys og luft og plads.

»Min filosofi er ”keep it simple” - og det er ikke noget, jeg har læst mig til. Jo mindre man skal forholde sig til, desto lettere er livet,« erklærer Ditte Kanstrup.

Hun tog livsstilen til sig, da hun en overgang boede på sin sejlbåd.

»Her opdagede jeg, at man alligevel kun kan have gang i tre Margretheskåle ad gangen!« siger hun med et glimt i øjet og tilføjer, at hun for nylig forærede sit tv væk.

Jævnlig udskiftning
Som på en sejlbåd er opbevaringen nøje gennemtænkt: Under køkkenbordet står snorlige kurve med tallerkener, konserves og viskestykker. På badeværelset tjener kommodens nederste skuffe som vasketøjskurv, og det antikke chatol rummer sengelinned. I entreen har hun indrettet en minimal udgave af det kælder- eller loftsrum, som man typisk propper til bristepunktet. Men her er alt arrangeret i sirlige bunker og på snorlige rækker. Intet er tilovers.

For Ditte Kanstrup er det naturligt at skille sig af med de ting, der pludselig bare fylder i stedet for at være anvendelige.

»To gange om året sælger jeg ud af mine ting. For at rydde op - og for at skabe plads til nye indkøb,« forklarer hun.

Hun kan dog ikke skille sig af med sit arvegods fra moderen, dameskrædderen Alice Kanstrup, eller mange af sine øvrige kunstgenstande og malerier.

De nye ting, der passerer gennem hendes nåleøje, køber hun på loppemarkeder, hos marskandisere og hos antikvitetshandlere rundt i landet foruden gennem Den Blå Avis, på netauktioner og ved byttehandler.

Lykkeland
Da Ditte Kanstrup præsenterede sit hus for familien, tilbød broderen at sætte et tov rundt om og slæbe det på lossepladsen.

Men niecen blev oprørt og udbrød:

»Det er et rigtigt faster Ditte-hus - et lykkeland!«

Så det hedder huset nu. Og brormand? Han kvitterede med at sætte badeværelset i stand.

»Det er det perfekte sted for mig. Fra soveværelset har jeg udsigt til stjernehimmelen, og rundt om huset er træer og buske. Og det tager kun otte minutter med Metroen til hjertet af København - og endnu mindre til Amager Strand, hvor jeg bader året rundt.«

Både venner og familie er vilde med stedet og elsker at komme på besøg. Ditte Kanstrup oplever, at hun selv og hendes gæster slapper af, når de mødes i huset.

»Her kommer man helt ned i gear. Her er ganske enkelt rart at være!« siger hun.

Kolonihavehuset

Beliggenhed: Amager.

Status: Helårsbolig.

Areal: 53 kvm.

Beboer: Ditte Kanstrup, daglig leder

af Flyvefisk,

Copenhagen Water Taxi.

Stil: Enkel, praktisk og feminin.

Gode loppefund

Ditte Kanstrups tip til gode loppefund i København:

Forums loppemarked, K.B. Hallens loppemarked, Den Røde Lade. Få et overblik på www.markedskalenderen.dk.

Hold øje med lokalavisen eller opslag hos købmanden om private loppemarkeder. Hun har selv en stand hvert år på Willemoesgades loppemarked i København den første lørdag i juni og september.

Nyttige links:

Reportage: Otium i fugleperspektiv

20-10-2009: VIRKLUND Nanna og Vagn Nørgaard fandt inspiration i deres baghave og i en rejse til Alaska, da de skulle bygge hus til deres otium. Som en hule i træerne ligger det amerikanske bjælkehus med udsigt over et alpelignende terræn i det midtjyske. Læs artikel

Reportage: Arkitektens bæredygtige familiehus

20-10-2009: Betongulve, jordvarme og genbrugte materialer - Ann Porsmoses miljøvenlige tankegang har resulteret i et både unikt og nærmest vedligeholdelsesfrit helårshus med plads til to familier. Læs artikel

Reportage: Et omskifteligt hjem

20-10-2009: Henriette Staib og Claus Gerners gæster er altid spændte på, hvordan huset i Holte ser ud, når de kommer på besøg. Og det sker, at de tager noget af indboet med sig, når de går. Læs artikel

Reportage: Et hvidt hjem

20-10-2009: Andreas Bo Pedersen har det bedst med enkle linjer og masser af hvide vægge. Læs artikel

Reportage: Kontraster i sort og hvidt

30-03-2009: Frederiksberg Tiderne er til at tænke på ressourceforbrug og indrette sig med brugt, genbrug, arvet og containerfund. Anne Serup har indrettet sin families lejlighed på Frederiksberg med lidt nyt og designet og en masse gammelt. Møblerne er ofte ændret ved at skære af, forsyne med hjul og lædergreb og frem for alt male - på træ, ler, metal og plast Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...