Find mere om:
Nyhed: Dansk design i køkkenet | livsstil.guide.dk

Nyhed: Dansk design i køkkenet

Der er altid en ny køkken-accessory, man kan anskaffe sig. Her er fem danske designsager, der skal stå i ethvert køkken for tiden.

Kongeligt riflet

Tidligere var det opmagasineret højtideligt i bedstemors gamle vitrineskab, men nu spiser ungerne morgenmad af det. Det før yderst eksklusive porcelæn fra Den Kongelige Porcelænsfabrik hører nemlig i større eller mindre grad til i ethvert dansk køkken.

De små, blå musselmalede krummelurer overgik for nogen år siden til en mega-udgave, og straks fik danskerne travlt med at starte en porcelænssamling. Sidenhen har det mere neutrale og simple stel “Hvid riflet” indtaget køkkenskabene.

Selvom der på sin vis er gået flokdyrs-mentalitet i det at eje kongeligt porcelæn, er der stadig tale om dansk kvalitetsporcelæn med evighedsgaranti. Og det er trods sin enorme popularitet hverken blevet mindre smukt eller elegant.

Oy, oy et stykke!

54687979.jpg

Viskestykker af god kvalitet med mønster eller grafisk print pynter ofte blandt potter og pander. Ferm Living og Hay har især gjort sig bemærket med viskestykker i vilde og iøjefaldende farver, men for tiden er det mindre, jyske brand OYOY dem, der virkelig gør det sjovere at tage opvasken. Især firmaets prik-viskestykke “Dot” er ekstremt populært over alt i landet.

Hvis man mere er til vilde idéer end til prikker, kan man med fordel kigge efter mærket By Nord, der laver abstrakte print i sort-hvid og derudover også pynter deres viskestykker med naturalistiske dyreprint. Ellers kan man skele til klassiske Georg Jensen, der for tiden tegner uden for stregerne og laver forfriskende mønstre i kvalitetsstof.

Lejlighedsvise spækbræt

Spækbræt.jpg

Et spækbræt er ikke bare et spækbræt – i hvert fald ikke længere. De billige skærebrætter af plastik, som med tiden bliver slattent af turene i opvaskemaskinen, er kommet i modvind. De danske designere går nemlig i detaljen, og der er ikke det køkkenredskab, de ikke videreudvikler.

Tag nu bare den danske virksomhed Au Maison, der forsøger sig med modellen “Marble Cuttingboard”, som består af både træ og marmor. Det er stilsikkert design til enhver årstid – simpelthen. Også designerne Louise Roe og Muubs laver tunge og holdbare marmorskærebrætter, ligesom TripTrap og Piet Hein også er med på moden og laver elegante spækbrætter i træ. Marmor og træ er altså sikre hit for tiden, når der skal skæres mad.

Kopper fra Ombria

54687972.png

Keramik er på mode lige nu. Rustikt stentøj glaseret i rolige, støvede nuancer er virkelig populært i de danske køkkener, og producenterne står i kø med deres seneste kollektioner. Derfor er det da også nemt at blive forvirret over, hvilket mærke og hvilken stil, man skal kaste sig over, men selvfølgelig er de gamle danske stentøjs- og porcelænsproducenter med på dillen. Rent faktisk har Kähler lavet en hel keramik-serie, som har fået navnet “Ombria", og særligt seriens kopper er stilrene og enormt hippe for tiden.

Vil man hellere have noget helt unikt, kan man gå efter det hånddrejede keramik fra stentøjsproducenten K.H. Würtz, som allerede findes på mange restauranter rundt omkring i verden.

Crispy krystal

54688080.png

Krystalglassene, som førhen hørte til i herreværelset, hvor der blev sippet dyr og gylden whisky, er blevet en del af glassortimentet i mange køkkener. De ekstravagant udseende glas fungerer nu på lige fod med andre uhøjtidelige glas, og der bliver både serveret juice og drinks i dem.

Frederik Bagger har lavet glassene “Crispy”, som er af krystal med fine detaljer, og de trender virkelig for tiden. Hvis man vil have et alternativ, så laver Lyngby Glas serien Lyngby Melodia, der også er smukke.

Under alle omstændigheder er krystalglas efterhånden så populære, at selv lavbudget-mærket Aida, der gennem årtier har dækket de danske borde, har lavet serien Harvey, som fås i både whisky og cocktailstørrelse – og som er til at betale.

Nyhed: Hav en fest i køkkenet med sjove og smarte gadgets

18-11-2015: Gør livet nemmere og køkkentjansen sjovere med nyt og smart køkkenudstyr! Læs artikel

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel

Nyhed: Nostalgi i køkkenet

01-02-2012: Det vrimler med relanceringer og nyfortolkninger af gammelt service og tilbehør til køkkenet. Læs artikel

Anmeldelse: Detaljen i fokus

27-10-2009: Det er nuancerne, som skiller godt design fra dårligt. Designer Erik Bagger mestrer detaljen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...