Find mere om:
Ikea: Her er fremtidens køkken | livsstil.guide.dk

Ikea: Her er fremtidens køkken

Vore køkkener anno 2040 vil gøre livet så let for os, som var vi spædbørn igen - i 3D og med remote control.

Forestil dig en ikke så fjern fremtid som familiens kok, hvor komfuret kan selv, køleskabet vil instruere dig i, hvordan du skal gå til aftenens middag med bistand fra en skærm i 3D format, en talende ernæringscoach vil lære dig at vælge de rigtige ting.

Fremtidens køkken anno ifølge Ikea kommer i tre udgaver - tilpasset tre forskellige forbrugertyper og kundekrav. Fælles for alle tre er, at højteknologien spiller hovedrollen, og at vi i 2040 kan se frem til at skulle bruge minimal tankevirksomhed, initiativ og energi på at frembringe gode og lødige måltider til vores kære.

Det er krystalkuglekiggere fra The Future Laboratory i London, som for snart hele klodens møbelleverandør, Ikea, har udarbejdet de tre bud på fremtidens køkken og bedt britiske forbrugere udpege deres favorit. Det køkken, som flest af de adspurgte, 41 pct, udpeger som mest sandsynligt er det intuitive køkken.

Dit intuitive køkken

Det intuitive køkkens primære funktion er som en kærlig moder at hjælpe dig bedst muligt gennem madlavningsprocessen. Stemningsskabende LED-lys, aromaterapi-dyser, som kan skrue op for din energi og sindsstemning og sensorer, som registrerer dit humør, sørger for at bringe dig godt gennem processen.

Der vil være hjælp til morgenmadsmulighederne, aftensmåltidets sammensætning eller dit daglige behov fra vitaminer og mineraler via højtaleren i køleskabet, og når du kommer træt hjem fra job om aftenen vil et hologram på væggen af en virtuel køkkenchef guide dig godt gennem dagens opskrift.

Det naturlige køkken

Det elementære køkken, grønne eller naturlige køkken er et andet fremtidsscenarie. Her er målet at spare mest mulig energi og bringe brugeren i en stemning af "tilbage til gamle dage". Her dyrker man sine egne råvarer, som bliver holdt kolde og friske ved hjælp af en gammeldags og energineutral viktualiekælder.

I dette bæredygtige køkken er alt indrettet med køkkenredskaber, som anvender mindst mulig strøm. De hårde hvidevarer der findes, er energiklasse A - naturligvis, fortæller Carole Reddish, viceadministrerende direktør for Ikea Storbritannien og Irland, til netmagasinet Gizmodo.

Det smarte køkken

Det mest avancerede af de tre fremtidskøkkener er højteknologisk. Her betjenes brugeren af synkroniserede køkkenapparater, som ved hjælp af et enkelt tryk på en knap kan hjælpe brugeren gennem madlavningen i en sammenhængende, nøje orkestreret proces.

Det skarpe eller smarte køkken vil også være indrettet med hensyntagen til miljøet, bl.a. via udstyr der kontrollerer køkkenaktiviteternes CO2-belastning og stemme- og fingeraftryksstyrede termostater. Både madlavning og rengøring kan - om ønsket - ske automatisk ved hjælp af et tryk på en knap.

Hvad de fantastiske fremtidskøkkener kommer til at stå i, fortæller fremtidsrapporten ikke noget om. Men med Ikea som krystalkuglekigger og fremtidspilot må FPN formode, at prisniveauet vil blive tilgængeligt for hele folket.

Guide: Gør dit køkken personligt for under 1.000 kr.

13-06-2016: Trænger dit køkken til en lille overhaling? Det behøver ikke at koste en formue at gøre dit køkken mere personligt. Se blot her. Læs artikel

Nyhed: Dansk design i køkkenet

01-06-2016: Der er altid en ny køkken-accessory, man kan anskaffe sig. Her er fem danske designsager, der skal stå i ethvert køkken for tiden. Læs artikel

Guide: Trækøkkenet er tilbage

05-02-2016: Det klassiske, hvide køkken har været danskernes foretrukne i mange år - og er det stadig. Men nu må det alligevel træde lidt til side og gøre plads til den nye stjerne i køkkenet: træet. Læs artikel

Nyhed: Hav en fest i køkkenet med sjove og smarte gadgets

18-11-2015: Gør livet nemmere og køkkentjansen sjovere med nyt og smart køkkenudstyr! Læs artikel

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...