Find mere om:
Flere isolerer huset for at kunne sælge det | livsstil.guide.dk

Flere isolerer huset for at kunne sælge det

Flere boligejere energirenoverer deres hus for nemmere at kunne sælge det, viser ny undersøgelse fra Home. Boligkøbere går efter energivenlige huse.

Et synligt energimærke i boligannoncen, stigende energipriser og lange salgstider på huse har fået flere danske boligejere til at gøre deres hus mere energivenligt, før de sætter det til salg.

En rundspørge, som ejendomsmæglerkæden Home har lavet blandt sine forretninger, viser, at 36 pct. mener, at sælgerne i højere grad end for to år siden har investeret i energiforbedringer op til et salg. De fleste har efterisoleret loftet, men mange har også skiftet ruder eller vinduer, hulmursisoleret eller monteret solceller.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste råd til at nedsætte varmeregningen

Boligkøbere siger nej til huse med stor varmeregning

Det kan også være en god idé at gøre boligen mere energivenlig. For mange, der vil købe hus, vender tommeltotten nedad, hvis varmeregningen er for stor. Alle af de 43 Home-forretninger, der har deltaget i rundspørgen, har oplevet, at et hus bliver fravalgt på grund af et dårligt energimærke. Og 57 pct. er ude for det flere gange om ugen eller måneden.

Tidligere undersøgelser har også vist, at boligkøbere ser grundigt på boligernes energiforbrug, når de køber hus.

- Energiforbruget fylder hele tiden mere i danskernes boligjagt, og den tendens, forventer vi, vil fortsætte. Der er ingen tvivl om, at energiforbruget på sigt vil fylde endnu mere i danskernes boligjagt, siger Mads Ellegaard, relationschef hos Home.

Hvad kan bedst betale sig at lave?

Energikonsulent og fagekspert i Bolius, Morten K. Mathiasen, oplever også, at både købere og sælgere har fået stor fokus på, hvor energivenlige husene er.

- Når jeg laver køberrådgivninger i dag, spørger folk meget ind til det, og jeg bruger langt mere tid på energimærket og på at forklare, hvad der bedst kan betale sig at gøre, end jeg gjorde for blot et-to år siden, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Energimærkning af huse

Få et energimærke på dit hus

Han mener, at alle bør se på energiforbruget i deres hus.

- Det er bedre at gøre det før, man skal sælge, for så kan man også selv få glæde af det. Men når du skal sælge, så bestil et energimærke og få så lavet de vigtigste ting, der står i rapporten – man kan altså få lavet meget ’energi’ for pengene, hvis man må gå 100.000-200.000 kr. ned i pris, når et hus skal sælges, siger han.

Hvis man ikke selv ønsker at lave energiforbedringer, opfordrer Boliusrådgiveren til at indhente tilbud på de ting, der skal laves, så køberen ved, hvor meget det koster.

LÆS OGSÅ: Gør dit hus lettere at sælge

Beliggenhed og pris stadig vigtigst

Ifølge udregninger fra Realkredit Danmark kan boligsælgere i gennemsnit få 70.000 kr. ekstra for et hus hver gang, energimærket på deres hus springer op til det næste trin på skalaen, der går fra A-G.

Det er dog ikke sikkert, at et bedre energimærke er nok til at sælge boligen. Det vigtigste er beliggenhed og pris.

- Et ringe energimærke kan oftest rettes op, hvilket er sværere med beliggenhed. Og de samlede månedlige besparelser på energiregningen er trods alt relativt små i forhold til boligens pris eller dyre ombygninger, siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig.

Der kan følge kæmperegninger med boligen 

Guide: Pas på indeklimaet, når du energirenoverer

08-11-2014: Det kan være godt for både indeklimaet, huset og pengepungen at energirenovere sit hus, men det skal gøres rigtigt, hvis man skal opnå et lav energiforbrug samtidig med et godt indeklima. Læs artikel

Guide: Isoler på alternativ manér

12-03-2014: Normalt isolerer man et almindeligt hus med mineraluld, men der findes andre produkter, der er mere miljø- og arbejdsmiljøvenlige – og samtidig isolerer ligeså godt. Vi giver dig et overblik over de mest almindelige alternativer. Læs artikel

Guide: Dit valg af vindue afgør varmeregningen

29-11-2013: Vinduesmarkedet er en jungle, men der er stort potentiale for at spare på varmeregningen, hvis du vælger rigtigt. Læs artikel

Guide: Renovér dit parcelhus rigtigt

05-11-2013: Hvordan renoverer du dit parcelhus, så det kommer til at se bedst muligt ud – og hvad kan bedst betale sig, hvis huset senere skal sælges? Få arkitektens og mæglerens bud her. Læs artikel

Nyhed: Paradoks: Vi vil spare energi, men skruer samtidig op for varmen

13-07-2016: Danskerne energirenoverer deres gamle huse som aldrig før, men indsatsen får ikke den forventede effekt på forbruget, fordi vi samtidig vælger at skrue godt op for varmen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...