Find mere om:
Guide: Inviter farverne ind i soveværelset | livsstil.guide.dk

Guide: Inviter farverne ind i soveværelset

Farverne har meldt deres ankomst i de danske hjem, og nu er det soveværelsets tur. Ud med de hvide lagner, hvide gardiner og hvide sengetæpper og ind med de glade farver.

En tredjedel af døgnet foregår i vores soveværelse, men til trods for det, er det et af de rum, vi gør mindst ud af. De fleste kan nikke genkendende til hvide gardiner, der hænger ned ad ligeså hvide, nøgne vægge, og det er en skam ifølge designer Laura Scheuer Trøstrup.

»Det er faktisk det rum, vi er flest timer i, men bruger mindst penge på. Jeg plejer at kalde det rummet, hvor vi har de døde orkideer og opbevarer de gamle skistave,« forklarer designeren, der til daglig indretter hjem for både private og større virksomheder.

B971794002Z.1_20141127171707_000+GAMHFEG2.1-0.jpg

Soveværelset har altså ikke fået ligeså meget kærlighed som andre rum i vores hjem, men det kan nytænkes helt efter samme princip som samtalekøkkener, hvor der er sket en fusion af spisestue, stue og køkken.

»Jeg mener, at soveværelset kan blive den nye stue og et rum, vi også kan være i, når man er vågen. Det kan blive det rum, man bruger, når man har brug for at trække sig tilbage og slappe af,« fortæller Laura Scheuer Trøstrup, der også har bloggen theSweetSpot.dk.

Hun er også begyndt at se en spirende lyst til, at vi gør noget ved soveværelset og bringer farverne i spil.

»Farverne kan gøre det til et rum, man har lyst til at være i, og man kan sagtens give den lidt mere gas med farverne i soveværelset, end man gør i stuen,« pointerer Laura Scheuer Trøstrup.

Fald i søvn til blå

Man skal altså ikke være bange for at hilse farverne velkommen i soveværelset, men for at være sikker på en rolig nattesøvn, så er det vigtigt at udvælge de helt rigtige farver til rummet. Det gør man ved at følge sin egen intuition.

Drop persiennerne: Nu skal der helt andre midler til

»Det vigtigste, når man tager farver ind i soveværelset, er, at farverne er rolige, og de føles rare for én selv. Det er altså vigtigt at kigge efter de farver, der giver velvære, og det er som oftest de blå toner,« fortæller Laura Scheuer Trøstrup.

Vil man følge de farver, der er oppe i tiden lige nu, og som samtidig kan fungere i soveværelset, så har Laura Scheuer Trøstrup følgende bud:

GetContentCAT0C2KM.jpg

»Lige nu er det farver som flaskegrøn, petroleumsgrøn, midnatsblå, mørkegrå og de mørke juvelfarver, der er moderne. Farverne må gerne være mørke, støvede og grumsede i det, i stedet for klare,« siger hun.

Lyse pasteller og fine blomstrede mønstre erstattes af de dybe mørke farver, der giver rummet dybde og kant. Det er ikke alle regnbuens farver, der egner sig til soveværelset, hvor afslapning og ro prioriteres. Stærke kontraster og energifarver som gul, rød og stærk lilla skal man gå i en stor bue uden om, hvis man ønsker en rolig nattesøvn.

»Der skal ikke være vilde kontraster, og man skal maks bruge to-tre farver, der ikke ligger for langt fra hinanden på farveskalaen. Der må ikke være for meget, der stritter,« pointerer Laura Scheuer Trøstrup og fortsætter:

Ny boligtrend vinder indpas: Slow luxury

»Energifarver bliver for uroligt til soveværelset, og man skal for enhver pris undgå den røde farve. Man kan måle på kroppen, at den røde farve hæver vores pulsen og virker opkvikkende. Det er ikke noget, man har lyst til at få ind i sit soveværelse.«

Find malerpenslen frem

Hvide sengetæpper, hvide gardiner og hvide vægge karakteriserer mange soveværelser, og oftest er det pyntepuden, der giver rummet et strejf af farve. Det må man gerne udvide, og flere elementer kan sagtens kan tåle at få et strøg med malerpenslen.

»Man kan lege med alle de bløde ting i soveværelset, når man bruger farverne. Det kan være ting som små gulvtæpper, sengetøj, sengetæppet, puder og gardiner,« fortæller Laura Scheuer Trøstrup.

Et godt sted at starte, hvis du har mod på at lege med farverne i et ellers farveløst soveværelse, er at tage malerpenslen i hånden og give den ene væg i rummet en mørk farve.

Boligeksperterne: Sæt præg på dine vægge

»Mal en væg bag din seng. Det giver en god bund og dybde i rummet og skaber en følelse af tryghed,« fortæller Laura Scheuer Trøstrup og siger supplerende:

»Det giver stor forandring, og så er det et nemt projekt, der kan gøres på to dage og er forholdsvis billigt.«

Når man har malet sin endevæg i en bestemt farve, kan man bruge den som udgangspunkt, når man vælger farver til de bløde ting, som tæpper og puder.

»Man kan købe to meget store puder og et sengetæppe i samme farver som væggen. Det skal ikke bare være små pyntepuder, men to rigtig store puder. Det kan man starte med og derefter langsomt arbejde videre herfra,« forklarer hun.

Vågn op til farver

B971794002Z.1_20141127171707_000+GAMHFE50.1-0.jpg

Væggen og alle de bløde ting i soveværelset er altså her, du kan lege med farverne i dit soveværelse. Du kan også slå øjnene op til farver på sengegærdet, som er et møbel, der er ved at vende tilbage i de danske soveværelser.

»Der er meget gang i farver på sengegærder i øjeblikket. Det giver et lækkert hoteludtryk, og hoteller er generelt et godt forbillede, når man laver sit soveværelse,« fortæller Laura Scheuer Trøstrup.

Designer Anne Boysen inviterer til at bringe både sengegærder og farver ind i soveværelset med hendes nye design af sengegærdet Layer It.

»Min inspiration til at lave sengegærdet er fundet i min egen hverdag. Jeg elsker farver og arbejder meget med dem, men i mit soveværelse gider jeg ikke redde min seng hver dag og sætte puder fint op. For at bringe farver ind i mit soveværelse skulle det være på noget stationært, der bare er der,« pointerer Anne Boysen.

B971794002Z.1_20141127171707_000+GDJHFCQB.2-0.png

Hvis du, ligesom Anne Boysen, ikke redder sengen hver dag og ikke gider at arrangere sengetæppe og puder på den helt rigtige måde, så er et farverigt sengegærde muligheden for at live soveværelset op. Layer it er designet i de tre farvetemaer blå, grøn og gul, og det er især nuancer i farver, som Anne Boysen arbejder med.

»Jeg arbejder hovedsageligt med, hvordan farverne arbejder sammen. Hvis en bestemt farve skal fungere, skal du have noget, der spiller op i mod den, og derfor har mine design flere nuancer,« fortæller hun og fortsætter:

»Det er den samme tanke i Layer It's system. Det er noget med at vise, hvad farver kan, når de bliver sat sammen, og hvordan de kan fremhæve hinanden.«

Mere design i badet

Anne Boysens måde at arbejde med farver på er noget, man kan tage med ind i sine overvejelser, når soveværelset skal have en tur med farvepaletten. Forskellige nuancer af den samme farve kan bruges til at fremhæve den enkelte farve, hvilket skaber et lækkert, sammenhængende udtryk.

Så vær ikke bange for at invitere farverne ind i soveværelset – bare husk på at vælge de farver, der giver dig ro.

Zzzzzzzzsov godt

En god seng er vigtig, da vi sover en tredjedel af vores liv. Men om den skal være blød, hård eller noget midt imellem er individuelt. Her er fem bud på senge, der alle kan noget forskelligt.

45022397.jpg

45022391.jpg

45022171.jpg

45022186.jpg

45022209.jpg

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her.

Mix med metal

  • »Hvis du har store flader med mørke farver i soveværelset, så skab små glimt med metal, der lyser op. Metallet kan være i form af en lampe eller en lille skål i kobber eller en anden metalfarve,« siger Laura Scheuer Trøstrup.

Anmeldelse: Stol og skulptur

20-10-2009: Hvis man siger ordet stol, vil de fleste tænke på et møbel med sæde, ryg og fire ben. Men sådan behøver det ikke at være. En række designere har kreeret spændende stole, som ikke kun er funktionelle møbler til at sidde i, men også skulpturer at se på. Læs artikel

Reportage: Den perfekte endestation

20-10-2009: Familien Jensen har skiftet station flere gange, men først nu er de endt ved den rigtige station i en villa, som de selv har tegnet ud fra erfaringer fra tidligere. Villaen ligger i et nyt kvarter nord for Randers og er opført med lige dele form og funktion for øje. Læs artikel

Guide: Møblernes mekka

25-04-2016: Den italienske storby Milano er omdrejningpunkt for design fra hele verden. I april mødtes over 400.000 designinteresserede til verdens største møbel- og designmesse Salone del Mobile, hvor det nyeste møbeldesign kunne opleves. Læs artikel

Guide: Tryl din etværelses større med fem smarte tricks

07-01-2016: Småt kan altså være rigtig godt. Se blot den her lille lækkerbisken, hvor man har brugt smarte tricks til at få lejligheden til at synes større. Læs artikel

Nyhed: Skydedøren er tilbage

05-01-2016: 60’erne er igen rykket ind i vores boliger, og det gælder også den gode, gamle skydedør. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...