Find mere om:
Guide: Tip til køligt soveværelse i varmen | livsstil.guide.dk

Guide: Tip til køligt soveværelse i varmen

Hvordan køler du bedst soveværelset ned - og er der noget du ikke må gøre?

Det kan være svært at falde i søvn og sove godt, hvis soveværelset er for varmt. Men der er flere ting du kan gøre for at få en mere behagelig soveværelsestemperatur i sommervarmen.

En god gammeldags gang udluftning med gennemtræk lige inden sengetid er den bedste måde at få soveværelset kølet ned til natten.

I løbet af natten vil soveværelset naturligvis blive varmere igen, og så må du simpelthen justere sovetemperaturen ved at tage dynen til side eller evt. bytte den ud med et lagen.

LÆS OGSÅ: Tv i soveværelset – godt eller skidt?

Sådan kan du også køle soveværelset

Uanset, hvordan du vælger at køle dit soveværelse ned om natten, er der fordele og ulemper du skal være opmærksom på.

LÆS OGSÅ: Pas på med køligt soveværelse

Udover en god udluftning med gennemtræk kan du overveje disse muligheder:

  • Åbent vindue. Et åbent vindue kan være fristende om natten, men vær forberedt på, at der er begrænset dækning ved et evt. indbrud. Kommer tyven ind af et åbent vindue, er der tale om et såkaldt simpelt tyveri, og så dækkes fx smykker og penge ikke. Tjek dit forsikringsselskabs præcise betingelser.
  • Åbne slidser i vinduesrammen. Hvis du har slidser indbygget i vinduesrammerne, kan du åbne dem. Den varme luft i rummet stiger op under loftet, og når der kommer lidt vind udenfor vinduet, skabes der undertryk, og den varme luft suges ud.
  • Propel eller vifte i loftet. I Danmark er det ikke så meget høje temperaturer, der er problemet om natten – det er den stillestående luft. En propel eller vifte i loftet sætter luften i bevægelse og kan dermed give en fornemmelse af nedkøling
  • Aircondition. Med aircondition kan du holde en fast kølig temperatur hele natten. Eksperter anbefaler dog ikke aircondition til private hjem, da den kan være dyr i installation såvel som i strøm. Derudover er airconditioneret luft tør, hvilket er usundt.

LÆS OGSÅ: Nej til aircondition i private hjem

Guide: Stop med at rede seng om morgenen

20-09-2015: Er du opdraget med at forlade dit hjem om morgenen med en nydelig og pænt redt seng, så drop det. Derved giver du nemlig husstøvmider ekstra gode betingelser. Det vigtigste er dog, at der bliver luftet grundigt ud i soveværelset, siger indeklimaforsker. Læs artikel

Guide: Pas på med køligt soveværelse

12-11-2014: Er dit soveværelse for køligt kan det give store problemer med skimmelsvamp. Se her, hvordan du både sover godt - og holder huset svampefrit. Læs artikel

Guide: Få styr på dit indeklima

28-11-2013: Et godt indeklima er vigtigt for vores trivsel, og du kan selv gøre meget for at forbedre det. Læs artikel

Guide: Det vidste du ikke om skimmelsvamp

29-03-2013: Hvor farlig er en pink skimmelsvamp? Æder skimmelsvamp hurtigt hele huset op? Læs artikel

Guide: 10 gode råd om soveværelset

16-11-2012: Hvilket gulv egner sig bedst til soveværelset? Og hvilken temperatur bør soveværelset have? Læs 10 gode råd til et bedre soveværelse her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...