Find mere om:
Et hjem med udsigt | livsstil.guide.dk

Et hjem med udsigt

Hvad er aktuelt for dig lige nu? Om cirka ni dage tager jeg på ferie med familien til Egypten. Jeg er glad for mit nye job, men er stadig ny og er meget på, så jeg trænger til ferie.

Hvad faldt du for ved din bolig?

Jeg er jo handelsmand, og da min kone og jeg ledte efter hus, havde jeg fortalt hende, at uanset hvor vild hun blev over et hus, måtte hun ikke give udtryk for det. Vi skulle jo kunne forhandle prisen, ik'? Men da jeg så huset første gang, kunne jeg slet ikke få armene ned. Jeg var så begejstret, og Camilla stod i et hjørne og så sur ud. Men stuen, lyset, udsigten og hele husets rummelighed faldt jeg pladask for.


Hvilket rum holder du mest af?

Stuen. Køkkenet, som ligger et par trin oppe, hænger sammen med stuen, og de rum tilsammen er suveræne. Her kan man tale og lege med børnene, selv om der bliver kokkereret på samme tid. Det er fedt.Hvad behøver ethvert hjem?

Kærlighed er vigtigere end noget andet. Ellers foretrækker jeg få store rum frem for mange små. Det giver en god kontakt.


Hvordan sætter du dit personlige præg på hjemmet?

Vi køber aldrig ting fra den ene dag til den anden. Vi ser os godt for og køber så det helt rigtige, og det skal være kvalitet! Man får altså et andet forhold til en Poul Kjærholm-stol end til en stol fra Bilka. Vores sofabord er lavet af elmetræerne, som stod på Kgs. Nytorv, indtil de blev fældet på grund af elmesyge. Dét bord kan holde til alt og har historie! Vi har også kunst hængende af blandt andre Peter Viskinde, Johnny Madsen og Jan Wessel.

Hvad vil du aldrig bringe ind i dit hjem?

Pyntegenstande uden en funktion. Ting, der syner af noget uden at fungere. Tingene i mit hjem skal både se lækre ud og fungere.


Hvad er det næste, du ønsker dig til dit hjem?

Jeg er altid på udkig efter fed kunst. Jeg kunne godt tænke mig et mega-maleri på 3 x 3 meter. Og pludselig en dag finder jeg det rigtige.Har du en ting, som altid har fuldt dig?

Da min mor døde i 2004, arvede jeg en firkantet vase. Den stod i mit barndomshjem, og da jeg var lille, syntes jeg, at den var stinkende grim. Men for nogle år siden fik jeg øje på den igen og syntes egentligt, at den var helt pæn. Den står nu i mit hjem og kommer aldrig væk. Den minder mig om min mor, min barndom og ungdom.

Hvad har du altid i køleskabet?

Masser af mælkeprodukter; ymer, A38, yoghurt, koldskål - you name it. Vi har også altid masser af grøntsager.


Hvad er dit bedste køb?

Dem har jeg mange af. Det største scoop er dog nok malerierne af Jan Wessel. Og mit sofabord. Og min Poul Kjærholm stol.


Hvad står der i din bogreol?

Jeg har lige læst Liza Marklunds Livstid. Jeg har læst alt af hende, og den nyeste skal med på sommerferien, sammen med Stieg Larsson. Så både min kone og jeg har mange krimier stående.


Hvordan slapper du bedst af derhjemme?

Det er klart, når ungerne har rendt nok rundt i huset og lægger sig op til far og hygger. Jeg slapper bedst af med min familie omkring mig. Vi er rigtige hjemmemennesker og er ekstremt meget sammen. Jeg slapper også af, når jeg laver mad. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet. Nogle gange går det galt, andre gange går det godt, og så føler jeg mig rigtig lækker.

Henrik Dahl

45 år

Århus

Begyndte som frivillig ved en lokalradio i Aalborg og kom senere til DR i Århus, hvor han i flere år var vært på ”Rene ord for pengene”. Senere blev han vært på TV3. Efter i alt 25 år i mediebranchen er han nu key account manager hos Konica Minolta, men dukker stadig op på tv-skærmen i reklamer for Fair forsikring.

Gift med Camilla Emborg. Far til Felix på ni år, Dicte på seks år og Cajsa på tre år.

Reportage: Kristian Humaidan: Et helt nyt hjem

12-04-2009: Musikeren og rapperen nyder, at den gamle Nørrebro-lejlighed er skiftet ud med en ny på VM Bjerget. Læs artikel

Guide: Ny kunst: Hjemmet med fliser på væggen

26-01-2015: Her er der ikke brug for store malerier eller plakater. Her pryder keramiske fliser nemlig de fleste vægge. Læs artikel

Reportage: Et rigtigt Pia-hjem

20-10-2009: Pia Ullehus har indrettet sig efter sit eget hoved i en lille lejlighed. Læs artikel

Reportage: Musiker er forelsket i sit hjem

20-10-2009: Helge Engelbrecth bor midt i en drøm, der er gået i opfyldelse. Læs artikel

Reportage: Et hjem med plads

20-10-2009: Søren Møller kræver plads i sit hjem både i højden og i bredden, for der skal være rum til udfoldelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...