Find mere om:
Et hjem med nostalgi | livsstil.guide.dk

Et hjem med nostalgi

DR's nye handyman, Carsten Reinholdt, holder af gamle ting.

Carsten Reinholdt
35 år.

Bor i Århus.

Blev uddannet som tømrer i 1990'erne og har arbejdet med faget siden på forskellig vis.

Har før lavet børne-tv og

comedy-tv.

Bor sammen med Anette.

Parret har Elvin på tre år og

Wilma på seks måneder.

Hvad er aktuelt for dig lige nu? Mit nye job som handyman på DR's nye program ”Gør det selv”, der bliver sendt hver mandag. Her viser jeg seerne, hvordan de selv kan lave småreparationer, og hver uge følger vi med i processen at sætte et køkken op. Indimellem er der indslag med skæve ideer og ting fra min hjerne.

Hvad faldt du for ved din bolig? At det er en lejlighed, der ligger centralt i midtbyen.

Har du bygget meget om? Nej, for det er en lejet lejlighed.

Hvilket rum holder du mest af? Vores hyggelige lille stue. Det er her, tingene sker - vi spiser, ser tv og hygger. Det er også her, knægten rykker i mig og vil lege.

Hvad behøver ethvert hjem? Musik. Jeg elsker musik og har en forkærlighed for gammeldags rock'n'roll.

Hvad ville du aldrig bringe ind i dit hjem? Uha, nu skal jeg passe på, for der er måske nogle af de ting, som Anette har bragt ind, som ... Nej. Jeg ville aldrig bringe fodboldstøvler ind i mit hjem. Hvis knægten vil spille, når han bliver større, bliver jeg jo nødt til det, men ... Ting har det jo med at komme snigende ind i hjemmet, uden at man opdager det. Det skete også med vores fladskærms-tv.

Hvad er det næste, du ønsker dig til dit hjem? En ny laptop. Den gamle er næsten død. Selv om jeg et stort analogt menneske, bevæger jeg mig også i den digitale verden.

Har du mange gør det selv-ting i dit hjem? Jeg er tømrer, så jeg kan selv. For mig er en typisk gør det selv-mand én uden håndværksuddannelse. Men jeg har da loppefund i hjemmet, som jeg har shinet op - et skab, en reol og nogle stole. Og så har jeg mit cd-skab, som jeg har lavet som et billede, hvor alle cd'erne er skjult bagved.

Har du dit eget værksted? Nej, men jeg har en garage i forbindelse med ejendommen. Hver gang jeg skal arbejde i den, skal jeg først bakke bilen ud og stille et bukkebord op. Jeg har lige stået og klargjort en trehjulet cykel dernede.

Har du en ting, som altid har fulgt dig? Jeg har en schweizerkniv, som jeg fik af min far, da jeg var 16 år. Den har jeg altid haft med rundt. Men nu må man jo ikke gå med kniv mere. Den er ellers uundværlig - jeg mangler lidt at gøre med uden den. Jeg har engang monteret en udstødning med en dåse med bøf, en tube tandpasta og min kniv.

Hvad har du altid i dit køleskab? Oksekød, æg og øl.

Hvad er dit bedste køb?

Min nye dab-radio. Der mangler desværre en rock'n'roll-kanal, men P4 spiller en masse god musik, så den lytter jeg til.
Hvad står der i din bogreol? Forskellige biografier, blandt andet med Johnny Cash og Otto Brandenburg. Det står også bøger om bliklegetøj og en bog om Hot Rod Costume Cars.

Hvad hænger på dine vægge? Over sofaen har jeg hængt et galleri op med gamle sort-hvide billeder af familien og kendte kulturpersoner. Alle er i guldrammer.

Hvordan slapper du bedst af derhjemme? Efter midnat, når de andre er gået i seng, smækker jeg benene op, sætter en plade på min rejsegrammofon og hælder en god oldfashion-whiskysjus op. Så er der dømt hygge og afslapning.

Nyhed: Flot og praktisk køkken

20-10-2009: INDRETNING Vi leger med tanken om at skulle have et nyt køkken. Huset er fra 1930'erne, og i 70'erne blev køkkenet renoveret - stil- og indretningsmæssigt typisk for den tid - med køkken i vinkel og spiseplads med væghængt bænk. Læs artikel

Nyhed: Stemning i den lange fordelingsgang

20-10-2009: Tak for en god brevkasse. Jeg er i tvivl, om jeg kan få dig til at svare på et mere indretningsagtigt spørgsmål. Jeg bor i en klassisk bylejlighed med fire værelser og den originale rumfordeling i behold. Læs artikel

Reportage: Et rigtigt Pia-hjem

20-10-2009: Pia Ullehus har indrettet sig efter sit eget hoved i en lille lejlighed. Læs artikel

Reportage: Musiker er forelsket i sit hjem

20-10-2009: Helge Engelbrecth bor midt i en drøm, der er gået i opfyldelse. Læs artikel

Reportage: Et hjem med plads

20-10-2009: Søren Møller kræver plads i sit hjem både i højden og i bredden, for der skal være rum til udfoldelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...