Find mere om:
Værd at vente på | livsstil.guide.dk

Værd at vente på

Nils Malmros faldt med et brag for sit hus og ventede flere år på, at det skulle blive til salg.Hvad er aktuelt for dig lige nu? Jeg har travlt med at følge min nye film ”Kærestesorger” til dørs. Det gør jeg ved at holde foredrag, holde introduktioner og give interviews, så min kalender er godt booket op.

Hvordan fandt du dit hjem? Midt i 1970'erne var jeg et kort smut forbi nogle af mine forældres venner. Det var en sommerdag, og det hus, de boede i, var fantastisk. Jeg sagde, at hvis de nogensinde fik lyst til at sælge, så måtte de gerne ringe til mig. Efter nogle år ringede de, og jeg slog til. I mellemtiden var jeg blevet gift med Marianne, og hun arbejdede som lærer på en skole 500 meter derfra, så det var perfekt.

Hvad faldt du for ved boligen? En ugeneret placering på en koteletgrund. Huset er nærmest bygget ind i en høj, så om sommeren, når alt er grønt, kan jeg ikke se til naboerne. Og der er meget grønt, for vores have er som en naturgrund. Der er dog et lille stykke plæne, som jeg skal slå, og min svigermor har fået et lille hjørne, som hun får lov til at kultivere.

Har du bygget meget om? Da vi købte huset, som er et A-hus, var det det tyndeste hus, man kunne få uden isolering overhovedet, så jeg har fortykket og forstærket det overalt. Derudover fik vi nyt køkken og badeværelse.

Hvilket rum holder du mest af? Stuen. Det er en meget stor stue på cirka 6 x 11 meter, som vender ud mod haven. Her har både min kone og jeg vores arbejdsplads, min kones flygel står her og vores dejlige pejs, som vi bruger hver dag fra oktober til marts.

Hvad behøver ethvert hjem? En hjemmearbejdsplads. Ja, og så behøver det en hyggekrog. Vi nyder meget at sidde foran pejsen og drikke en kop te. Det er hyggeligt!

Hvad ville du aldrig bringe ind i dit hjem? Der følger forfærdelig mange ting med, når man laver film, og der er nogle statuetter, som jeg gerne er fri for at have stående. Så mit hjem er ikke fyldt med filmting. Lige nu hænger der godt nok plakater for min nye film, og jeg har da også mine Bodil-statuetter stående, så mit hjem er ikke klinisk renset for film.

Hvad er det næste, du ønsker dig til dit hjem? Jeg går og overvejer at få lagt varme i stuegulvet, men det er et kæmpearbejde. Jeg har jo også min gode pejs, men nogle gange har jeg tænkt på at anskaffe mig en svensk kakkelovn.

Har du en ting, som altid har fulgt dig? Ja, nu har jeg jo lavet mange møbler selv, for jeg havde engang en drøm om at blive møbelsnedker. Så jeg har et sofabord, som jeg selv har lavet i 1960'erne. På et tidspunkt solgte jeg det, men køberne fandt ud af, at de hellere ville have en anden træsort, så jeg fik det tilbage, og det er jeg lykkelig for.

Hvad har du altid i køleskabet? Cola light. Vi går ikke så meget op i det kulinariske. Men vi har da også altid ost i køleskabet; en særlig ost, som vi køber hos Saksild Ost og Vin i Saksild.

Hvor står dit tv? I stuen. Det er på hjul, så vi kan køre det frem, når vi skal bruge det. Ja, jeg har altså ikke en fladskærm.

Hvad står der i din bogreol? Det er rodet. Men Den Store Encyklopædi står der, hvis jeg skal blære mig lidt. Og både danmarks- og verdenshistorien har jeg. Ellers står der en masse blandet litteratur gennem tiden. Vi har også bøger stående i vores baghus, så vi veksler lidt. Vi har rimeligt mange bøger.

Hvad hænger på dine vægge? En frise af Albert Bertelsen langs den ene væg - foruden et maleri af ham. Min kones oldefar fik foræret et maleri, som Poul Steffensen har malet ”Anna var i Anders kær, men knibsk alligevel”. Det hænger her også og er i øvrigt med i min nye film. Ellers hænger der lidt færø-ting, blandt andet en hornlygte til at bære på ryggen.

Hvordan slapper du bedst af derhjemme? Ved at sidde og arbejde. Det slapper jeg af ved. Men jeg kan også slappe af med at sidde i sofaen og læse en bog eller se tv.

Nils Malmros


64 år

Højbjerg ved Århus

Er oprindeligt uddannet læge og arbejdede to år på neurokirurgisk afdeling, inden han begyndte at lave film. Han debuterede i 1968 med filmen ”En mærkelig kærlighed”, som han selv producerede med hjælp fra venner samtidig med, at han læste medicin. Har siden instrueret film som ”Lars Ole 5c”, ”Kundskabens træ”, ”Kærlighedens smerte”, ”Barbara” og ”At kende sandheden”.

Er gift med Marianne Tromholt.

Reportage: Et omskifteligt hjem

20-10-2009: Henriette Staib og Claus Gerners gæster er altid spændte på, hvordan huset i Holte ser ud, når de kommer på besøg. Og det sker, at de tager noget af indboet med sig, når de går. Læs artikel

Reportage: Hun har øje for hyggelig indretning

20-10-2009: Optiker og brilledesigner Christina Sjøstrøm har sammen med sin mand og sine børn fundet sig godt til rette i drømmehuset på en stille villavej. Indretningen er praktisk, enkel og hyggelig uden skelen til designernavne. Læs artikel

Reportage: Otium i fugleperspektiv

20-10-2009: VIRKLUND Nanna og Vagn Nørgaard fandt inspiration i deres baghave og i en rejse til Alaska, da de skulle bygge hus til deres otium. Som en hule i træerne ligger det amerikanske bjælkehus med udsigt over et alpelignende terræn i det midtjyske. Læs artikel

Reportage: Et hvidt hjem

20-10-2009: Andreas Bo Pedersen har det bedst med enkle linjer og masser af hvide vægge. Læs artikel

Reportage: Et hjem med kunst

23-11-2008: Kunsten har stor prioritet i Anna Thygesens hjem. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...