Find mere om:
Rustik natur og farverigt megamiks | livsstil.guide.dk

Rustik natur og farverigt megamiks

Varme, røde nuancer, klassiske former med et twist og farverige sammensætninger af massivt træ, plastic, læder og metal.Den nyligt overståede møbelmesse i Köln bød på både nyt og gammelt i ny indpakning, så der bliver rig lejlighed til selv at sætte sit præg på boligen. Den sorte lædersofa bliver supertrendy med et græsgrønt spagettitæppe i syntetiske fibre, og den grå polstersofa får lige nogle mørkerøde, grønne og blåbærfarvede puder.

De dominerende farver bliver grøn, rød og brun, og den sort/hvide trend, som stædigt har bidt sig fast, får følgeskab af endnu et par kontraster: grå/rød og beige/mørk brun.

På messen i Köln havde man fået et trendpanel til at udpege fire tendenser, som vi skal lægge mærke til i 2009, og det blev til følgende overskrifter:

Teepee Culture, Extra Much, Re-Run Time og Near and Far.

edith.rasmussen@jp.dk

Teepee Culture
Trenden er opkaldt efter de nordamerikanske indianeres telte og karakteriseres ved træ, natur og varme nuancer. Møbler af ubearbejdede eller genbrugte materialer, som er inspireret af naturlige former, stole af papmaché, bastante reoler med hylder af massivt træ med naturlige årer og med et art nouveau-twist som udskårne fødder eller blade. De dominerende farver er rød, grøn og brun.

Extra Much
Kontraster og overflod karakteriserer denne trend, hvor hellige, indianske symboler males på simple møbler, fantastiske print på skabene og store patchworkhynder på masseproducerede stabelstole i plast. Alt i ukonventionelle, lyse farver som blå-grøn, lavendel, orange, kobber og guld. Kontraster bruges til dramatiske effekter.

Re-Run Time
Gamle travere som beige og brun og traditionelle former er også med fremme, vel at mærke sammen med den næste trend, som kaldes Re-Run. Den kubistiske sofa skal være asymmetrisk, og en traditionel træstol piftes op med et miks i plast. Den hvide og sorte højglans kan stadig stå distancen, men nu skal der en subtil effekt til som for eksempel en sofa i naturlæder.

Near and Far
Naturen giver en hånd med i trende, som betegnes nær og fjern. Titlen refererer til produktionsmetoderne, hvor naturen hjælper de moderne designere. Det kan være 3D-design, hvor naturen duplikeres direkte via computerteknik, eller det kan være planter, som bruges som rumdeler eller vægdekoration.

Guide: FK150 - en skænk med detaljer

22-02-2012: Makkerparret Fabricius og Kastholm designede allerede i 1965 skænken med et let udtryk. Læs artikel

Reportage: Ung stil i et gammelt hus

20-10-2009: Når en 25-årig skal indrette et stuehus fra 1786, må der provokeres, mener konkurrencerytter Emilie Martinsen. Hun har valgt at give sine antikke møbler et modspil med noget hypermoderne. Læs artikel

Reportage: Fra mareridt til drøm

20-10-2009: Et kikset gulstenshus fra 1970'erne er for relativt få midler forvandlet til den perfekte bolig for en moderne familie. Læs artikel

Anmeldelse: »Vi tør tage chancer«

20-10-2009: Opsigtsvækkende og gedigen møbel- og brugskunst designet og produceret i Danmark. Det er opskriften bag designvirksomheden Normann Copenhagens aktuelle kollektion ”New Danish Modern”. Jan Andersen og Poul Madsen, der står bag, håber, de har skabt designklassikere, der kan sælge langt ud i fremtiden. Læs artikel

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...