Find mere om:
Tjekket haveforeningshus | livsstil.guide.dk

Tjekket haveforeningshus

Indehaver af websitet bornibyen.dk Caroline Meldgaard har sammen med sin mand Lars Pind indrettet et både børnevenligt og designercool hjem i haveforeningen Engvang på Amager. De blot 116 kvadratmeter er så gennemtænkt udnyttet; de rummer alt fra hjemmekontor til indendørs gynge og walk-in closet.

Smalle grusstier løber som lige linjer mellem buskede, grønne hække. Inde bagved ligger haver, der varierer fra pussenussede over skramlede til græsbelagte og børnevenlige - nogle med vajende Dannebrog i bedste kolonihavestil. Ingen huse er ens, men de har dog det ene fællestræk, at døren altid står åben. Mange har boet her altid, naboskabet er tæt, og folk hilser indforstået på hinanden.

Vi befinder os i Haveforeningen Engvang på Amager, hvor Caroline Meldgaard har boet i snart et år sammen sin mand Lars og deres to børn, Flora på tre år og Viggo på 11 måneder.

Caroline laver cafe latte på espressomaskinen, mens Viggo leger med køkkenskuffer. Lars Pind giver instrukser til en samarbejdspartner over mobiltelefonen, mens han tjekker e-mails på den bærbare. Flora følger med i ”Alle vi børn i Bulderby” i hyggekrogen, hvor en computer gør det ud for fjernsyn. Aktiviteterne kunne have foregået i tre forskellige rum, men hjemme hos familien Meldgaard/Pind har de indrettet sig, så der er mulighed for at sysle med vidt forskellige ting i et og samme rum. Det store, lyse køkkenalrum gør det således også ud for både dagligstue, spisestue, legerum og kontor. Når man bor fire mennesker i et 116 kvadratmeter stort hus, er man nødt til at indrette sig både fleksibelt og børnevenligt.

New York, Frederiksberg, Amager
At Caroline og Lars skulle bo langt ude på Amager i en haveforening, lå ikke i kortene, da de efter 2½ år i New York og San Francisco vendte hjem til Danmark. De tog i sin tid derover for at læse et år på universitet, men mulighedernes land levede op til sit ry, og det endte med, at de begge fik gode jobs og blev hængende. Da kalenderen ramlede ind i 11. september 2001 og dot.com-boblen brast, var det imidlertid tid til at vende snuden hjem til svømmehalskvarteret på Frederiksberg i København. Herefter kom først Flora til, siden Viggo og dermed også trangen til mere plads, lys, luft og have.

Det var Caroline, der i første omgang fik ideen om at flytte i haveforeningshus. Hendes argumenter gik dels på, at det kunne være et anderledes, hyggeligt sted at bo, og dels på, at boligpriserne var så højt oppe, at vi alligevel aldrig ville få råd til andet.

»Jeg syntes, det var at give op på forhånd. Desuden var jeg ikke helt tryg ved, hvilke typer der boede i haveforeningen. Jeg var i tvivl, om det var de rette omgivelser for børnene. Det diskuterede vi så frem og tilbage et par år, indtil jeg indså, at vi kunne få lige præcis det, vi ønskede herude,« smiler Lars og fortæller med en snert af stolthed, at selv om 116 kvadratmeter måske ikke lyder overvældende, er huset et af de største i haveforeningen. I dag er det netop stemningen og menneskene, som både Lars og Caroline fremhæver som et af de helt store plusser.

»Folk er meget forskellige, og det er fedt. Her er pensionister, hvis børn er født herude og nu bor i nabohuset. Der er kunstnerne - musikere og skuespillere, der lever det tilbagetrukne bohemeliv. Og så er der de travle børnefamilier som os, der nyder godt af at bo så tæt på byen, samtidig med at vi har have og fri udsigt til himlen. Desuden er her meget trygt og hyggeligt - selv om Flora kun er tre år, kan hun sagtens selv løbe hen til sine veninder og lege. De få biler, der er her, kører helt langsomt,« fortæller Caroline Meldgaard.

Alting skete på en gang
Indflytningen i haveforeningshuset på Amager endte med at blive en temmelig hektisk tid.

»Vi havde håndværkere gående i fire måneder, mens jeg gik hjemme på barsel og var i gang med opstarten på min virksomhed www.bornibyen.dk. For at det ikke skulle være løgn, tog Lars også beslutningen om at skifte karriere på det tidspunkt. Der var perioder, hvor vi ikke havde nogen indkomst og måtte overveje grundigt, om vi havde råd til de ting, vi drømte om til huset. Samtidig pendlede vi frem og tilbage til Frederiksberg, hvor Flora stadig gik i institution, så det var alt i alt en temmelig vanvittig periode, som vi er lykkelige over er overstået,« fortæller Caroline. Undervejs blev klinkegulvene revet op, bambusgulvene lagt og lakeret, rumfordelingen ændret, kogeøen bygget, væg til væg-reolen snedkereret og foldedørene i glas ude til haven sat i som stuens ene endevæg. Slutresultatet er et lyst, velindrettet hjem med plads til både børn, designermøbler og loppefund.

»Jeg sætter egentlig sjældent ord på min stil, men jeg kan godt lide rene linjer og farveholdninger og falder altid for særlige mønstre og fine detaljer. Lars og jeg er meget sammen om indretningen, men jeg får oftest ideerne, og Lars sørger så for, at de bliver ført ud i livet på en funktionel og praktisk måde,« siger Caroline og fremhæver haven som et af de allerstørste plusser ved at være flyttet.

»Før i tiden købte jeg buketter flere gange om ugen, men nu nyder jeg næsten dagligt at gå ud og klippe dem af i haven. Havearbejdet er blevet helt meditativt for mig.«

Børn i byen
I dag arbejder både Caroline og Lars hjemmefra. Selv om Lars har et kontor i Nyhavn har de fået indrettet sig så godt, at han foretrækker at arbejde derhjemme. Også Caroline har fuld gang i sin virksomhed, hjemmesiden www.bornibyen.dk, som hun fik ideen til, mens hun var på barsel med Flora.

»Jeg havnede altid på den samme legeplads med Flora og savnede et sted, hvor jeg hurtigt og nemt kunne få inspiration til nogle nye og lidt anderledes aktiviteter. Jeg manglede simpelthen et overblik over, hvad jeg kunne foretage mig med mine børn - både de mere etablerede steder som byens teatre, museer og børnevenlige caféer, men også de mere uopdagede og unikke steder og events. Hvor er der en god bænk i mit område tæt på nogle dyr. Hvor er det store, flotte springvand. Hvor kan man gå til rytmik eller børneyoga, og hvor kan jeg få at se, hvad der er af alternativ behandling til børn. Hvor er der børnetøjsudsalg, og hvor ligger der en børneoptiker, hvor kan vi gå til rulleskøjtedisco og komme på fiskekuttertur? Københavns kulturhuse har for eksempel mange inspirerende tilbud til børn, men ikke særlig mange hører om dem, og det er synd,« forklarer Caroline Meldgaard, som to dage efter hun fik ideen, kastede sig over opbygningen af sitet i samarbejde med en webkyndig makker.

I Carolines verden er der ikke langt fra ide til udførelse, og det er hendes håb, at hjemmesiden i fremtiden kan udvides fra kun at omhandle København til også at dække Århus og Odense. Hjemme i haveforeningshuset er Flora blevet træt af Bulderby, Viggo er blevet sulten, og de travle forældre skal videre med dagens gøremål. Hverdagen i Engvang må videre.

Om Caroline Meldgaard

32 år, gift med Lars Pind og mor til

Flora og Viggo.

Cand.mag. i informationsvidenskab.

Mastergrad i filosofi.

Ansat i DR fra 2003-2008 som designer og projektleder.

Indehaver af hjemmesiden www.bornibyen.dk - en hjemmeside, som på overskuelig vis hjælper københavnske forældre til at have fingeren på den børnevenlige bypuls.

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel

Anmeldelse: »Vi tør tage chancer«

20-10-2009: Opsigtsvækkende og gedigen møbel- og brugskunst designet og produceret i Danmark. Det er opskriften bag designvirksomheden Normann Copenhagens aktuelle kollektion ”New Danish Modern”. Jan Andersen og Poul Madsen, der står bag, håber, de har skabt designklassikere, der kan sælge langt ud i fremtiden. Læs artikel

Reportage: Den perfekte endestation

20-10-2009: Familien Jensen har skiftet station flere gange, men først nu er de endt ved den rigtige station i en villa, som de selv har tegnet ud fra erfaringer fra tidligere. Villaen ligger i et nyt kvarter nord for Randers og er opført med lige dele form og funktion for øje. Læs artikel

Reportage: Kontraster i sort og hvidt

30-03-2009: Frederiksberg Tiderne er til at tænke på ressourceforbrug og indrette sig med brugt, genbrug, arvet og containerfund. Anne Serup har indrettet sin families lejlighed på Frederiksberg med lidt nyt og designet og en masse gammelt. Møblerne er ofte ændret ved at skære af, forsyne med hjul og lædergreb og frem for alt male - på træ, ler, metal og plast Læs artikel

Reportage: Et rigtigt Pia-hjem

20-10-2009: Pia Ullehus har indrettet sig efter sit eget hoved i en lille lejlighed. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...