Find mere om:
Ny kunst: Hjemmet med fliser på væggen | livsstil.guide.dk

Ny kunst: Hjemmet med fliser på væggen

Her er der ikke brug for store malerier eller plakater. Her pryder keramiske fliser nemlig de fleste vægge.

Det var ikke just standen på boligen eller selve komplekset, der fik ejerne af denne bolig til at købe.

Boligen ligger nemlig på 11. etage i en gammel bygning, hvor rumopdelingen og lysforholdene i ikke er noget at råbe hurra for.

Alligevel blev ejerne – en familie der består af tre generationer – overbevist af arkitekterne, der står bag den endelig løsning.

LÆS OGSÅ: Rå funktionel bolig på kun 36 kvadratmeter

»Boligerne i Hanoi er generelt meget dyre. Denne var til at betale og ligger tæt på centrum,« fortæller arkitekterne, der fik lov til at tegne en ny rumopdeling, som passer langt bedre til det unge par, der sammen med deres lille barn og bedsteforældrene i dag bor i lejligheden.

Gode lysforhold

Den nye rumopdeling rummer et stort rum, som fungerer som både stue og køkken, og hvor familien kan være sammen.

Derudover har både bedsteforældrene, det unge par og det lille barn fået hver deres værelse, så privatlivet samtidig er sikret.

LÆS OGSÅ: Genbrug: Når skibscontainere bliver til en bolig

I den nye version er der også kredset mere om lysforholdene. Blandt andet er nogle af værelserne etableret med glaspartier øverst, så lyset også kan strømme ind den vej. Samtidig er der installeret flere spots i loftet, som er med til at gøre lejligheden langt lysere, end den var før.

Bolig med fliser h - iBoligen3.jpg

Bolig med fliser h - iBoligen5.jpg

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her

Omgivet af kunst

Et af de elementer, der er med til at gøre lejligheden her helt speciel, er dog den vægkunst, som arkitekterne har valgt.

I stedet for store malerier bruges mønstrede keramiske fliser nemlig som et dekorativt materiale på væggene.

»Tidligere blev de brugt til at dække gulvene i mange hjem i Vietnam, men nu blive de mange steder reproduceret med det formål at forskønne og dekorere,« fortæller arkitekterne bag.

LÆS OGSÅ: Minimalistisk hjem med charme og lyse labyrinter

Fliserne er valgt som et gennemgående materiale på væggene i stuen, i køkkenet og rundt om tv-møblet. Et specielt valg, der dog samtidig er med til at give boligen her et personligt præg og en følelse af at være omgivet af kunst.

Bolig med fliser h - iBoligen7.jpg

Bolig med fliser h - iBoligen6.jpg

Fakta om boligen:

  • Størrelse: 83 kvm
  • Byggeår: 2014
  • Arkitekter: Landmark Architecture,
  • Fotograf: Le Anh Duc

Se flere billeder på iBoligen.dk

Partner

iBoligen logo til JP.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med online BoligMagasinet iBoligen.dk.

Se kataloger, lookbooks, boligreportager og meget mere på iBoligen.dk.

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel

Guide: Trylleri og snedige løsninger i bolig på 36 m2

27-09-2014: Lejligheden er på bare 36 kvadratmeter. Men den er proppet med snedige løsninger, der tryller trang plads om til et funktionelt og luftigt hjem. Kig grundigt efter, og lad dig inspirere af de gode ideer. Læs artikel

Guide: Kreativ indretning i lille bolig på 45 kvm

08-09-2014: Hvor der er en vilje, er der en vej, synes mottoet at være i denne lille bolig, hvor finurlige detaljer går hånd i hånd med funktionalitet. Læs artikel

Guide: Når to bliver til én – med plads til seks ...

11-09-2013: Familien Karstad har fået det optimale ud af deres to sammenslåede lejligheder midt i København. Et hjem fuld af indbygget opbevaring og snedige løsninger, der gør livet som storfamilie (meget) lettere. Og så er der endda blevet plads til det store køkken, som Mikkel Karstad, der er far til fire og kok, har brug for. Læs artikel

Reportage: Et hjem med udsigt

20-10-2009: Hvad er aktuelt for dig lige nu? Om cirka ni dage tager jeg på ferie med familien til Egypten. Jeg er glad for mit nye job, men er stadig ny og er meget på, så jeg trænger til ferie. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...