Find mere om:
En lav mur som deling | livsstil.guide.dk

En lav mur som deling

INDRETNING Jeg følger med stor fornøjelse dine løsninger på læsernes indretningsudfordringer, så nu prøver jeg, om du kan knække min "luksusnød". Vi har fået udbygget vores hus og renoveret resten totalt. Jeg vedlægger en plan over den nye indretning.

Mit problem er, at jeg føler, at jeg har et køkken midt i stuen. Der er for meget udsyn til det, og jeg kan ikke forliges med det. Jeg har tænkt på en tynd mur i bredden ud fra de to køkkenborde (så det ligner muren med den indbyggede pejs), en væg eller reol ved døren til bryggerset (der, hvor de stiplede linjer er fra de nedbrudte tidligere mure), men det er jo svært at sætte en reol (som skulle gå fra døren og ud i rummet til køkkenbord), uden at den udgør et sikkerhedsproblem. Det er her, du kommer ind i billedet. Har du en helt anden løsning? Glæder mig til at høre fra dig!

Med venlig hilsen

Christa Stelling, Lyngby

Jeg gætter på, at det er udsynet fra stuen til køkkenet og ikke omvendt, som du ikke kan forliges med. Derfor vil jeg foreslå en løsning, som kan komme både stuen, køkkenet og kontoret til gode, men som samtidig bibeholder en vis åbenhed i planen. Det kan gøres ved at lave en lav mur (ca. 110-120 cm høj) - som skiller køkken og spisekrog - i forlængelse af muren mellem stue og entre. Muren går i 90 graders vinkel mod - og i linje med - pejsen og stopper i linje med halvmuren mellem køkken og spisekrog. På den måde er der logiske grunde til, hvorfor muren er, hvor den er, og stopper, hvor den gør. Passagen mellem stue og spisekrog/køkken er mere markeret - samtidig med at pladsen nu bliver udnyttet til andet end blot gennemgang. Det lille ”kontor” vil blive en smule lukket af, og der vil være mulighed for at placere en reol op ad den nye væg. Umiddelbart kan man så heller ikke se herind fra stuen, men lyset får stadig lov at slippe ind. I stuen bliver der en fin væg at møblere opad - eventuelt med et par stole, hvorfra der er udsigt til resten af stuen - pejsen. Jeg håber, at dette er en mulighed for dig - så du kan føle dig helt tilpas i jeres ”nye hus”.

Venlig hilsen

Tina Switzer

Reportage: Otium i fugleperspektiv

20-10-2009: VIRKLUND Nanna og Vagn Nørgaard fandt inspiration i deres baghave og i en rejse til Alaska, da de skulle bygge hus til deres otium. Som en hule i træerne ligger det amerikanske bjælkehus med udsigt over et alpelignende terræn i det midtjyske. Læs artikel

Reportage: Nyt liv til 60'er huset

20-10-2009: Familien Bangs hjem var højeste mode i arkitekturen, da det blev bygget i 1963. I dag er huset udvidet til begge sider, taget er forhøjet, murstenene pudset, køkken og bad helt forandret, og de oprindelige parketgulvet er erstattet med bambus. De store glaspartier er der stadig, men med nye vinduer i. Læs artikel

Reportage: De grønne pionerer

20-10-2009: Lone Midtgaard Wrang og Tom Toft Kragh er flyttet ind i Danmarks første energi+ hus, som producerer mere energi, end det bruger. Det er en spændende opdagelsesrejse mod en ny livsstil og til en destination, der for mange andre mennesker ligger langt ude i fremtiden. Læs artikel

Reportage: Fra ruin til idyl

20-10-2009: Mikkel Askmans erhverv som bådebygger afspejler sig i hans sans for detaljer i det hus i Espergærde, han har opbygget til sig selv og sine børn. Her er alle detaljer perfekte og nøje gennemtænkte af den kræsne ejer, der gerne tyr til genbrug af både byggematerialer og gamle møbler, som han maler og bygger om. Læs artikel

Reportage: Helt enkel - skandinavisk

30-11-2008: Hvorfor gå over åen efter vand? Familien Lauridsen-Jensen fra Mårslet valgte den enkle og funktionelle løsning, da de besluttede at bygge et nyt træhus i deres tidligere baghave. Huset er opført i en gennemført skandinavisk stil og i materialer, som er lige ved hånden. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...