Find mere om:
Plads til tv, tablets og de super fede.. | livsstil.guide.dk

Plads til tv, tablets og de super fede højtalere

Det kan være en kunst at få placeret og integreret sin fladskærm, sine computere, tablets og fjernbetjeninger, så stuen ikke bliver et uoverskueligt rod af teknologi. Interiørbloggeren Will Taylor giver gode råd.

Teknologi er blevet en afgørende del af moderne menneskers liv. Mange har op til flere fladskærme, computere, højtalere og tablets, som de gerne vil kunne bruge både sammen og hver for sig hjemme i stuen. Det betyder, at apparaterne med eller uden diverse ledninger og fjernbetjeninger fylder mere og mere, fordi mange glemmer at tænke teknologien ind, når de indretter sig.

Læser du med fra mobilen, så se flere billeder her.

Også interiørskribent og blogger Will Taylor har i mange år kæmpet med at finde den rigtige placering til sine egne apparater, og det har lært ham at være opfindsom, når det gælder om at integrere den nye teknologi i hjemmet.

Interiør-2.jpg

Derfor har firmaet Logitech, der er en af verdens store producenter af multimedieudstyr, hyret ham til at komme med en række gode råd om, hvordan man undgår at blive viklet ind i ledninger i sin egen stue og at lede forgæves efter opladere og fjernbetjeninger, når man skal bruge dem.

Tastaturet til det hele

Anledningen er, at Logitech netop har lanceret et lille tastatur, der kan styre både tv og computer.

Interiør-3.jpg

»Uanset om man allerede har en fladskærm eller står for at skulle investere i en ny, er det en god idé på forhånd at overveje, hvor den skal placeres i rummet, og hvordan den skal sidde i forhold til de øvrige elementer,« understreger Will Taylor. Han peger på, at man med grundig planlægning kan skabe et statement med sit tv fremfor at gemme det væk.

Lad der blive lys – og masser af det

»Har man f.eks. et sort tv, giver det en god effekt at hænge det på en væg, der er malet eller tapetseret mørk. Har man derimod et hvidt tv, kan man gå efter en sort-hvid sammensætning og hænge det hvide tv op på en sort væg for at skabe kontrast,« foreslår Will Taylor.

Enkel opbevaring af teknologi

En anden ide kunne være at lade skærmen falde i ét med væggen ved at hænge sorte og hvide tegninger, plakater og andre prints i hvide rammer omkring tv’et. På den måde får man frigjort noget gulvplads, og skærmen får en knap så dominerende rolle i rummet.

Interiør-4.jpg

Will Taylor anbefaler, at man fjerner rodet af apparater, tastaturer og fjernbetjeninger ved at placere opbevaringsmuligheder rundt omkring i stuen.

Boligeksperterne: Sæt præg på dine vægge

»En kasse eller en kurv på et lille sidebord er perfekt til at gemme opladere og ledninger i, uden at man skal åbne og lukke for at få fat på tingene, for det bliver man træt af. Det kan f.eks. være en lakeret papkasse, en kurv af jute eller en skål af marmor, porcelæn eller træ, afhængig af hvilken stil man sværger til,« forklarer han og foreslår, at man evt. borer et hul i siden til at trække ledningerne ud gennem.

Farver kan bruges

Farver er en verden for sig, men i takt med at teknologien bliver en stadig større del af vores liv, stiger antallet af farver på teknologien også. Dermed kan man skabe sammenhæng mellem rummet og teknologien ved at vælge et design i den samme nuance som resten af rummet.

Interiør-5.jpg

»Alternativt kan man også skabe en spændende kontrast mellem et rum i neutrale farver og teknologi i en skarp kontrastfarve,« foreslår Will Taylor og understreger, at nøglen til at integrere teknologien i hjemmet er at betragte teknologi som et indretningselement i sig selv og tage hensyn til teknologiens rolle og placering i rummet.

Nyhed: Få flamme-hygge i stuen - også selvom du bor småt

19-01-2016: Drømmer du om at få varmen i den kolde tid med levende ild og en smuk pejs? Vi har samlet et udvalg lækre pejse, som vil passe til dit hjem, uanset om du bor i hus eller lejlighed. Læs artikel

Guide: Tryl din etværelses større med fem smarte tricks

07-01-2016: Småt kan altså være rigtig godt. Se blot den her lille lækkerbisken, hvor man har brugt smarte tricks til at få lejligheden til at synes større. Læs artikel

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel

Guide: Sofatid og tosomhed

16-09-2015: Snart er efteråret over os, og vi får lyst til at opholde os indendøre – og allerhelst på sofaen. Her er syv egoist-sofaer, der indbyder til serie-hygge, samtale eller afslapning sammen med en, du holder af. Læs artikel

Guide: Ude af balance

26-02-2015: Forestil dig en gulvlampe, der vælter, når du stiller den midt på gulvet og en stol, der tipper bagover, når du slænger dig i den. Velkommen til en verden, hvor designet er sat ud af balance. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...