Find mere om:
Når to bliver til én – med plads.. | livsstil.guide.dk

Når to bliver til én – med plads til seks ...

Familien Karstad har fået det optimale ud af deres to sammenslåede lejligheder midt i København. Et hjem fuld af indbygget opbevaring og snedige løsninger, der gør livet som storfamilie (meget) lettere. Og så er der endda blevet plads til det store køkken, som Mikkel Karstad, der er far til fire og kok, har brug for.

Den ser imponerende ud – ejendommen her ud til søerne på Østerbro. Med stor åben gård, springvand og nedløbsrør i irret kobber.
7D8A6592_CKO.jpg
  Fint og fornemt – selv om faktum er, at andelsforeningen indtil for nyligt primært har bestået af små lejligheder med toilet på bagtrappen og bad i kælderen.

Læs Bolius-artikel: Parcelhus fik førstesal og udsigt over Limfjorden

Sådan en var familien Karstads – eller nærmere sådan to – for da de overtog andelen, var den netop blevet lagt sammen af to mindre lejligheder, der i alt gav 150 m2 bolig med ejendommens bedste udsigt.
7D8A6177_CKO.jpg
Lejligheden var dog kun nødtørftigt slået sammen og fremstod mest af alt som dét, den var – to små lejligheder med en mur væltet i mellem sig.

Den var uharmonisk, og hverken rumfordelingen eller indretningen passede den voksende familie med tre, snart fire, børn. Men mulighederne var ikke til at gå fejl af, og her kom arkitekt Jens Lind fra Danske BoligArkitekter ind i billedet.

Indbyggede løsninger
Han fik skabt sammenhæng, etableret rum til alle og udnyttet hver en kvadratmeter til den opbevarings-krævende familie.

Se flere ombyggede boliger på: danskeboligarkitekter.dk

Indbyggede løsninger viste sig at være svaret på stort set alle de indretnings- og opbevaringsudfordringer, man ellers typisk står med i en lejlighed, hvor der er langt til både kælder- og loftsrum.

Arkitekten havde nemlig øje for den store families behov for orden og enkelhed, og tænkte fra begyndelsen opbevaringsplads til ALT tøj, sko, tasker osv. ind i en genial indbygget opbevaringsgang i den nye rumfordeling.
7D8A6218_CKO.jpg
En stor indbygget seng og opbevaringsmøbel blev også løsningen på det delte drengeværelse, ligesom den kæmpe indbyggede reol i stuen og et indbygget snedkerkøkken, præcis efter kokken Mikkel Karstads ønsker, tidligt kom på tegnebrættet.

– Jeg kan godt lide, at holde tingene enkle og rene. Det skal helst være funktionelt og overskueligt, og det er en kunst, når man er så mange, som vi er.

Derfor er det genialt, at vi har fået så mange indbyggede opbevaringsløsninger, at vi slet ikke har brug for nogen skabe. Vi har mange ting, men de er samlede og alting har fået sin plads helt fra starten af.

Det gør det en del nemmere, når der hele tiden er mindst én, der spørger; ”Hvor er min ...”, fortæller Camilla Karstad.
7D8A6236_CKO.jpg
Lys fra begge sider
I opholdsrummene øjnede arkitekten muligheden for at skabe ét stort, gennemlyst rum – det vil sige med lysindfald fra vinduer i begge sider – noget der ellers sjældent kan lade sig gøre i etageejendomme.

Ved at slå stue og køkkenrum sammen på tværs af fordelingsgangen, fik han med med snilde og respekt for de bærende vægge skabt et stort lyst rum med udsigt til gårdens grønne træer til den ene side og solopgang over byens søer til den anden.

Samtidigt har familien fået det smukkeste lysindfald på alle tidspunkter af døgnet i netop det rum, de befinder sig mest i – og de sammenlagte lejligheder er endelig blevet til ét hjem i perfekt balance.

Se flere boliger fra denne arkitekt på: http://www.danskeboligarkitekter.

Arkitektens råd, når du skal ombygge lejlghed:
– Undersøg og respekter de bærende vægge, trapperum, vand- og afløbsinstallationerne, inden du går i gang med at disponere indretningen af den sammenlagte lejlighed.

 Det giver fx altid mening at indrette bad, der hvor der har været køkken, da du har alle installationer på plads.

– Gennemgå det samlede opbevaringsbehov i familien, og tænk skabe og løsninger ind, hvor det giver mindst gener for lejlighedens funktionalitet. Og gør det tidligt i processen.

– Få integreret skydedøre i de nye letvægge, der bliver sat op i den ændrede rumfordeling. De giver et enkelt og moderne udtryk og stjæler ikke af pladsen. – Tegn dine møbler ind allerede på de første idéskitser, så du opnår en optimal indretning, når det er tid til at flytte ind.
Fantasi giver lejet bolig personlighed

10 typiske gør det selv-brølere

Kan jeg få fradrag i BoligJobordningen for…

Danske BoligArkitekter

         DBA_logo_Positiv.jpg
Denne boligreportage er blevet til i samarbejde med Danske BoligArkitekter, en ordning med flere end 100 selvstændige arkitekter over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring fra byggeprojekter for private boligejere.

Medlemmerne er uddannet indenfor energioptimering af boliger eller kan dokumentere en tilsvarende viden. Alle medlemmer er dækket af Danske BoligArkitekters særlige ansvarsforsikring, der også dækker rådgiveransvar, selvom arkitekten lukker sin virksomhed.

Gå på opdagelse blandt de flere hundrede projekter på www.danskeboligarkitekter.dk.

Guide: Pift køkkenet og spisestuen op med nye lækre designs

17-09-2015: Hvad enten du er til det lyse og farverige eller rå og naturlige look, så har vi her samlet inspiration, så du nemt kan opgradere din spisestue og dit køkken med nyt og cool design. Læs artikel

Guide: Ny kunst: Hjemmet med fliser på væggen

26-01-2015: Her er der ikke brug for store malerier eller plakater. Her pryder keramiske fliser nemlig de fleste vægge. Læs artikel

Guide: Trylleri og snedige løsninger i bolig på 36 m2

27-09-2014: Lejligheden er på bare 36 kvadratmeter. Men den er proppet med snedige løsninger, der tryller trang plads om til et funktionelt og luftigt hjem. Kig grundigt efter, og lad dig inspirere af de gode ideer. Læs artikel

Guide: Kreativ indretning i lille bolig på 45 kvm

08-09-2014: Hvor der er en vilje, er der en vej, synes mottoet at være i denne lille bolig, hvor finurlige detaljer går hånd i hånd med funktionalitet. Læs artikel

Reportage: Kontraster i sort og hvidt

30-03-2009: Frederiksberg Tiderne er til at tænke på ressourceforbrug og indrette sig med brugt, genbrug, arvet og containerfund. Anne Serup har indrettet sin families lejlighed på Frederiksberg med lidt nyt og designet og en masse gammelt. Møblerne er ofte ændret ved at skære af, forsyne med hjul og lædergreb og frem for alt male - på træ, ler, metal og plast Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...