Find mere om:
Guide: Tryl din etværelses større med fem.. | livsstil.guide.dk

Guide: Tryl din etværelses større med fem smarte tricks

Småt kan altså være rigtig godt. Se blot den her lille lækkerbisken, hvor man har brugt smarte tricks til at få lejligheden til at synes større.

Når man blot har ét værelse at gøre godt med, må man lægge hovedet i blød for at udnytte de sparsomme kvadratmeter bedst muligt. I den her lejlighed hænger entré, stue og soveværelse sammen, så hvordan gør man lige, når sofaen og sengen kun er et par meter fra hinanden?

Den her lejlighed er spækket med gode ideer til, hvordan man udnytter de sparsomme kvadratmeter bedst muligt. Vi har samlet fem tips lige her

LÆS OGSÅ: Sådan får du 5 værelser i en lejlighed på kun 50 m2

1. Spar på rodet!

Bunker af tøj og et overdækket gulv er et no-go, hvis du bor på få kvadratmeter. I hvert fald hvis du vil have en lejlighed, der virker rummelig. Det samme gælder for nips-ting og pynt. Har du alt for meget på køkkenbordet eller på reolen i stuen, kan boligen nemt virke rodet og dermed ikke særlig luftig og rummelig. Her gælder reglen: Less is more.

Roz Small living iBOLIGEN2.jpg

Roz Small living iBOLIGEN3.jpg

Roz Small living iBOLIGEN5.png

2. Del lejligheden op

Når der er entré, køkken, soveværelse og stue i ét enkelt rum, kan det skabe nogle praktiske problemer - især hvis der er to personer, der skal tages hensyn til. Den her lejlighed er opbygget således, så der er en naturlig inddeling af køkken-alrum, entré og soveværelse. Dog står man med et problem, når det kommer til soveværelset, da man helst vil undgå, at der står en dobbeltseng midt i stuen.

LÆS OGSÅ: Heja Sverige! Skærgårds-luksus med vinrum og egen sø

Det har beboerne fixet med en smart DIY i form af et sort forhæng, så man hurtigt kan få sit eget soveværelse. Når man har sovet ud, kan man fjerne forhænget, så lejligheden igen virker større.

3. Skjul opbevaringen

Gode opbevaringsmuligheder er et must, når man ikke har meget plads at gøre godt med. Det er også godt at have et sted at gemme sit rod. Indbygget opbevaring er genialt, hvis du bor småt, fordi det optager mindre plads, end hvis du skulle have en kommode eller reol til at stå fremme. Her i lejligheden har man to sektioner med indbyggede skabe i gangen og skabe langs sengen for at udnytte al pladsen.

4. Brug lyset

Store vinduer og masser af lys er guld værd i en lille lejlighed. I den her bolig er lyset rigtig godt udnyttet. Man har forsynet vinduerne med lette, luftige og transparente gardiner, så man stadig kan få glæde af lyset, når der er rullet for.

Roz Small living iBOLIGEN12.jpg

Roz Small living iBOLIGEN15.jpg

5. Gør det personligt - trods størrelsen

Selvom det er en god idé at skrue ned for nipstingene, betyder det ikke, at dit lille hjem behøver at være upersonligt. Det er den her lejlighed et godt eksempel på. Den grafiske væg er nok den mest spektakulære ting i boligen, og det look kan de nemt kopiere.

LÆS OGSÅ: Så kreativt bor HAY-stylist og plakatdesigner Jan Gustav

Du kan pifte lejligheden op med et farverigt eller grafisk tapet, der vil skabe liv i rummet. Alternativt kan du med maling eller tape tegne de streger, der pryder væggene i den her bolig.

Du kan læse mere om boligen her.

Se flere billeder på iBOLIGEN.dk

Partner

JP fakta logo.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med online BoligMagasinet iBOLIGEN.dk.
Se kataloger, lookbooks, boligreportager og meget mere på iBOLIGEN.dk

Guide: Trylleri og snedige løsninger i bolig på 36 m2

27-09-2014: Lejligheden er på bare 36 kvadratmeter. Men den er proppet med snedige løsninger, der tryller trang plads om til et funktionelt og luftigt hjem. Kig grundigt efter, og lad dig inspirere af de gode ideer. Læs artikel

Guide: Kreativ indretning i lille bolig på 45 kvm

08-09-2014: Hvor der er en vilje, er der en vej, synes mottoet at være i denne lille bolig, hvor finurlige detaljer går hånd i hånd med funktionalitet. Læs artikel

Nyhed: Stemning i den lange fordelingsgang

20-10-2009: Tak for en god brevkasse. Jeg er i tvivl, om jeg kan få dig til at svare på et mere indretningsagtigt spørgsmål. Jeg bor i en klassisk bylejlighed med fire værelser og den originale rumfordeling i behold. Læs artikel

Nyhed: Slottet i Nord Lædervest

08-02-2010: Huset ligner en svensk herregård, ligger i et berygtet postnummer og danner den hyggelige ramme om seks boliger. Living har besøgt fotograf Ulrik Jantzen, der bor på 88 kvadratmeter med sin lille familie. Læs artikel

Reportage: En funky balance

06-11-2009: Et nøje overvejet miks mellem livlige farver, pudsige nips og møbler fra både Røde Kors-butikker, Ikea og dyre designbutikker skaber en sjælden afbalanceret indretning i Brinja Kaaber Bastholm og Anders Bastholms hjem på Frederiksberg i København. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...