Find mere om:
Guide: Trylleri og snedige løsninger i.. | livsstil.guide.dk

Guide: Trylleri og snedige løsninger i bolig på 36 m2

Lejligheden er på bare 36 kvadratmeter. Men den er proppet med snedige løsninger, der tryller trang plads om til et funktionelt og luftigt hjem. Kig grundigt efter, og lad dig inspirere af de gode ideer.

Soveværelset er en indbygget, svævende hems kun adskilt visuelt fra køkkenet med en glasvæg. Det er ikke så meget for at kunne følge med i madlavningen, men for at få ledt lys fra køkkenvinduet ind i soveregionen.

Læser du med fra mobilen kan du se billeder her

Det nye køkken og det nydesignede soveværelse med integreret garderobe har hvidmalede vægge i stedet for afskallede tapeter for at understrege, at her er lejlighedens moderne del.

Når det bliver aften, skærmer et par rullegardiner af, så stue, soveværelse og køkken bliver tre helt adskilte afdelinger.

Du får ikke mere plads af at sukke efter den.

I stedet kan du gøre som den svenske arkitekt Karin Matz, der på fornem vis har formået at forvandle denne lejlighed på bare 36 kvadratmeter til en fuldt ud funktionel bolig, der synes af mere.

Da ejerne - et ungt par - overtog lejligheden, der ligger i  Stockholm, i 2012, havde den fået lov til at forfalde i de 30 år. Den var blevet brugt til møbelopbevaring, og den var derfor i en sørgelig forfatning.

Ikke desto mindre fortalte det afskallede tapet også en historie, og de rå vægge gjorde muligheden for at starte fra bunden lettere.

For Karin Matz lød opgaven derfor ikke kun på at skabe kreative løsninger og udnytte enhver krog, så lejligheden blev beboelig for det yngre par.  De ønskede en bolig, der var lys og luftig, hvor der var et walk-in closet, plads til moderne hvidevarer og et lækkert køkken og bad. Hun skulle også bibeholde det rå look, der var blevet skabt af flere års forfald.

LÆS OGSÅ: Kreativ indretning på kun 45 kvm

iBoligen Ark maria4.jpg


maria13.jpg

Løsningen blev en lejlighed, hvor lyse, funktionelle elementer går hånd i hånd med rå vægge og lofter.

Samtidig blev lejligheden delt op i to. En del med integreret køkken og soveværelse, en anden med stue, bad og entre som separate afdelinger og rum.
Køkken og soveværelsesdelen er den absolut mest kreative. De to rum, der er holdt i lyse farve og moderne stil, ligger side om side kun adskilt af en glasvæg og hylder, der på den ene side fungerer som køkkenplads og på den anden giver plads til sokker og uldne sweatre.
 

LÆS OGSÅ: Lille bolig med 25 meter til loftet


To lyse rullegardiner kan trække for, så stuen, der er holdt i det mere rå look, afskærmes fra sovepladsen og/eller køkkenet.

Samtidig er sengen hævet, så ønsket om et walk-in closet tilgodeses med rigeligt plads under den. En multifunktionel løsning, der både er smart og nødvendig i små lejligheder som denne.

maria10.jpg

iBoligen Ark maria2.jpg

Se 17 billeder fra boligen her

Fakta: Bolig HB6B - one home

Sted: Heleneborgsgatan i Stockholm, Sverige
Bolig: 36 kvm
Byggeår: 2014
Arkitekt: Karin Matz

Julie Vöge og Marta Gramstrup Rasmussen, iBoligen.dk

30.8 FB profilbillede 2.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med online BoligMagasinet iBoligen.dk.

Se kataloger, lookbooks, boligreportager og meget mere på iBoligen.dk

Guide: Kreativ indretning i lille bolig på 45 kvm

08-09-2014: Hvor der er en vilje, er der en vej, synes mottoet at være i denne lille bolig, hvor finurlige detaljer går hånd i hånd med funktionalitet. Læs artikel

Nyhed: Stemning i den lange fordelingsgang

20-10-2009: Tak for en god brevkasse. Jeg er i tvivl, om jeg kan få dig til at svare på et mere indretningsagtigt spørgsmål. Jeg bor i en klassisk bylejlighed med fire værelser og den originale rumfordeling i behold. Læs artikel

Guide: Tryl din etværelses større med fem smarte tricks

07-01-2016: Småt kan altså være rigtig godt. Se blot den her lille lækkerbisken, hvor man har brugt smarte tricks til at få lejligheden til at synes større. Læs artikel

Reportage: Arkitektens bæredygtige familiehus

20-10-2009: Betongulve, jordvarme og genbrugte materialer - Ann Porsmoses miljøvenlige tankegang har resulteret i et både unikt og nærmest vedligeholdelsesfrit helårshus med plads til to familier. Læs artikel

Reportage: Et rigtigt Pia-hjem

20-10-2009: Pia Ullehus har indrettet sig efter sit eget hoved i en lille lejlighed. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...