Find mere om:
Efterisolering: 10 ting du IKKE skal gøre | livsstil.guide.dk

Efterisolering: 10 ting du IKKE skal gøre

Du kan sagtens efterisolere dit loft selv og spare tusindvis af kroner. Men er du ikke opmærksom på faldgruberne, kan du i værste fald ende med skimmelsvamp og kuldebroer. Se her 10 ting du IKKE må gøre.

1.  Brug ikke fugtig isolering
Du skal ikke bruge isolering, der har stået utildækket ude, så det er blevet vådt. Det øger risikoen for skimmelsvamp og råd i boligen. Isolering skal altid opbevares omhyggeligt dækket af med presenning eller lignende. Det bør også være løftet op på paller, så der er luft imellem isoleringen og jorden.

LÆS OGSÅ: Korrekt opbevaring af byggematerialer

2. Isolér ikke foran ventilationshuller

- eller andre udluftningskanaler. Deres funktion er at sikre et stabilt og godt indeklima, også på loftet. Tildækker du ventilations- og udluftningshuller, kan fugt i luften ikke ventileres bort, og du øger risikoen for råd og svamp.

3. Isolér ikke oven på en utæt dampspærre

Du skal som udgangspunkt ikke isolere oven på en utæt dampspærre. Tjek dampspærren - er den fuld af huller, eller er den ikke tæt langs siderne og i overlægget mellem banerne, skal den skiftes. Er det hel utæt med man bør den skiftes. Du skal, som udgangspunkt, ikke efterisolerer, hvis der helt mangler en damspærre. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan isolere på din dampspærre, så bed en rådgiver eller en tømrer vurdere, om dampspærren er i god nok stand.

LÆS OGSÅ: Dampspærre

4. Sjusk ikke med isoleringen ved spær

Du bør ikke bare stoppe isolerering ned ved spær, bjælker eller lignende for at udfylde unøjagtige tilskæringer. Isoleringspladerne skal tilpasses ved hjælp af isoleringskniv og tommestok. Mål præcist op, og skær isoleringen til, så den passer helt perfekt.

5. Sjusk ikke med isolering på dine vandrør

Skær omhyggeligt ud for alle samlinger og t-stykker og husk at tape alle samlinger og sørge for, at isoleringen når helt ind til væggen, hvor vandrørene kommer ud.

LÆS OGSÅ: Sådan isolerer du vand og varmerør

6. Sjusk ikke med samlinger

Kontrollér hele tiden, at isoleringen ligger pænt, og at alle samlinger er helt tætte. Husk at forskyde samlingerne i de forskellige isoleringslag, så isoleringen bliver helt tæt.

SE FILMEN: Sådan isolerer du dit loft

7. Drop ikke gangbroen

Du bør etablere en gangbro på loftet, hvis du skal efterisolere. Ellers risikerer du, at isoleringen bliver sammentrådt, og det forringer isoleringsevnen.

8. Glem ikke luft under gangbroen

Der skal være minimum 7 cm mellemrum til udluftning mellem isoleringen og gangbro. Hvis gangbroen fylder hele loftsarealet, skal der være udluftningsspalter ca. pr. 1 meter i gangbroen.

9. Isolér ikke, hvis du er i tvivl

Du bør ikke udføre isoleringsopgaver, du er i tvivl om, før du har rådført dig med en byggesagkyndig, en rådgiver eller en tømrer.

10. Isolér ikke uden en beskyttelsesdragt med hætte

Husk også åndedrætsværn, handsker og korrekt kniv.

Partner

Bolius_Orange_Payoff_Small_RGBfixed.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Boligejernes Videncenter Bolius.
Hent mere viden og gode råd på bolius.dk

Guide: Pas på faldgruberne ved efterisolering

15-10-2012: Her er 10 ting, som du IKKE skal gøre, hvis du selv efterisolerer loftet. Læs artikel

Guide: Efterisolering er en opgave, man tager oppefra og ned

08-02-2016: Når du vil efterisolere dit hus, så start med at tjekke loftet, og fortsæt så nedefter. Samtidig er det vigtigt at huske, at ikke al isolering kan gøres op i tilbagebetalingstider, men simpelthen handler om bedre komfort i hverdagen. Det forklarer to eksperter på området. Læs artikel

Guide: Ni typiske problemer ved parcelhuse

08-12-2014: Mange parcelhuse er desværre født med problemer i konstruktion og funktion, der giver boligejeren problemer over tid. Læs om parcelhusets børnesygdomme her. Læs artikel

Guide: Find ud af, hvor utæthederne i dit hus er

07-09-2014: Med termografi kan du få et overblik over, hvor dit hus er utæt, hvor isoleringen er dårlig, og hvor det kan betale sig at sætte ind med udbedringer først. Læs artikel

Guide: Isoler på alternativ manér

12-03-2014: Normalt isolerer man et almindeligt hus med mineraluld, men der findes andre produkter, der er mere miljø- og arbejdsmiljøvenlige – og samtidig isolerer ligeså godt. Vi giver dig et overblik over de mest almindelige alternativer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...