Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
  Hus og have
Bad (0)
Bryggers (0)
Have (0)
Kontor (0)
Kælder (0)
Køkken (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Energi
Indeklima (20)
Sikkerhed (0)
  Indeklima
  Nyd og oplev
Brugervenlig (0)
Dekoration (0)
Danskerne energirenoverer deres gamle huse som aldrig før, men indsatsen får ikke den forventede effekt på forbruget, fordi vi samtidig vælger at skrue godt op for varmen.
Glas, råt træ, beton, klinker, moderne kunst og møbelklassikere skaber kontraster i et nybygget laveenergihus. Inspirationen til det stramme, kubistiske træhus er hentet i Sverige, men er opført på en dansk naturgrund i det nordsjællandske landskab.
Udgifterne til fagpersoner i forbindelse med huskøb kan blive høje, men noget kan du klare selv.
Ud med de almindelige og kedelige hvide vægge. Med mindre du selvfølgelig vil bruge det sammen med lækre naturmaterialer, mener Pernille Hjorth, sekretariatsleder i Danske Boligarkitekter. I 2016 handler nybyggeri og renovering nemlig om det æstetiske, rummelige og grønne.
Realdania Bygs nyopførte Bolig+ er den første boligejendom, som er CO2-neutral i forhold til både opførslen og forbruget efterfølgende.
Boligejerne gennemfører i langt højere grad de mindre forbedringer frem for omsiggribende renoveringer.
I det gamle sommerhusområde Solrød Strand syd på Sjælland er fritidshusene næsten helt afløst af parcelhuse. Så da Morten Jul fandt en grund i byen med et sommerhus til nedrivning, slog han til og byggede sit drømmehus i moderne arkitektur integreret med klit, strand og hav.
Har du ikke styr på, hvad du må, når du bygger til eller bygger skur, kan du nemt komme til at overtræde nogle regler.
Boligejere i huse bygget efter år 2000 døjer oftere med høj varme og for meget sollys i huset end boligejere i ældre huse, viser Bolius Boligejeranalyse 2015. Men problemerne kan løses.
Bæredygtigt byggeri handler om meget mere end solfangere på taget og energivenlige vinduer. Hvis vi for alvor vil hylde holdbarhedstanken, gælder det om at tænke ud af boksen – i mere end én forstand. Udendørsarealer og klimaforhold skal medregnes, og gamle vaner skal modregnes. Først dér er vi i ...
Vi anbefaler
Loading...