Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
  Hus og have
Bad (0)
Bryggers (0)
Have (0)
Kontor (0)
Kælder (0)
Køkken (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Indeklima
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
  Nyd og oplev
Atmosfære (0)
Brugervenlig (0)
Dekoration (0)
Glas, råt træ, beton, klinker, moderne kunst og møbelklassikere skaber kontraster i et nybygget laveenergihus. Inspirationen til det stramme, kubistiske træhus er hentet i Sverige, men er opført på en dansk naturgrund i det nordsjællandske landskab.
Boligejerne gennemfører i langt højere grad de mindre forbedringer frem for omsiggribende renoveringer.
Har du ikke styr på, hvad du må, når du bygger til eller bygger skur, kan du nemt komme til at overtræde nogle regler.
Boligejere i huse bygget efter år 2000 døjer oftere med høj varme og for meget sollys i huset end boligejere i ældre huse, viser Bolius Boligejeranalyse 2015. Men problemerne kan løses.
For morgenværten på Go'Nova, Mai-Britt Vingsøe Andersen, og hendes familie har overgangen fra energislugende hus til nybyggeri med grøn energi medført god samvittighed og en langt mindre elregning.
I Birkerød fandt Brian Prüss og familien den perfekte grund, og sådan startede drømmen om et arkitekttegnet og energivenligt typehus. I dag er familien stort set selvforsynende ved hjælp af jordvarme og solceller.
Ejerne plukkede frit fra hylderne med grønne, funktionelle og luksuriøse løsninger, da de byggede drømmevillaen. Huset bruger solfangere, genbruger regnvand, har lydisoleret legerum og en hel svømmehal i kælderen. I haven kan alt spises – uden undtagelse.
Kender du PCB? Er din bolig opført eller ombygget mellem 1950 og 1977, så er der grund til at lære mere om de tre bogstaver. Det gælder dit helbred.
Et lavenergihus kan være en dyr fornøjelse. Men på den lange bane gør det underværker for din elregning. Læs den udførlige guide og bliv klogere.
Det kan være langt dyrere at renovere end at bygge nyt. Derfor kan det ofte betale sig at finde et ældre hus, rive det ned og få bygget et nyt hus på grunden.
Vi anbefaler
Loading...