Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
Renovering
  Hus og have
Bad (2)
Køkken (2)
Bryggers (0)
Have (0)
Kontor (0)
Kælder (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Energi (6)
Love og regler (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Jordvarme (0)
  Nyd og oplev
Atmosfære (0)
Brugervenlig (0)
Dekoration (0)
Klassiker (0)
Danskerne energirenoverer deres gamle huse som aldrig før, men indsatsen får ikke den forventede effekt på forbruget, fordi vi samtidig vælger at skrue godt op for varmen.
Danny Kromanne er direktør i et af Danmarks største tagfirmaer, Jydsk Tagteknik A/S, og han giver her sine bedste råd til husejere, der går med planer om at skifte taget ud.
Når man bygger nyt hus eller renoverer det gamle, bør den fremtidige vedligeholdelse også indgå i overvejelserne, når man vælger materialer. For fakta er, at vinduesrammer af træ skal males, en lys pudset husfacade skal vaskes, massive naturtræsgulve slibes og kalk holdes nede på badeværelset.
Når man lige har købt hus, vil man ofte gerne personalisere det en smule. Men drømmebolig kan hurtigt blive til mareridtshybel, hvis man ikke kender det hus man bygger videre på og samtidig er god til at strukturere forbedringerne af sit nye hjem, siger eksperter.
Ud med de almindelige og kedelige hvide vægge. Med mindre du selvfølgelig vil bruge det sammen med lækre naturmaterialer, mener Pernille Hjorth, sekretariatsleder i Danske Boligarkitekter. I 2016 handler nybyggeri og renovering nemlig om det æstetiske, rummelige og grønne.
Uanset hvilket hus du bor i, er der sjæl og originalitet, som du bør bevare, hvis du renoverer det – både for prisens og din egen skyld. Få gode råd til, hvad du bør bevare, og hvordan du gør.
Boligejerne gennemfører i langt højere grad de mindre forbedringer frem for omsiggribende renoveringer.
Kender du PCB? Er din bolig opført eller ombygget mellem 1950 og 1977, så er der grund til at lære mere om de tre bogstaver. Det gælder dit helbred.
Så snart man kører ind gennem den lyseblå port, føler man sig hensat til sydens sol. Den charmerende villa har hvidt murværk, sprossede vinduer med lyseblå skodder og unikke vægmalerier med kakkelmønstre. Sammen skaber detaljerne en landlig sydlandsk stemning på toppen af Højbjerg.
Man skal drømme stort – og så tage en fagmand med på råd. Det var fremgangsmåden, efter Louise Hedegaard-Høgh og hendes familie faldt for en ældre rødstensvilla med perfekt beliggenhed i Skanderborg.
Vi anbefaler
Loading...