Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
  Hus og have
Stue (23)
Køkken (8)
Bad (6)
Have (4)
Bryggers (0)
Kontor (0)
  Tips
Energi (1)
Indeklima (0)
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
Tips & råd (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
Jordvarme (0)
  Nyd og oplev
For tiden er der en klar tendens i dansk design. Fokus er på naturlige og holdbare materialer. Både designere og forbrugere har gjort op med forbrugerismen og sætter nu større tanker bag produktionsomkostningerne.
Der er fuld gang i de danske møbelhuse, som disker op med nyt design for tiden. Men møbelhusene fornyer nu ikke bare, for også reproduktioner af gamle designklassikere er smart for tiden. Her er ti nye danske designstole.
Den italienske storby Milano er omdrejningpunkt for design fra hele verden. I april mødtes over 400.000 designinteresserede til verdens største møbel- og designmesse Salone del Mobile, hvor det nyeste møbeldesign kunne opleves.
Alle hjem har brug for basisudstyr som håndklæder, lagner og viskestykker. Det kan sammenlignes med den uundværlige, hvide T-shirt, som vi alle har i klædeskabet. Men det skal være af en holdbar kvalitet, som rammer bredt, lyder det fra designerne bag Semibasic.
Sammen med Blindes Arbejde har tekstildesigner Rosa Tolnov Clausen gjort brug af værdifulde kompetencer hos blinde og svagsynede og skabt et high-end pudedesign.
Designership startede som et afgangsprojektet fra Designskolen Kolding – til et 12-tal i øvrigt. I dag kalder Anette Kaas sig kreativ direktør og har skabt en forretning med flere prisbelønnede design, der alle har kunsthåndværk som udgangspunkt.
Plastik er et materiale, der aldrig går af mode. For nogle er det indbegrebet af smagløshed, men for andre er det ensbetydende med uanede designmuligheder.
Jacobsens glemte blomster, finurlig keramik og en relanceret klassiker. Her er en håndfuld danske, franske (og én italiensk) designnyheder fra den nyligt overståede boligmesse i Paris, Maison & Objet.
Hvad er dansk design? Og er det stadig dansk, hvis det er designet af en tysker og produceret i Polen? Det er et af de spørgsmål, Danish Design Makers stiller med udstillingen ”Made Here” på møbelmessen i Køln, hvor 17 designere har givet deres bud på, hvordan man holder dansk design på danske hænder.
Samarbejdet skulle foregå på én betingelse, møblet skulle kaldes ”Den næstsidste stol”.
Vi anbefaler
Loading...