Find mere om:
Et hjem med mange ting | livsstil.guide.dk

Et hjem med mange ting

Erik Brandts hjem er fyldt med varme og charme – og mange ting og sager.

Hvordan fandt du din bolig?

Vi boede i Vedbæk og ville godt tættere på byen. Jeg spurgte Margit, hvor hun ville bo, og så kørte vi en tur. Vejen gik forbi det her hus, og det så fantastisk ud, men det var ikke til salg. Nogen tid efter så jeg i avisen, at det nu pludselig var til salg. Jeg stak checkhæftet i baglommen, tog en taxa hen til ejendomsmægleren og skrev under med det samme.

Hvad faldt du for ved boligen?

Det ligner et vestindisk hus – du ved, colonial style. Det er meget specielt og meget smukt.

Har du bygget meget om?

Ikke så meget, men når man køber et hus fra 1936, er der altid noget, der skal laves.

Hvilket rum holder du mest af?

I øjeblikket er det spisestuen, hvor vi sidder og arbejder ved hver vores ende af spisebordet. Det er mægtig hyggeligt. Men jeg holder også meget af mit herreværelse, hvor jeg har min computer og andre ting og sager. Det er her, jeg sidder og skriver, så i det rum opholder jeg mig også meget.

Hvad behøver ethvert hjem?

Varme og charme. Det skal være sådan, at når man træder indenfor i sit hjem, siger man: »Pyh, hvor er det dejligt at være hjemme«. Og så nyder jeg den luksus, at vi har hvert vores badeværelse. Jeg soignerer mig helst alene.

Hvem står for indretningen af hjemmet?

Det gør jeg. Det har jeg altid gjort. Jeg står for indkøb af antikviteter, møbler og billeder. Margit kan også godt lide det og er dygtig, men det er altså mig, som står for det.

Hvilken stil har du indrettet med?

En blanding af rokoko og renæssance. Vi blander tingene, for det kan man godt, men det kræver relativt god smag, når man skal gøre det, for at tingene passer sammen.

Hvad ville du aldrig bringe ind i dit hjem?

Stress, umulighed og overarbejde, men det gør jeg nok alligevel. Jeg er faktisk begyndt at arbejde meget hjemme.

Hvad er det næste, du ønsker dig til dit hjem?

Vi er ved at få bygget en udestue med masser af glas. Det forlænger sommeren med en måned i begge ender. Ja, og så trænger her nok til at blive malet, men vi udskyder det hele tiden, for vores hjem er broderet med ting, så det er et stort arbejde at flytte det hele, så malerne kan komme til.

Hvad står der i din bogreol?

Alt muligt. Siden jeg udgav mine egne erindringer, har jeg fået interesse for at læse andres, så i øjeblikket læser jeg mange erindringer. Jeg læser meget – cirka tre bøger om ugen.

Hvordan slapper du bedst af hjemme?

Jeg slapper af ved at se tv. Jeg ved, det ville være bedre, hvis jeg læste i en bog, men det er så nemt at tænde for fjernsynet, og er der noget godt, så bliver man jo klogere af at se det, og er der ikke noget godt, så er det skønt at falde i søvn til.

Erik Brandt

  • 64 år
  • København
  • Stod i lære i Daells Varehus og blev senere handelsuddannet i både London, Amsterdam og Paris. Har i mange år været den ene halvdel af designerduoen Erik og Margit Brandt. Udgav for et par år siden sin biografi "Brandt". Er i dag fortsat direktør i Margit Brandt Design.
  • Gift med Margit Brandt. Parret har døtrene Emilie og Julie.Hvad er aktuelt for dig lige nu?Primært at relancere Margit Brandt Design. Det er næsten lige så stort som i 1973. Vi laver både tøj, smykker og sko. Vi forventer at åbne 12 butikker i år i blandt andet Letland, Irland, London, Dubai – og Århus. Og så har vi medvirket i TV 2's program Feinschmecker, der bliver sendt om onsdagen.

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...