Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
Gør det selv (0)
Renovering (0)
  Hus og have
Bad (1)
Kælder (1)
Køkken (1)
Bryggers (0)
Have (0)
Kontor (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Energi (1)
Indeklima (0)
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
Jordvarme (0)
  Nyd og oplev
Brugervenlig (0)
Alle hjem har brug for basisudstyr som håndklæder, lagner og viskestykker. Det kan sammenlignes med den uundværlige, hvide T-shirt, som vi alle har i klædeskabet. Men det skal være af en holdbar kvalitet, som rammer bredt, lyder det fra designerne bag Semibasic.
Den sønderjyske møbelsnedker Peder Moos skabte kun ca. 100 møbler i hele sit liv. De sælges i dag på auktionshuse for svimlende beløb til samlere, som højst vil kunne finde seks-syv af hans ting til salg om året.
I det gamle sommerhusområde Solrød Strand syd på Sjælland er fritidshusene næsten helt afløst af parcelhuse. Så da Morten Jul fandt en grund i byen med et sommerhus til nedrivning, slog han til og byggede sit drømmehus i moderne arkitektur integreret med klit, strand og hav.
Ligesom det nordiske køkken tager udgangspunkt i råvarer, der vokser lige uden for vinduet, er møbelindustrien i højere grad begyndt at fokusere på også at producere lokalt med lokale materialer. Et eksempel er projektet Stick2Nature i Thy, som vil udnytte 30 kvadratkilometer bjergfyr, der ...
Hvis familien får vokseværk, hobbyen erobrer kvadratmeter i boligen, eller ensomheden kalder, er der mange muligheder for at udvide arealet. Det kan være et minihus med modulprincip, et anneks, man selv bestemmer størrelsen på, eller et flytbart drivhus på hjul.
De to søskende Mikkel og Caroline Palsby har købt rettighederne til deres berømte far Ole Palsbys design og viderefører nu designarven. Startskuddet er bestikserien Ichi.
Lars Dybdahl har sat Wegner, Arne Jacobsen og alle de andre under luppen og kortlagt dansk designs dna. Men hvis Danmark fremover skal mænge sig i toppen af design-poppen, kan vi ikke nøjes med at henvise den fine stamtavle.
Nordisk Spisehus har skiftet ejere og koncept, men kvaliteten er stadig i top med et skarpt køkken, fremragende betjening og opfindsomt vinvalg.
Det er godt, det er innovativt, det er spændende. Og det er dyrt på Henne Kirkeby Kro.
Skal der være kunst, så lad der være kunst. Det er indstillingen i restauranten på ARoS.
Vi anbefaler
Loading...