Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Fuld gryde for skillingen | livsstil.guide.dk

Fuld gryde for skillingen

Glem romantiske omgivelser og velkomponerede retter til fordel for Chili Hotpots økonomiske tag selv-tilbud. Sjældent har en restaurant givet så meget for pengene.

Med eller uden skattelettelser er januar en måned, der aktiverer sparegénet.

Nu skal der gøres bod efter decembers udskejelser, den indre gnier kommer frem, og hvad elsker den påholdende mere end det meste andet? Tagselvbordet med dets uendelige muligheder for fuld valuta for pengene.

Her kommer Restaurant Chili Hotpot ind i billedet, for sjældent har en restaurant leveret så meget forskelligt for så relativt få penge. Hvor ellers kan man få sushi, asiatisk buffet og kinesisk fondue for 148 kr?

Ret sund er maden også - hvis man da går uden om buffetens og desserternes indbagte retter - og konceptet med, at gæsterne selv tilbereder maden i egen gryde ved bordet, giver glade minder om fonduens storhedstid ved danske middagsborde.

Aromatisk suppe

I den varme chili-gryde er olien dog skiftet ud med en aromatisk suppe af valgfri chilistyrke, der sender dampende velduft ud over bordet. Heri sænkes ens eget udvalg af kød og grøntsager, til man selv vurderer, at maden er færdig.

Der er bare det med buffet og tagselvbord, at det let bliver noget rodsammen uden den store karakter, og det sker da også hos Chili Hotpot.

Den ene ingrediens indtages, mens den anden koger færdig i den store fællesgryde, og der er ikke de store smagsgivere til at binde det hele sammen.

Men det er gnieren ret ligeglad med. Alene muligheden for at forsyne sig frit med den normalt ret dyre sushi vil gøre de fleste fans af denne japanske specialitet glade.

Udvalget, smagen og de enkelte nigiri og makis udseende er naturligvis i den meget enkle ende, og på buffeten forsvinder de bedste stykker hurtigt. Så er der til gengæld også salatbaren, de ret kedelige indbagte rejer og kyllinger og de ganske glimrende stegeretter som blæksprutte i chili, and med ingefær og oksekød med kinesisk kål. Samt altså de mange typer kød, fisk og skaldyr og et godt udvalg af kinesiske og danske grøntsager til hotpot'en.

Øl og vin som tilbehør

Under vores besøg valgte stort set alle denne overflod af valgmuligheder, og selv om restaurantlokalet er usædvanlig trist med sparsom dekoration og skarp belysning, gav den megen suppedamp og kokkerering ved bordene sin egen hygge.

Der blev drukket både øl og vin fra det lille vinkort. Vi gik efter den kinesiske Tsingtao-øl, der til 45 kr. stykket er med til at sikre restauranten den fortjeneste, som maden næppe kan give det store bidrag til.

25 kr. for en kop te

Også kaffe og te er uforholdsmæssigt dyre.

25 kr. for en tepose i en kop kogende vand gør ondt i sparegénet. Så giver desserterne til 35-40 kr. mere for pengene med masser af is og flødeskum sammen med pandekager eller indbagte bananer.

Der er for øvrigt også mulighed for at vælge a la carte mellem en masse kinesiske retter (128 kr. til 158 kr. for en hovedret) og en række menuer.

Den sande januar-sparer vil dog foretrække gør det selv-tilbuddet med en øl eller et glas vand. For vores familie med to børn til halv pris kan det gøres for under 600 kr. Med desserter, kaffe og te kom regningen op på 841 kr.

For et varieret og underholdende udbud af mad i generelt o.k. kvalitet er det virkelig et godt tilbud, så trods buffetmadens indbyggede svaghed og lokalernes sjælløshed får Restaurant Chili Hotpot tre store stjerner og en pil op for prisen.

Til frokost er der ingen hotpot, men til gengæld er prisen nede på 78 kr.

Restaurant Chili Hotpot

  • Åben: Frokost 11-16, aften 16 -22
  • Menu: Fra 58 kr. (lille sushi- anretning) til 198 kr. (den store peking and-menu). Buffet med sushi og hotpot 148 kr. (børn halv pris). Frokost-buffet 78 kr.
  • Betjening: Venlig og opmærksom betjening, der giver grundig indføring i hotpot-teknikken - herunder hvordan fødevarehygiejnen ved bordet sikres gennem adskillelse af rå og tilberedte fødevarer.

Anmeldelse: Et sandt folkekøkken

07-08-2012: Den asiatiske restaurant Kowloon er et folkekøkken i ordets positive forstand. Det er billigt og godt, men det er også et meget hektisk sted. Læs artikel

Anmeldelse: Havnens skjulte perle

12-06-2012: Sechzehn gør udadtil ikke megen stads af sig. Indenfor er det derimod den rene fest. Læs artikel

Anmeldelse: Det skæve folkekøkken

06-06-2012: Bag den gamle godsbanebygning på Skovgårdsgade er opført et spøjst betonbyggeri, der sammen med de originale bygninger skal fungere som kommunalt kulturhus. Læs artikel

Anmeldelse: Dansk, kinesisk, nu vietnamesisk

08-05-2012: Efter et navne- og stilskifte er der virkelig kommet gang i restaurationen La Viet i Aarhus. Læs artikel

Anmeldelse: For den billige smag

01-05-2012: Spis og drik, hvad du vil i en time til få kroner. Buffet-restauranten Valhalla er billig, men pris og kvalitet hænger sammen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...