Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Kina møder Vietnam i København | livsstil.guide.dk

Kina møder Vietnam i København

Glimrende asiatisk bistro giver konkurrence til gadens mere dubiøse tilbud til søgende sjæle.

Vietnam har invaderet Vesterbro. Dels med Lê Lê NhÀ HÀng, dels med en såkaldt bistro, der nu præsenterer et møde mellem det vietnamesiske og det kinesiske, så absolut med vægt på det første. Så nu har også pæne mennesker en grund til at gå omkring Colbjørnsensgade, hvad man savnede før, for pæne mennesker har jo ikke ærinde på Kakadu (»byens ældste gentlemensklub«) eller Maxim (med speciale i en eller anden form for kæledyr, hvorfor de kalder sig Pet Club).

Denne stemning af boudoir og red light district er ikke trukket med ind på den forholdsvis nyåbnede Kivi Bistro, der har til huse i lyse, enkelt indrettede lokaler, der byder velkommen i to etager. Begge var denne aften nærmest helt fyldt, ikke mindst af et ungt publikum, for vi befinder os i et prisleje, hvor også studerende har råd til at gå ud og spise.

Forretterne ligger omkring de 50 kr., hovedretterne på omkring det dobbelte, så vi taler om jævne bistropriser, selv om begrebet bistro i forbindelse med Kina og Vietnam selvfølgelig er en konstruktion. Men hvorfor ikke? I virkeligheden er det en glimrende idé at hive det asiatiske gadekøkken ind under tag på den måde; og hvor, hvis ikke på Vesterbro?

Trung Nguyen hedder manden bag, og han har en fortid i vietnamesiske Lê Lê NhÀ HÀng og på kinesiske Dim Sum heraf bistroens navn, Ki for Kina og Vi for Vietnam. Han og hans hjælpere regerer på gulvet i enkle sorte uniformer, mens moder står i køkkenet og trakterer. Der er travlt både i køkkenet og på gulvet. Vi var heldige og ankom lige før det store træk; derfor var vores ventetid ikke lang, men det var mit indtryk, at de senere ankomne selskaber måtte ruste sig med en vis tålmodighed.

Begrænset kort

Kortet er ikke stort. Seks forretter, seks hovedretter, absolut mest præget af Vietnam f.eks. i form af dem særlige bahn xeo-pandekage med et fyld af bl.a. bønnespirer, forårsløg, tigerrejer og svinekød er bagt ind i en sprød kage på æg og rismel.

Min hustru og jeg delte et lille bien hoa-udvalg af forretter (155 kr.). Her var pankopanerede tigerrejer og wontondejpakker med fyld af svinekød (begge med en sursød dip), forårsruller m. svinekød (med salatblade og friske krydderurter til at svøbe ind i samt en nuóc châm-sauce at dyppe i) samt de specielle friske goi cuon-forårsruller, hvor salatblade, glasnudler, gulerodsstrimler, æg, dampede tigerrejer og svinekød er rullet ind i ris-papir, der så skal dyppes i en hoisinsauce med peanutsmulder.

Ingen slinger i valsen, og der var i hver enkelt af de små serveringer en ret imponerende præcision og friskhed.

Vinkortet er forståeligt nok lille, men her er et par gode bud på passende hvidvine, snarere end det lidt for smarte vinhandlerstandardkort, som mange restauranter af denne type lader sig prakke på. (Jeg er engang på en thai-restaurant blev præsenteret for Årets Vildtvin, en billig bordeaux, tak for den kaffe). Vi holdt os til øl i dagens anledning.

Vi prøvede også oksefiletsalaten, der var lidt af en skuffelse efter den fine åbning. Kødet var tørt, virkede noget sejt, og det kunne hverken resten af salaten (icebergsalat, citrongræs, løg og tomat) eller toppen af friske korianderblade og feldsalat gøre meget ved.

God specialitet

Så gik det noget bedre med det, der kaldtes Kokkens Specialitet og har det imponerende navn thit ba chi va cai chua. Det dækker over en wokret med marineret svinekød på et leje af syltet kål. Tilbehøret var igen iceberg og feldsalat iblandet løg, bønnespirer og koriander. Ligesom oksefiletsalaten ankom den med en skål ris som tilbehør, og retterne mindede faktisk en del om hinanden, ikke kun i kraft af garnituren, men også, hvad angår den milde og ret diskrete smag.

En afsluttende creme caramel med hilsen til det klassisk franske var forsynet med en kaffeis, som ikke hjalp retten, men huset ingefær-chokolade-fondant vakte til gengæld jubel omkring bordet, og det er sjældent, man kan sige det om desserter på steder som dette.

Alt i alt er Bistro Kivi en velkommen nyhed i bybilledet og med forbehold for den risiko, at her kan blive travlt og underbemandet, så er det det perfekte sted at gå hen på de dage, hvor man bare ikke gider selv. Og for den, der måtte være kommet ind med fire- eller et andet tog, er det jo lige i nærheden.

LÆS OGSÅ: Bredt kinesisk køkken hos Hing

Bistro KiVi

  • Colbjørnsensgade 7, 1652 København V
  • Tlf. 33 86 18 38
  • www.bistrokivi.dk
  • Prisbilligt, hyggeligt og velsmagende asiatisk fusionsmad, der hælder mere til Vietnam end til Kina. Tre retter for 199 kr. giver glimrende kvalitet for pengene.

Anmeldelse: Hansen Bar i København halter lidt

24-09-2010: Hansens Køkken & Bar har slækket på ambitionerne, og køkkenet har udviklet sig i retning af det studentikose. Men relativt billigt er det. Læs artikel

Anmeldelse: Det er bare billigt

17-06-2010: En buffet til 89 kr. er Strombolis største og tæt på eneste attraktion, men der er fuldt hus. Læs artikel

Anmeldelse: Et sandt folkekøkken

07-08-2012: Den asiatiske restaurant Kowloon er et folkekøkken i ordets positive forstand. Det er billigt og godt, men det er også et meget hektisk sted. Læs artikel

Anmeldelse: Havnens skjulte perle

12-06-2012: Sechzehn gør udadtil ikke megen stads af sig. Indenfor er det derimod den rene fest. Læs artikel

Anmeldelse: Det skæve folkekøkken

06-06-2012: Bag den gamle godsbanebygning på Skovgårdsgade er opført et spøjst betonbyggeri, der sammen med de originale bygninger skal fungere som kommunalt kulturhus. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...