Find mere om:
Verdens ypperste restaurant lukker | livsstil.guide.dk

Verdens ypperste restaurant lukker

Stjernekokken Ferran Adria er manden bag flydende ravioli og spiselig kaffe. Nu vil han bruge to år på at udvikle nye retter.

Mesterkokken Ferran Adria lukker i 2012 sin verdensberømte restaurant El Bulli for gæster i to år. Den 47-årige Adria vil bruge tiden på at udvikle nye kulinariske mesterværker. Det fortalte han tirsdag på kokkemessen Madrid Fusion i den spanske hovedstad.

El Bulli, som ligger syv kilometer ude ad en snoet bjergvej nord for badebyen Roses på Costa Brava-kysten (50 km nord for Barcelona), har plads til blot 50 gæster, og der er rift om pladserne.

Hvert år i januar åbnes der for reservationer til resten af året. I løbet af få timer er hele året booket op. I løbet af åbningssæsonen, der går fra april til oktober, får 8.000 heldige gæster lov til at få plads. Det anslås, at over en halv million mennesker hvert år må gå forgæves.

Gastronomiens Georg Gearløs

Restauranten kan ikke blot bryste sig af tre michelin-stjerner. Den er også flere gange blevet kåret som verdens bedste restaurant. Ferran Adria understreger, at han med sikkerhed åbner sin restaurant i 2014 med et nyt menukort.

"Jeg har mindst 10 år tilbage, hvor jeg kan bidrage til det internationale køkken med min kreativitet," siger han.

Adria. der er blevet kaldt "molekylærkøkkenets far" og "gastronomiens Georg Gearløs" tilføjer, at han har brug for tid til at videreudvikle sine retter og tænke over, hvad der skal ske, når han genåbner sin restaurant.

Flydende ravioli og spiselig kaffe

"Jeg ved, at det ikke bliver det samme, når jeg vender tilbage. Det bliver svært igen at skulle stå 15 timer om dagen i et køkken," siger han.

Når Adria holder lang vinterferie, skyldes det hverken, at han står på ski eller ligger hjemme på sofaen. Hele vinteren udforsker han nye smagskombinationer.

Ferran Adriá har opfundet retter som flydende ravioli, grøntsagsluft og spiselig kaffe i fast form. Ifølge den spanske superkok dekonstruerer han de traditionelle retter for at sammensætte dem på en ny måde. I verdens formentlig mest eftertragtede køkken leges der med ingredienserne, når den traditionelle madlavningskunst udfordres.

Anmeldelse: Nordisk i ny version

19-06-2012: Nordisk Spisehus har skiftet ejere og koncept, men kvaliteten er stadig i top med et skarpt køkken, fremragende betjening og opfindsomt vinvalg. Læs artikel

Anmeldelse: Enkelhedens triumf i Henne Kirkeby

29-05-2012: Det er godt, det er innovativt, det er spændende. Og det er dyrt på Henne Kirkeby Kro. Læs artikel

Anmeldelse: ART Restaurant på toppen

22-05-2012: Skal der være kunst, så lad der være kunst. Det er indstillingen i restauranten på ARoS. Læs artikel

Anmeldelse: I den nordiske himmel

30-04-2012: Det kan godt være Michelin ikke har opdaget det, men verdens bedste restaurant ligger stadig i Danmark. Læs artikel

Anmeldelse: Og skvalderkålen er fra Vejle

27-03-2012: Restaurant Dauphine leverer på 17. år luksusmad til aarhusianske restaurationsgæster. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...