Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Eksotisk køkken i sommerlandet | livsstil.guide.dk

Eksotisk køkken i sommerlandet

En indisk/pakistansk restaurant har sat sit præg på den lille by ved Knebel Vig. Maden er god, men betjeningen mildt sagt svingende.

Indisk/pakistanske restauranter er normalt noget, som man forbinder med storbyernes hektiske udbud af mere eller mindre eksotiske kulinariske valgmuligheder.

For en overfladisk betragtning kunne man også få den tanke, at Amanis Køkken i Knebelbro ved Knebel Vig er en almindelig, flad friturerestaurant, men det er kun, indtil man ser nærmere på spisekortet.

Her serveres originale indisk/pakistanske retter tilberedt af restauratør og køkkenchef Mahmood Ali, som åbnede stedet for godt to år siden. Det østasiatiske køkken tiltrækker gæster langvejs fra og har sat sit præg på den lille by med den nyanlagte lystbådehavn.

En tur til Knebel Vig ad søvejen kan til sommer fint kombineres med et besøg hos Amanis Køkken. Man kan naturligvis også komme dertil ad landevejen og parkere på lystbådehavnen, men pas på trafikken, for både førere af biler, motorcykler og lastbiler opfatter tydeligvis 50 km's hastighedsgrænsen som et minimumskrav, når de buldrer tæt forbi Amanis' indgang nær det smalle fortov.

Her kunne Syddjurs Kommune gøre både restauranten og den mere ansvarlige del af trafikanterne en tjeneste ved at etablere nogle gedigne, hastighedsdæmpende foranstaltninger.

Men er man nået sikkert indenfor, åbenbarer sig et varieret udbud af østerlandske specialiteter - ganske vist kan man kun få de retter, som på det omfangsrige spisekort er markeret med et blåt mærke, og så svinder de 40 muligheder ind til under halvdelen.

Varieret køkken

Hovedretterne skal bestilles af mindst to personer - der skal vel trods alt økonomiseres med kræfterne i køkkenet, når de op til 36 gæster i restaurationen skal betjenes.

Det indisk/pakistanske køkken omtales normalt som en helhed, men det er faktisk lidt af en tilsnigelse, for det er temmelig varieret, ikke mindst på grund af de religiøse særheder, der præger de to lande. Muslimerne forsager og foragter svinekød, fordi de betragter svinene som religiøst urene, hinduerne spiser ikke oksekød, fordi de forguder okserne, og buddhisterne vil ikke slå noget ihjel for at spise - og vægrer sig endog ved at knække et æg.

Til gengæld jonglerer de alle sammen lystigt med masser af krydderier fra det milde og runde til det rasende stærke.

Vin og chili

Rødvin skal man normalt ikke drikke sammen med meget stærkt krydret mad, for det går ud over de finere nuancer. Amanis Køkken hævder imidlertid at kunne tilbyde et udvalg af vine, som er specielt velegnet til stærkt krydret mad. Vi valgte en Cisplatino fra producenten Pisano i Uruguay (199 kr.), og kombinationen af druerne tannat og merlot viste sig at være fin til den forholdsvis kraftige mad. Det overskuelige udbud af vin holder sig i et fornuftigt prislag mellem 159 og 400 kr.

Blandt forretterne valgte ledsageren en linsesuppe med naanbrød til (59 kr.), og anmelderen valgte en kombination af krydrede rejer og vinbladsdolmer med ris (65 kr.).

Begge forretter var meget velsmagende og fint afstemt i krydringen. Ledsageren nød et glas letsaltet lassi (25 kr.) - det er en typisk kold drik, som er fremstillet af yoghurt, der er fortyndet med mælk og vand og smagt til med salt eller sukker, alt efter hvad den skal drikkes til. Den er især god til at dulme smagsløgene, når maden er meget stærk, og det var linsesuppen.

Til hovedret valgte vi en rigtig indisk klassiker, tandoorikylling (2x175 kr.).

Speciel krydring

En tandoori er navnet på en indisk lertøjsovn, men bruges også om den specielle krydring af denne ret. Kødet marineres i yoghurt og limesaft og krydres med en speciel rød karry med masser af chilli og paprika.

Retten blev serveret med yoghurtsalat til, og ifølge kortet kunne den bestilles med ris eller kartofler som tilbehør. Men vi blev ikke spurgt, og vi fik kartofler til.

Ifølge kortet kan man også tilkendegive, hvor stærkt man ønsker sin mad krydret. Det blev vi heller ikke spurgt om, men fik en krydring, som ikke kan skræmme nogen.

I det hele taget var det så som så med betjeningen.

Efter hovedretten ventede vi over en halv time, før betjeningen ryddede af bordet og tog imod bestilling af desserten - præcis en halv time efter det tidspunkt, da vi begyndte at tage tid - og efter desserten ventede vi igen over en halv time, uden at betjeningen gjorde mine til at kontakte os, selv om vi med kropssprog og forsøg på øjenkontakt tydeligt tilkendegav, at vi gerne ville i kontakt med betjeningen.

Det er underligt og så meget mere ærgerligt, som at restauratøren i løbet af aftenen cirkulerer blandt gæsterne for at få en hyggesnak, høre om maden er i orden og gerne delagtiggør gæsterne i sine opskrifter.

Ved aftenens afslutning var han og den øvrige betjening kommet så meget i snak med nogle gæster i den anden ende af restaurationen, at han tydeligvis havde mistet enhver interesse for sine øvrige gæster.

Både efter hovedretten og efter desserten måtte vi selv hen til baren for at gøre opmærksom på vores tilstedeværelse. Det er ikke godt nok. Det er ikke professionelt.

”Kokkens fantasi”

Blandt desserterne var kun et par stykker markeret med de små, blå mærker, men til sidst stod som en mulighed ”kokkens fantasi,” hvorefter vi i samråd med kokken kunne sammensætte en dessert efter vores smag.

Der var nu ikke noget samråd. Efter tjenerens besøg i køkkenet fik vi tilbudt en af de retter på kortet, som ikke var markeret med et blåt mærke, ”galjar halwa” med vaniljeis og flødeskum. Det er en varm ret af revne gulerødder, der er kogt i mælk og fløde sammen med rosiner og serveret med pistacier, pinjekerner og noget grønt krymmel.

Det smager meget bedre, end det lyder.

Til desserterne drak vi henholdsvis en kop indisk kaffe med mælk (29 kr.) og en Kingfisher-øl (45 kr.)

Den samlede regning lød på 930 kr., for vi måtte også af med 20 kr. for en kande postevand. Prispolitikken vedrørende postevand er omdiskuteret, men vi betragter vand som en lige så naturlig del af opdækningen som tallerkener og bestik, og det er det trods alt ikke her i landet god tone at forlange ekstra betaling for.

Bedømmelsen af Amanis Køkken er lidt vanskelig, især med hensyn til betjeningen. På den ene side gjorde restauratøren en indsats for at skabe en god og hyggelig stemning ved at cirkulere rundt og småsludre med gæsterne. På den anden side lod selv samme restauratør os sidde først over en halv time efter hovedretten og derefter yderligere over en halv time for at vente på regningen, mens vi tydeligt med forsøg på øjenkontakt forgæves tilkendegav, at vi ønskede at komme i kontakt med betjeningen.

Det er ikke nogen god måde at behandle gæsterne på, men til gengæld en fejl, der er let at rette, så vi ender på tre stjerner for helhedsoplevelsen og to for betjeningen.

LÆS OGSÅ: Det sikre valg i Rønde

Amanis Køkken

  • Holmbjergvej 73, Knebelbro
  • Tlf. 86 34 64 64
  • www.amaniskokken.dk
  • Indisk/pakistansk køkken
  • Åbent: Dagligt fra kl. 17. Mandag lukket.

Betjening

  • Restauratøren gik rundt og hyggesnakkede med gæsterne, men betjeningen ignorerede anmelderholdet i lange perioder og overså tydelige forsøg på at komme i kontakt med betjeningen. Tilsyneladende var der ikke aftalt en klar ansvarsfordeling blandt de tre personer, der stod for betjeningen.

Anmeldelse: Asiatiske lækkerier på Frederiksberg

27-02-2012: Henrik Yde har åbnet en intim restaurant, hvor der brilleres med elegante og enkle retter. Læs artikel

Anmeldelse: Sne, skyr og skrammelæg

20-02-2012: Udsigten er et plus, når man spiser brunch på ARoS-restauranten ART, men prisen er høj. Læs artikel

Anmeldelse: En blandet græsk fornøjelse

17-01-2012: Der er en hyggelig og afslappet stemning på restaurant Athena. Måske en anelse for afslappet. Læs artikel

Anmeldelse: Italiensk institution i Aarhus

03-01-2012: Casa Mia serverer på 23. år sprød pizza og pasta med bid på Trøjborg. Enkelt, men godt. Læs artikel

Anmeldelse: Den aften skulle der lige tygges lidt på

28-12-2011: Den italienske restaurant Aldente havde ikke sin bedste aften, da JP Aarhus var på besøg. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...