Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Kvalitet i bryggeriet | livsstil.guide.dk

Kvalitet i bryggeriet

Ikke alene serverer Bryggeriet Sct. Clemens et godt glas hjemmebrygget øl. Der er også høj kvalitet i køkkenet. Bryggeriet er med god grund et populært og festligt sted at spise.

Det er øllet, der er hovedpersonen på Bryggeriet Sct. Clemens.

Det store, gyldne bryganlæg dominerer det luftige rum, tavler på væggene fortæller om månedens humle, og på de mange rå træborde ligger menuer udformet som aviser. I marts-udgaven proklamerer forsiden ”Øllets årti”.

Men fordi det friskbryggede, hjemmelavede fadøl er nummer et, behøver maden dertil ikke være nummer sjok.

Det har Bryggeriet forstået. Mens vi under tidligere besøg har oplevet glimrende øl og ret skuffende bespisning, er maden nu fuldt ud på niveau. Faktisk oplevede vi under vores besøg en fredag aften en sjælden rød tråd i hele oplevelsen: Kvalitet og enkle virkemidler.

Ordentligt arbejde

Hele vejen fra de brede gulvplanker over den perfekte sauce til de skummende glas var der bund i tingene. Ordentligt arbejde uden unødig udsmykning.

Bordene stod uden dug, stemningen var afslappet og der blev grinet igennem ved de mange borde, hvor venner i alle aldre samledes om glas og kander. Trods krisetider blev de mange borde i den luftige stueetage hurtigt fyldt.

Og ja, der er et par vine på menukortet, men gæsternes interesse samlede sig om de fire øltyper, som den aften blev skænket: pilsner, ale, stout og bornem.

Pilsneren var let og læskende og udmærket til forretterne.

Selskabet på to voksne og to børn delte en rigelig portion ostegratinerede majschips til 79 kr., der ikke revolutionerede verden. Den stærke tomatsalsa og grove guacamole (mod ekstrabetaling på 15 kr.) gav dog lidt karakter.

Så var der mere en egentlig ret i de hvidløgsstegte kæmperejer, der blev flot serveret i en støbejernspande, og som blev ledsaget af en sjældent vellykket salat. Sprøde, grønne salater var kombineret med lidt tungere ting som reven rødbede suppleret med dild og en flot, cremet vinaigrette.

Helt enkelt, fyldt af smag og rigtig godt lavet.

Kronen på værket

Dermed blev forventningerne sat en god tak opad, og sørme om ikke hovedretterne kunne mere end indfri dem.

Fra udvalget af hovedretter, der stod i kødets tegn (dog suppleret med en enkelt søtunge) havde vi valgt peberbøf, lammekrone og til børnene en portion spareribs til deling. Vi kunne også have fået en hel culottesteg på bordet - både i almindelig udgave og som japansk luksuskød under betegnelsen wagyu.

Vi var dog godt tilfredse, da vi så to imponerende tallerkener komme ind. Især var lammekronen flot med fire tykke skiver lammeryg med ribben balancerende midt på tallerkenen rundt om en cylinder kartoffelgratin omringet af en klar sauce med oliven og bagte hvidløg samt skiver af frisk gedeost og de største, flotteste mandler længe set.

Kødet var stegt rødt til medium, akkurat som ønsket, og med en fin og fyldig smag, der fik modspil fra den intense sauce, hvidløg og gedeost.

Det var en mere udfordrende ret, end man normalt finder på et afslappet spisested som Bryggeriet. Prisen var også markant, 270 kr., men ikke mere end man betaler på andre tilsvarende steder, hvor kvaliteten ikke altid er på samme niveau.

Heldigvis havde huset en øl med styrke og nuancer nok til at tage udfordringen op fra lammet: bornem, overgæret belgisk øltype med en pæn alkoholprocent, var aftenens favorit med Bryggeriets ale på en andenplads.

Velmodnet, smagfuld bøf

Peberbøffen til 228 kr. var ifølge kortet på ca. 225 g, men viste sig at være noget større - et velmodnet, smagfuldt stykke kød. Igen stegt perfekt og serveret med endnu en smuk, klar sauce lavet på basis af kalvefond og stam-urt (ifølge kortet et ekstrakt fra den første sining af øllet) samt kartoffelfondant og bagte rodfrugter. Endnu en gang kvalitet i råvarerne og godt håndværk i køkkenet.

Børnenes spareribs var mere almindelige med bagt kartoffel og en coleslaw-salat med en ret anonym sauce.

Brownie og trifli

Fra dessertudvalget afprøvede vi en solid brownie med vaniljeis, husets trifli (begge 65 kr.) samt et stykke lun kransekage (32 kr.). Især triflien imponerede med en solid anretning af syltede blommer, knuste makroner, is og flødeskum i højt glas.

Med en dobbelt espresso samt en almindelig kop kaffe blev regningen på 1.260 kr., og det var ikke øllet, der trak op med en pris på 30-33 kr. pr. 25 cl.

Den typiske gæst på Bryggeriet ville nok drikke lidt mere og spise lidt mindre, end vi gjorde. For to personer, der får en bøf og en rundtur i husets øltyper, kan regningen holdes omkring 700 kr. Det er ganske fornuftigt for et sted med Bryggeriets kvalitet.

Sct. Clemens får ikke alene fire solide stjerner og en stor anbefaling, men også applaus for at have bragt køkkenet op i samme niveau som øllet.

LÆS OGSÅ: God latin i Århus

Bryggeriet Sct. Clemens

Åben:

  • Mandag-torsdag: 11.30-24 (køkken: 11.30-14.30 og 17.30-22), fredag-lørdag: 11.30-01 (køkken: 11.30-14.30 og 17.30-22).

Menu:

  • (Kun ved forudbestilling og minimum 8 personer): 303 kr. for tre retter.
  • Billigste hovedret: 171 kr. (spareribs).
  • Billigste bøf: 218 kr. (dog fås 1,2, kg sted til deling for alle ved bordet til 675 kr.)
  • Børn under 12 år: Halve portioner til halve priser.

Betjening:

  • Tjeneren ved vores bord var både professionel og behagelig. Det var en fornøjelse at blive guidet gennem måltidet af en voksen person, der faktisk vidste noget om maden og drikkevarerne.

Anmeldelse: Asiatiske lækkerier på Frederiksberg

27-02-2012: Henrik Yde har åbnet en intim restaurant, hvor der brilleres med elegante og enkle retter. Læs artikel

Anmeldelse: Sne, skyr og skrammelæg

20-02-2012: Udsigten er et plus, når man spiser brunch på ARoS-restauranten ART, men prisen er høj. Læs artikel

Anmeldelse: En blandet græsk fornøjelse

17-01-2012: Der er en hyggelig og afslappet stemning på restaurant Athena. Måske en anelse for afslappet. Læs artikel

Anmeldelse: Italiensk institution i Aarhus

03-01-2012: Casa Mia serverer på 23. år sprød pizza og pasta med bid på Trøjborg. Enkelt, men godt. Læs artikel

Anmeldelse: Den aften skulle der lige tygges lidt på

28-12-2011: Den italienske restaurant Aldente havde ikke sin bedste aften, da JP Aarhus var på besøg. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...