Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Velsmagende men uvenlig sushi | livsstil.guide.dk

Velsmagende men uvenlig sushi

Oishii Sushi er et køligt sted i mere end en forstand. Men kvaliteten er i top hos byens sted nr. 2 for ”running sushi”, og åbningstilbuddet giver flot valuta for pengene

Sushien løber og løber i Århus for tiden.

Byen har på få måneder fået to forskellige steder, der udbyder sushi serveret på et transportbånd, der fører godbidderne rundt til gæsterne - også kaldet running sushi.

Den første var Soya 2 i Vestergade, der udmærker sig ved den gode service og det brede udvalg af retter på båndet mere end ved sushiens kvalitet.

På det nye sted i Nørregade, Oishii, er billedet nærmest omvendt. Sushien er elegant og varieret, mens betjeningen nærmer sig det uvenlige.

Vi to, der indfandt os til frokost en hverdag, følte os nærmest i vejen, da vi som de første gæster indtog det lille, men smart indrettede lokale. Ikke alene var der koldt i lokalet - den mutte, kvindelige tjener havde også mere travlt med at rode med anlægget end med at betjene os.

Efter at højttaleren havde givet en del trommehinde-smertende skrat fra sig, kom der dog så meget styr på sagerne, at blød hip hop begyndte at flyde, samtidig med at den unge sushikok trådte ind i cirklen, hvor alle gæsterne er bænket på højstole vendt mod midten og båndet med sushi.

Lod maden tale

Også han var meget lidt kommunikerende, faktisk sagde han ikke et ord i al den tid, han stod lige foran os og lavede den ene flotte portion sushi efter den anden. Han kunne dog også med en vis ret lade resultaterne tale for sig selv.

Vi begyndte i helt traditionel stil med lakse- og reje-nigiri og makiruller med imiteret krabbe, men efterhånden som kokken blev varm, blev serveringerne mere og mere moderne.

Særligt var vi vilde med makirullerne med dybtstegte rejer og grøn fiskerogn ovenpå, rullerne med spicy tun og knas samt de forskellige nigigi, hvor fisken fik en tur med gasbrænderen og en klat hvidløgsmayonnaise ovenpå.

Flotteste anretning var nok inside-out maki med laks, men nigiri med ål grillet ved bordet så nu også godt ud.

Varieret menukort

Inden sushien havde vi fået en skål miso-suppe, der var med i prisen. Havde vi i stedet for åbningstilbuddet valgt fra kortet, var der meget andet godt.

Blandt forretterne var der både rispapirs-ruller, gyosa og tataki (lynstegt og marineret fisk eller kød). Blandt hovedretterne var de mere almindelige sushi suppleret med et bredt udvalg lige fra avancerede gunkan (slagskibe på japansk) med foie gras eller hummer til nudelretter og sticks til dem, der ikke vil have sushi.

Blandt drikkevarerne var det mest originale husets udvalg af hjemmeblandet juice. Vi prøvede to, der af den juice- og smoothiekyndige ledsager blev mere end godkendt.

Efter juicen fik vi overtalt en af de ansatte til at servere en kande grøn te.

Ringe betjening

Personalet, som der var rigeligt af, havde ellers mere travlt med at snakke sammen og gå ud og ind med poser og varer end med at betjene gæsterne. Al samtalen foregik på, hvad vi gætter var japansk, og det skete i nogen grad hen over hovedet på gæsterne.

Den første tjener, vi mødte, talte dansk, men siden kom en mandlig tjener, der kun talte engelsk, og som virkede sært modvillig mod at have med kunderne at gøre.

Uhyre smålig afregning

Da vi kom til betalingen, virkede restaurantens dankort-automat ikke - og det gjorde kasseapparatet heller ikke helt. Apparatet kunne - ifølge den modvillige tjener - ikke slå vand ind. Men det var intet problem: Han noterede posten på regningen med kuglepen.

En ting er at tage penge for det vand, der kommer ud af vandhanen til få øre literen. En anden ting er at tage postevandsbetaling for kunder, der i forvejen betaler for andre drikkevarer. Men når man ligefrem er så nidkær at lave håndholdte rettelser i sin egen bon for at få vandkronerne ind, virker det småligt.

Oishii scorer i det hele taget ikke mange point på charmekontoen. Så selv om sushien var en fornøjelse, indretningen er flot, og åbningstilbuddet giver fantastisk værdi for pengene (prisen er den samme til aften), kan det umuligt blive til mere end tre stjerner.

Lille anbefaling

En lille anbefaling bliver det dog til - ikke mindst fordi regningen blot var på 464 kr. for suppe, hjemmelavet juice, te og de rigtigt mange stykker flot sushi, som det lykkedes os at finde plads til.

LÆS OGSÅ: Rullende sushi til lavpris

Oishii Sushi

  • Nørregade 38, 8000 Århus C
  • Tlf. 86 23 26 66
  • Åben: Alle dage kl. 11-22
  • Priser: ”All you can eat”-åbningstilbud: 158 kr. Nudelretter fra 79 kr. 2 nigiri sushi 30 kr.

Betjening

  • Distræt og tillukket. Betjeningen på Oishii var svær at komme i kontakt med. Det meste foregik på engelsk og i en lidet kundevenlig atmosfære. Men kokken var god til i fuldstændig tavshed at svinge en masse flot sushi op på båndet til gæsterne.

Anmeldelse: Kød i rigelige mængder

04-09-2012: Vegetarer har ikke meget at komme efter på Restaurant Flammen. Kødspiseren kan vælge og vrage. Læs artikel

Anmeldelse: God mad – treven betjening

28-08-2012: Maden er rigtigt god på restaurant Manolis. Indretningen er hyggelig og stilfuld, og på en lys, lun sommeraften giver det mindelser om ferier i syden at sidde ude i gårdhaven. Meeeen…! Læs artikel

Anmeldelse: Klassisk Fisk til Nørregade

21-08-2012: Charmerende, lækkert og dyrt. Med Klassisk Fisk har Nørregade fået sin hidtil mest trendy restaurant, der leverer fine skaldyr og fisk, men prisen løber hurtigt op. Læs artikel

Anmeldelse: En italiener i Rønde

14-08-2012: På både spisekortet og hjemmesiden ser det hele meget godt ud, men der er ikke overbevisende overensstemmelse med virkeligheden. Læs artikel

Anmeldelse: Et sandt folkekøkken

07-08-2012: Den asiatiske restaurant Kowloon er et folkekøkken i ordets positive forstand. Det er billigt og godt, men det er også et meget hektisk sted. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...