Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Nordisk i ny version | livsstil.guide.dk

Anmeldelse: Nordisk i ny version

Nordisk Spisehus har skiftet ejere og koncept, men kvaliteten er stadig i top med et skarpt køkken, fremragende betjening og opfindsomt vinvalg.


Det var ikke bare de elegante retter i ny, nordisk stil.

Det var ikke kun den udfordrende vinmenu.

Det var ikke blot den moderne indretning med træborde uden dug, bænke med fåreskind og Flowerpot-lamper.

Det var den generelle følelse af at være i gode hænder, der fulgte vores aften i Nordisk Spisehus, fra vi trådte ind fra M.P. Bruuns Gade og blev modtaget af den fremragende tjener, til vi afsluttede den store menu med otte retter og et tilsvarende antal vine.

Nordisk Spisehus skiftede først på året ejer og koncept, så nu er gæstens mulighed at vælge enten tre, fem eller otte retter fra den samlede menu og betale 350, 500 eller 700 kr. Der er tre vinmenuer med henholdsvis tre, fem eller otte vine til tilsvarende priser og et vinkort med tysk dominans.

Fornøjelse gennem kortet

Vi ville gennem hele menukortet med vinmenu og kom det med fornøjelse.

Lige fra appetitvækkeren (fanøskinke med revet ost samt en kugle tatar rørt med estragon og rullet i poppede kartofler) til de hjemmelavede skumfiduser til kaffen blev vi forkælet både visuelt og smagsmæssigt.

En seriøs kandidat til flotteste ret var den første: Gravad sandart med selleri som crème og ravioli samt hjemmepasteuriserede miniæggeblommer. Til den fik vi en lagret italiensk hvidvin fra Fruili (1999), mørkegul og eksotisk.

Den fungerede perfekt med retten og var typisk for vinmenuen aftenen igennem. Specielle vine med kant, der stort set hver gang svingede flot med – eller mod – maden.

Første rets tema med halvrå fisk fortsatte med let pocheret jomfruhummer omgivet af løjrom, to cirkler med urtegele, fed flødesauce med urter og sprødt ristet rugbrød. Både jomfruhummeren og løjrommen var af bedste kvalitet, i glasset var der Spätlese Riesling fra Mosel, og vi var generelt henførte.

Jordforbindelse igen

Tredje ret bragte os tilbage på jorden. Der var ikke noget galt med de spæde forårsrødder (forårsløg, gulerod frisk og stegt, radise, persillerod med videre) i brunet smør, bortset fra at smørret ikke rigtig var brunet. Det var bare en ordinær ret sammenlignet med, hvad vi indtil da havde fået på bordet. Vinen var til gengæld meget lidt almindelig: Rosévin fra Jura med brus og det anstrøg af oxidering, som mange Jura-vine har.

Næste ret, “det bedste fra anden”, viste sig at være kråser, hjerte og rilette sammen med hyben (syltede og som kompot). Retten var mest til de gæster, der holder af indmad. Rilette og vinen, Pinot Noir fra det nordlige Alsace, kunne alle dog være med på.

Nitrogen til dessert

Sommerbuk med morkler og asparges i mange versioner bragte os tilbage i superligaen sammen med en tysk rødvin af druen Pinot Meunier (müllerebe på tysk).

Vesterhavsost med honningkiks og de flotteste grønne vaccumbehandlede æblestykker markerede overgangen til desserterne, og så gik det løs med nitrogen ved bordet.

En ung kok kom forbi med et rullebord, hvor han overhældte urter og sukker med den dampende luftart, der frysetørrede massen, mens den blev stødt i en morter. Bagefter blev pulveret hældt over yoghurtis med vaniljecreme og fennikelsalat.

Et flot show og en interessant ret med lækker dessertvin (Moscato fra Donna Fugata, Scicilien), der blev fulgt af endnu en dessert: rabarbersorbet med syltet rababer, vaniljemousse, lakridskys og nøddekager.

På den ene tallerken var vaniljemoussen klumpet, på den anden tallerken var moussen fin. Hertil en senhøstet Banyls.

Mæt, men ikke proppet

Imponerende nok var vi efter de otte retter nok mætte, men ikke proppede, og vi kunne nyde de små lækkerier, vi fik med kaffen.

Inkl. stempelkanden blev regningen på 2.910 kr. for to, og det var fair for den høje kvalitet og store variation, som vi oplevede. Andre gæster holdt sig til tre retter og en flaske fra vinkortet til en pris nærmere de 1.000 kr. for to.

Vand behøver ikke være en udgift. Vi bad om postevand, og fik løbende friske karafler med is, ligesom vinmenuens glas blev genopfyldt rundt omkring ved bordene efter behov.

Der var øje på hver en gæst, og de seks stjerner for betjeningen er sikre. Også i den samlede karakter flirter Nordisk Spisehus med muligheden for fuldt hus, men i det luftleje og til den pris er kravene hårde.

I denne runde bliver det til fem store stjerner med et plus for vinene samt en anbefaling: Prøv det opdaterede spisehus, du kommer til at være i de bedste hænder.

Og skvalderkålen er fra Vejle

Nordisk Spisehus

Åbningstider:

  • Mandag – lørdag 17.30-22.00
  • (Nordisk Spisehus vil på grund af ombygning holde lukket fra den 24. juni til den 6. august.)

Betjening:

  • Vidende, venlig og hyggelig – gæsterne er i de bedste hænder på Nordisk Spisehus, hvor betjeningen er kompetent og samtidig helt nede på jorden.

Anmeldelse: Kokken Rasmus Oubæk returnerer

13-02-2012: Hans restaurant Retour har potentialet til at blive en klassiker i København. Læs artikel

Anmeldelse: Miró - en sag for feinschmeckerne

31-01-2012: På Restaurant Miró i Aarhus føres man igennem et fremragende måltid på formfuldendt vis. Læs artikel

Anmeldelse: Enkel madlykke på Nørrebro

28-11-2011: Manfreds og Vin er det nyeste kulinariske åndehul i den genopstandne Jægersborggade på Nørrebro i København. Og her serveres noget af Københavns billigste og mest velsmagende hverdagsmad. Læs artikel

Anmeldelse: Den gode vinbar

13-12-2010: Vinkortet på R Bar er imponerende, og vinene er ganske billige. Samtidig er maden god. Læs artikel

Anmeldelse: Madoplevelse i kongens kælder

15-10-2010: Noma er i fokus, men København har andre restauranter i verdensklasse - eks. Kong Hans. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...