Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Restaurant Lajmi – et.. | livsstil.guide.dk

Anmeldelse: Restaurant Lajmi – et strejf af luksus

Restaurant Victoria i Aarhus er blevet til restaurant Lajmi. Men andet end navnet er ændret.

»Lajmi? Det var da et underligt navn til en restaurant,« erklærede taxachaufføren, der i samme åndedrag meddelte, at han ikke kendte stedet. Det hjalp, da han fik forklaret, at det drejede sig om den tidligere restaurant Victoria i Jægergårdsgade, men han bifaldt ikke det nye navn.

Det er nu ikke mere underligt, end at det er ejerens efternavn. Zouhair Lajmi hedder den tunesiskfødte restauratør, og han har siden 1990 drevet den udmærkede restaurant Victoria i Jægergårdsgade nr. 9.

Men så skulle der ske noget nyt. Efter halvanden måneds renovering af lokalerne åbnede restaurant Lajmi den 5. august, og der er kommet et strejf af luksus over tingene. Ikke at Victoria var et jævnt eller simpelt sted, slet ikke, men nu emmer stedet af rigtig gourmetrestaurant, og den ene halvdel er indrettet som lounge, hvor man i al stilfærdighed kan nyde sin champagne eller en af de mange hollandske og belgiske øl med tapas til.

Spisekortet byder på to-, tre- og firerettersmenuer til hhv. 198, 238 og 278 kr., og der kan vælges mellem fire forretter inkl. månedens suppe, tre hovedretter, tre desserter og ost. Hertil mulighed for vinmenu til 100, 149 og 195 kr. Der er altså tale om absolut overkommelige priser niveauet taget i betragtning.

Vin og øl

Vinkortet er overskueligt, men pænt spredt over europæisk og oversøisk, og for ølentusiasterne er der et pænt udvalg af stærke hollandske og belgiske øl.

Ved ankomsten blev der straks sat en kande isvand på bordet og straks efter bestillingen en amuse bestående af en lille velsmagende skaldyrssuppe.

Som forretter valgte vi henholdsvis jordskokkesuppe med cognacskum og kokkens foie gras-tallerken.

Til førstnævnte nød ledsageren på tjenerens forslag et glas sauvignon blanc, La Fora 2010 fra Pulenta Estate, Argentina (59 kr.), og anmelderen fulgte ligeledes tjenerens anbefaling af et glas gewurtztraminer reserve fra Gustave Lorentz i Alsace (59 kr.).

Vinene var perfekte valg til forretterne. Jordskokkesuppen var god, kraftig og velsmagende med sprøde jordskokkechips ovenpå, mens foie gras-tallerkenen var lovligt sukret. Et stykke paté lå i en karamelnøddekurv med sukkersyltede valnødder, og et stykke stegt foie gras var ledsaget af rucolasalat og balsamico. Leveren var fin i begge udgaver, og det samme var vinen, som imidlertid kom på en vanskelig opgave i at hamle op med det meget søde tilbehør.

Venlig prispolitik

Inden hovedretten en mild sorbet af mørke bær til at klare smagsløgene.

Blandt hovedretterne valgte ledsageren stegt kalvefilet med kartoffel, selleripuré og timiansovs og anmelderen en stegt vagtel med kartofler, syltet pære og blåbærsovs.

Det var retter, som ville have det fint med en god rødvin, og vores valg faldt på en amarone 2006 fra Lena di Mezzo, Monte del Fra til 499 kr.

Den har vi set i detail til 320 kr., og det tyder på en ganske publikumsvenlig prispolitik.

Begge hovedretterne var flot og enkelt anrettet. Kalvefileten stegt medium og serveret med selleripuré og noget, der på kortet hed kartoffelfondant, hvad det så er, men som altså blot var et stykke kogt kartoffel skåret ud i en stor terning og grillstegt.

Vagtlen var parteret i bryst og lår, som var stegt hver for sig, og dertil en halv syltet pære og kartofler med jordskokkechips. Pæne og ordentlige serveringer med det lille minus, at ledsagerens kalvekød gerne måtte have været godt og vel en anelse mere mørt. Og salt ville vi også gerne have haft på bordet, når det nu var så sparsomt doseret i maden.

Dameportioner

Portionernes størrelse var måske en anelse i underkanten – ledsageren talte om dameportioner – selv om retterne var ledsaget af rigeligt friskbagt brød.

Her skiltes vejene for en stund, da anmelderen valgte ost som tredje ret, mens ledsageren holdt pause uden dog helt at kunne holde fingrene fra osten, da de 13 forskellige stykker blev serveret. Fra en mild morbiere til en kras blåskimmelost.

Det var umuligt at finde en vin, som passede til alle ostene hele tallerkenen rundt, men hvad gjorde det, når man kunne vælge på et helt kort med belgiske og hollandske øl. En La Trappe Isid'or, for eksempel, var en herlig, frisk ledsager til ostene, fra den mildeste til den stærkeste, den hårdeste til den blødeste, den magreste til den fedeste.

Fra desserten var ledsageren med igen, og hun valgte en chokoladefondant med mango- og passionsfrugtsorbet. En god chokoladekage med flydende indre, og ud over sorbeten blev der serveret hindbær og solbær til.

Pickwick eller

Hun drak te til desserten, men var ikke helt tilfreds med, at det ellers flotte udvalg var Pickwick. Hun mener, at man kan få bedre temærker i den samme prisklasse, men det er vist en betragtning for tespecialister.

Anmelderen gik derimod på yderligere opdagelse på ølkortet og valgte til den glimrende creme brûlée en belgisk Kwak. Det må efterhånden være gået op for de fleste, at øl er meget andet og mere end pilsner, og dette valg til den søde dessert var overbevisende.

Regningen endte på 1.251 kr., idet teen ikke var skrevet på, men det var til gengæld isvandet, som man havde beregnet sig 20 kr. for.

Vores konklusion er fire stjerner, en anbefaling og en konstatering af, at der er sket et væsentligt løft i retning af det mere luksuriøse.

LÆS OGSÅ: Stil og elegance på Jakobsens Grill

Lajmi

Åbningstider:

  • Tirsdag til lørdag kl. 17-23
  • To- til firerettersmenuer for 198-278 kr.
  • Pænt vinkort

Betjening:

  • Tjeneren, der oplyste, at han var søn af ejeren, var venlig og vidende og gav sig trods en næsten fyldt restaurant tid til afslappet småsnak med gæsterne.

Anmeldelse: En blandet græsk fornøjelse

17-01-2012: Der er en hyggelig og afslappet stemning på restaurant Athena. Måske en anelse for afslappet. Læs artikel

Anmeldelse: Gedigen kvalitet på restaurant 8000

06-12-2011: Ejendommen har lagt lokaler til restauranter som ”Tapas og Vino”, ”Chi-Chi” og nu: 8000. Læs artikel

Anmeldelse: Enkel madlykke på Nørrebro

28-11-2011: Manfreds og Vin er det nyeste kulinariske åndehul i den genopstandne Jægersborggade på Nørrebro i København. Og her serveres noget af Københavns billigste og mest velsmagende hverdagsmad. Læs artikel

Anmeldelse: Ingen græsk krise hos Zeus

08-11-2011: Panagiotis Sioucis Ikonomidis driver på 11. år restaurant i Aarhus, og her er god stemning. Læs artikel

Anmeldelse: En spisesalon med muligheder

13-09-2011: Der er et misforhold mellem det ydre skin og de indre kvaliteter på Kähler Spisesalon i Aarhus. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...